Θυληκιά με ακάρεα;

Συζήτηση με θέμα Θυληκιά με ακάρεα;, που ξεκίνησε από artist, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 13 Μαρ 2009.

  1. artist

    artist PB New Member

    Παιδιά πριν από 3 μέρες αγόρασα ένα θυληκό καναρίνι από το ίδιο pet που αγόρασα και τον αρσενικό.Ενώ τρώει,πίνει κανονικά(μάλιστα είναι υπερδραστήρια μπορώ να πω)έχει,σε σχέση με τον αρσενικό,έντονο κνησμό.Μάλιστα που και που βρίσκω κάποια πούπουλα στον πάτο του κλουβιού.Μάλιστα μου φάνηκε πως το τιτίβισμα της μου φάνηκε λίγο βραχνό,αλλά ένας γνωστός του πατέρα μου μου είπε πως τα θυληκά,ακόμα και στο απλό "τιτ"που κάνουν δεν ακούγονται τόσο μελωδικά:confused:Εγώ πάντως έκατσα και άκουγα για αρκετή ώρα την αναπνοή της και ήταν απολύτος φυσιολογική.Φοβάμαι για ακάρεα:(Από την άλλη ο ιδιοκτήτης του pet μου είπε πως είναι πολύ πηρωμένη...μπορεί να παίζει αυτό ρόλο στον κνησμό που έχει;Εγώ πάντως την Τρίτη θα πάω να τον ενημερώσω:(Εσείς τι νομίζεται πως είναι;
     
  2. Πρώτα από όλα φρόντισε για καραντίνα Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης. Σηνήθως η παρούσα εποχή είναι η χειρότερη για αγορά πτηνών (κυκλοφορεί ότι δεν χρειάζεται). Φρόντισε λοιπόν εξ αρχής το καναρινάκι. Δώσε στο νερό πολυβιταμίνες, και σταδιακά φρούτο και πρασινάδα. Ψέκασέ το με αντπαρασιτικό σπρέυ. Το πιο πιθανό είναι να έχει ψείρες. Για το άκαρι διάβασε εδώ Ακάρεα της Τραχείας και αν παρατηρήσεις τα συμπτώματα τα ξαναλέμε.
     
Φόρτωση...