Θηλυκό καναρινι με κύστες στα φτερά

Συζήτηση με θέμα Θηλυκό καναρινι με κύστες στα φτερά, που ξεκίνησε από katerinoylitsa, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 29 Απρ 2016.

misalouris
Best Answer misalouris, 2 Μαϊ 2016
Οι κύστες είναι το αποτέλεσμα λάθος επιλογών στους γονείς. Είναι σοβαρό εκτροφικό λάθος που κανείς δεν πρέπει να το παίρνει αψήφιστα. Επίσης σημαντικό... Ολόκληρο το Post
 1. Θηλυκό καναρινι κάνει συνεχώς κυστες από φτερά που αντί να βγουν προς τα έξω γυρνάνε προς τα μέσα. Κανείς καμιά ιδέα πως σταματάει αυτό ?
   
 2. Best Answer:
  Post #322688 by misalouris, 2 Μαϊ 2016
 3. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 19 Σεπ 2016
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Μιλάς katerinoylitsa για πολλές κύστες?
  Σε ποιο σημείο του σώματος δημιουργούνται?
  Σε τι μέγεθος?
  Πως το αντιμετωπίζεις έως τώρα?
  Για ποιο είδος καναρινιού μιλάμε?
  Μπορείς να μας ανεβάσεις μια δυο φωτογραφίες?

  Έχει δαχτυλίδι στο πόδι του?
  Αν ναι, μας γράφεις αυτά που διαβάζεις?
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  katerinoylitsa σε χάσαμε πάλι?
  Τι απέγινε με το πουλί?
  Υπάρχουν απαντήσεις για το προηγούμενο ποστ μου?
   
 6. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το καναρινι είναι μωσαϊκό και οι κυστες είναι στο σβέρκο και στην κοιλιακή χώρα είναι δύο κυστες εσωτερικές όσο για το δαχτυλίδι γιατί θέλεις τα στοιχεία ?

  Την έχω χειρουργείο τρεις φορές μέχρι τώρα και πάλι πρέπει.
   
 7. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Για την ηλικία σύν του οτι μπορείς να ενημερωθείς για τους γεννήτορες,αν πέσεις σε σοβαρό εκτροφέα,και να αρχίσεις να αποκλείεις περιπτώσεις,φαντάζομαι.
   
 8. Ξέρω από πού το πήρα. Το θέμα είναι ότι έχει κάνει πέρσι 5 καναρινακια όλα αρσενικά. Μέχρι τώρα δεν έχουν κάτι. Αυτή είναι δύο ετών.
   
 9. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Να μάθουμε και εμείς;Διάβασες τα άρθρα που σου έστειλαν;Ρώτησες τον εκτροφέα που το πήρες σχετικά;Γιατί έβαλες πουλί με κύστες για αναπαραγωγή;
  Διάβασες κάπου πως κληρονομείται;και αν ναι,τί θες να πείς με την παράθεσή σου;
   
 10. Όχι τότε δεν είχε τίποτα απολύτως τα μικρά τα έκανε Ιούνιο και κυστες αρχίζουν από Σεπτέμβριο. Ο εκτροφεία λέει ότι δεν είναι κληρονομικό απλά έτυχε. Άσε και αυτός σιγά μην σου πει αλήθεια

  Ναι και εγώ θέλω να τον σκοτώσω τον εκτροφεα
   
 11. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Λυπάμαι,είναι μια δύσκολη κατάσταση.Προκύπτει απο λανθασμένη διασταύρωση.
  Διάβασε αν μπορείς τα θέματα στο δευτερο post γιατί θα χρειαστείς ειδικές γνωσείς.Κάποια παιδιά εδώ μέσα έχουν παρόμοιες περιπτώσεις και μπορούν να βοηθήσουν.Δες και την διατροφή και για οτι άλλο έχεις απορίες ρώτα.
  Αναφέρεις αν θές,και όταν μπορείς τον γιατρό και την διαδικασία του χειρουργείου.

  *ανεβάζεις και φωτογραφία έτσι
  https://petbirds.gr/threads/Επισύναψη-αρχείου-σε-Μήνυμα.9996/
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 5 Νοε 2016
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Οι κύστες είναι το αποτέλεσμα λάθος επιλογών στους γονείς.
  Είναι σοβαρό εκτροφικό λάθος που κανείς δεν πρέπει να το παίρνει αψήφιστα.
  Επίσης σημαντικό είναι η αποφυγή της διασταύρωσης αυτών των πουλιών.
  Οι απόγονοι μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις παρουσιάζονται καθαροί κι ο λόγος δεν είναι η γονική κληρονομιά, αλλά η δυσκολία ή ικανότητα από μας, για την εύρεση του κατάλληλου "σκληρού" φτερώματος πτηνών που θα χρησιμοποιηθούν ως ζευγάρι τους.
  Μόνο έτσι μπορεί να αντισταθμιστεί το λάθος και να αποφύγουμε τα ίδια στους απογόνους τους.
  Εύχομαι εσύ να έχεις βρει τη λύση και οι τέσσερις απόγονοι να παραμείνουν χωρίς κύστες και μετά την καλοκαιρινή πτερόρροια.
  Μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις κάτι, που θα σου φανεί χρήσιμο https://petbirds.gr/articles/Τύποι-πτερώματος-καναρινιών.226/
   
