Θηλυκό gouldian που είχε ακάρεα της τραχείας δεν κελαηδάει

Συζήτηση με θέμα Θηλυκό gouldian που είχε ακάρεα της τραχείας δεν κελαηδάει, που ξεκίνησε από Luna1, στο Forum 'Ασθένειες - Τραυματισμοί Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 17 Οκτ 2014.

 1. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Καλημέρα σε όλους.Το θυληκό μου gouldian είχε ακάρεα της τραχείας και της έκανα θεραπεία με σταγόνες στους ώμους της αντιβίωση και της έδινα και βιταμίνες. Ενώ τα συμπτώματα εχουν υποχωρήσει εδώ και 2 βδομάδες περίπου το πουλάκι δεν κελαιδάει καθόλου. Δείχνει να προσπαθεί αλλά ακούγεται πόλυ σίγα. Υπάρχει περίπτωση να προκλήθηκε βλάβη λόγω των ακάρεων; Είχε κάποιος από εσάς αντοίστιχη περίπτωση;
   
 2. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Όταν ο αριθμός των ακάρεων ειναι μεγάλος, μετά την θεραπεία υπάρχει περίπτωση φραγής της τραχείας, μόλυνσης ή φλεγμονής λόγω των νεκρών ακάρεων. Καλό θα ήταν να του δώσεις κάποιο συμπλήρωμα (βιταμίνες) ώστε να το βοηθήσεις να το ξεπεράσει.
  Κάποιοι λόγω του φόβου δευτερογενών λοιμώξεων στο αναπνευστικό, χορηγούν αντιβιοτικό τύπου Tafarm Aviomycin.
  Με ποιο φάρμακο έκανες την θεραπεία;
   
 3. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Της έκανα θεραπεία με το acaricine της Τafarm και μια αντιβίωση ευρέως φάσματος δεν θυμάμαι το ονομά της. Βιταμίνες της δίνω ακόμα. Υπάρχει περίπτωση να ειναι κάτι μόνιμο η θα το ξεπεράσει;
   
 4. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Δεν γνωρίζω αλλά πιστεύω οτι με το καιρό θα το ξεπεράσει εφόσων υπάρχουν σωστές συνθήκες
   
 5. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.
   
 6. YannisK

  YannisK PB Known Member

  Πως είναι τελικά η φωνή του gouldian; Το ξεπέρασε;
   
 7. Luna1

  Luna1 PB New Member

  Τα πάει μια χαρά. Μια βδομάδα αφου αρχισε να είναι πιο καλά την έβαλα πάλι μαζι με τον αρσενικό στο κλουβί και τώρα περιμένω σε 7-8 μέρες να έχω γεννητούρια.
   
Φόρτωση...