 13. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Έχουμε κάποια νέα;Έβγαλες άκρη;
  Οι απόγονοι πώς είναι,περνούν πτερόρροια;
   
 14. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  ..αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια,αγαπητή Κατερίνα..
  ..πες στον εκτροφέα σου,αν έχεις την καλοσύνη,πως ''δεν έτυχε..η κίνησή του απέτυχε'' και καλό θα ήταν να του δώσεις να διαβάσει τα άρθρα που σου παρέθεσαν οι φίλοι πιο πάνω να διαβάσεις και συ..
  καλο κουράγιο στην δύσκολη αυτή προσπάθειά σου!!!!:thumbsup:
   
 15. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Στα λιποχρωμικά μωσαϊκού πτερώματος πουλάκια, η επιλογή ζευγαριών είναι εξαιρετικά δύσκολη απο αυτή την άποψη . Δεν αρκεί μια αναφορά σε σκληρό ή μαλακό πτέρωμα διότι τα περισσότερα δείγματα είναι ενδιάμεσου σκληρότητας. Χρειάζεται μεγάλη επαφή - εμπειρία με το θέμα και ένα κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στην ακριβή ανίχνευση της ποιότητας του. Μάλιστα σε πολλές των περιπτώσεων περνούν 1-2 ή και περισσότερα χρόνια χωρίς να εμφανιστεί το πρόβλημα. Αρκετές φορές δεν είναι μόνον η γενετική προδιάθεση αλλά και η ετήσια διαχείριση που μπορεί να το φέρει στην επιφάνεια. Καλόν είναι να γνωρίζουμε φυσικά τα βασικά αίτια , αλλά και να μην πυροβολούμε στην κάθε ευκαιρία τον εκτροφέα, διότι έχει κάποιες φορές και αυτός τα ελαφρυντικά του.:)
   
 16. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα ο παραπάνω τονισμός;Σε μελανινικά μωσαικού υπάρχει πιο ξεκάθαρη διαφοροποίηση στο φτέρωμα;
   
 17. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  ΟΧΙ . Αλλά τα μελανινικά με μωσαικό πτέρωμα, σπανιότατα παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα. Οχι γιατί διαφοροποιείται κάτι στο πτέρωμα αλλά γιατί είναι πολύ πιο κοντά στον αρχέγονο τύπο και η όλη λειτουργία των μελανοκυτάρων (μελανογένεση κ.λ.π) δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ευκολότερη εμφάνιση των φτερών. Στις μελανινικές ποικιλίες μωσαικού, κάποια προβλήματα υπάρχουν μόνον στις μεταλλάξεις της ΚΑΦΕ σειράς (απουσία μαυρης ευμελανίνης). Σατινέ - Φαίο .Για την αποφυγή λοιπόν τέτοιων πιθανοτήτων κατα την προσπάθεια απόκτησης φορέων, χρησιμοποιούνται πουλιά απο την μαυρη γραμμή. Για την Σατινε ο ΑΧΑΤΗΣ και για την Φαίο το ΜΑΥΡΟ.
   
 18. nikosk1

  nikosk1 PB New Member

  κ.Μακη η οποιος άλλος εχει το χρονο την διαθεση και μπορει, να δημιουργησει ένα αρθρο για τα μωσαικα σαν του Γιαννη για τα γερμανικα σκουφατα, ολο και περισσοτερος κοσμος εχει αρχισει να ασχολείται με αυτά τα ομορφα πουλια, και καλο θα ηταν να υπαρχουν καποιες πληροφοριες για αυτά, λιγο ιστορια, καποια προβλήματα οπως αυτό με το φτερωμα που λεει ο κ.Μακης, τα στανταρ της μορφολογιας τους, πιστευω πως θα ηταν πολύ χρησιμο.
   
 19. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Νίκο ....μια προσπάθεια κάπως ελεύθερης μετάφρασης και μεταφοράς των στοιχείων και οδηγιών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τα μωσαικού πτερώματος λιποχρωμικά έχει γίνει απο τον μοναδικό στην Ελλάδα OMJ κριτή κατηγορίας χρώματος Κο Καλαμαρά.
  http://www.spirosnet.com/taualpha-lambdaiotapiomicronchirhoomegamuiotakappaalpha.html
  Υ.Γ Οσον αφορά την ποιότητα του πτερώματος και την κατάταξή του σε κάποια κατηγορία ανάλογα με την σκληρότητά του, όσα άρθρα κι' αν γραφτούν δεν πρόκειται να συμβάλλουν τόσο όσο μπορεί η πραγματική επαφή (στο χέρι) ,παρουσία κάποιου καλού γνώστη.
   
 20. nikosk1

  nikosk1 PB New Member

  Και μόνο αυτό που γράφετε παραπάνω να σκεφτείτε ότι δεν το γνώριζα και θα προσπαθήσω να μαζέψω κάποια φτερά απο τους γεννήτορες τώρα με την πτερωρια για μελέτη. Ευχαριστώ για το λινκ κ.Μακη
   
 21. Deukalion

  Deukalion PB Active Member

  Καλή ιδέα Νίκο και αν είναι να ανεβάσεις και φωτογραφίες.Ακόμα και αν δεν καταλάβουμε κάτι απο ποιότητες θα μπορέσουμε τουλάχιστον να διατυπώσουμε απορίες και συμπεράσματα γενικά για αυτά τα πουλιά.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...