Θηλυκό ζεμπράκι είναι άκεφο

Συζήτηση με θέμα Θηλυκό ζεμπράκι είναι άκεφο, που ξεκίνησε από vasileia, στο Forum 'Ασθένειες - Τραυματισμοί Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 7 Φεβ 2009.

 1. vasileia

  vasileia PB New Member

  το θυληκό ζεμπράκι μου κάθετε στον πάτο του κλουβιού φουσκομένο με κλειστά μάτια κ κοιμάτε ,ακόμα κ όταν έβαλα το χέρι μου μέσα στο κλουβί και το έπιασα σαν να μη με κατάλαβε,μαδάει κιόλας μου μείνανε πολλά πούπουλα στο χέρι,είναι εδω κ κανα δύορο έτσι τι να κάνω,είναι κάτι σημαντικό:confused:
   
 2. Βασιλεία επισκέφθηκες γιατρό ή έστω επικοινώνησες μαζί του; Πώς είναι τώρα που πέρασαν τόσες ώρες; Στην αρχή του φόρουμ για τις ασθένειες Καναρινιών, υπάρχει Δελτίο περιγραφής φυσικής - κλινικής κατάστασης του πουλιού, τη συμπληρώνεις για να καταλάβουν τι συμβαίνει & να σου απαντήσουν τα μέλη που γνωρίζουν!
   
 3. MyriamK

  MyriamK PB New Member PBCP Contributor

  Βασιλεία γενικά ισχύει από την φύση τα πουλιά να μην εκδηλώνουν την αρρώστεια τους για να μη γίνονται εύκολη λεία.
  Όταν ένα πουλάκι κάθεται κάτω στον πάτο φουσκωμένο σημαίνει ότι είναι αρκετά άρρωστο. Κι επειδή τα συμπτώματα που περιγράφεις μπορεί να σημαίνουν πάρα πολλά, σου συνιστώ να δεις το συντομότερο έναν πτηνίατρο.
  Μπορείς να βρεις διευθυνσεις και τηλ. εδώ
   
 4. Αν το εμφάνισε ξαφνικά χτες πολύ πιθανό να είναι δυστοκία. Αν ψηλαφίσεις στο πίσω μέρος της κοιλιάς θα πιάσεις ένα έξόγκωμα το οποίο είναι το αυγό που έχει φρακάρει. Δυστυχώς δεν το είδα χτες το post. Αν δεν είναι πολύ αργά χρειάζεται οποσδήποτε ζέστη και χορήγηση ασβεστίου απευθείας στο στόμα. Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν βγαίνει και έτσι το αυγό το βγάζουμε με το χέρι αλλά είναι πολύ δύσκολο και επικύνδινο για το πουλί. Υπάρχουν και σχετικά θέματα στο forum.
   
 5. vasileia

  vasileia PB New Member

  το είδα χτες αυτό που λες, στον πισινό της είναι πρησμένη σαν να υπάρχει αυγό μέσα αλλά όταν το έπιανα ήταν μαλακό το φούσκομα και νομίζω την πόναγε πολύ,το είχε ξαναπάθει αυτό κ άλλες φορές αλλά δεν είχα δει το πρίξιμο απο κάτω,θα κάνω το τεστ που λέει η Μαρία κ θα πάρω ένα πτηνίατρο που λέει η Μύριαμ γιατί στις πληροφορίες καταλόγου ελλάδος που πήρα δεν βρίσκανε τίποτα σε πτηνίατρο μόνο σε κτηνίατρο κ οι κτηνίατροι (όσοι έχω ρωτήσει) δεν ξέρουν πολλά απο πουλιά.
   
 6. vasileia

  vasileia PB New Member

  Συμπτώματα (αναλυτική περιγραφή)
  φουσκομένη με κλειστά μάτια,εξόγκομα μαλακό χαμηλά στην κοιλιά,απόλεια πούπουλων στο πίσω μέρος του κεφαλιού(δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση γιατί τα εμφάνισε μαζί)
  ηλικία πουλιού
  11 μηνών και
  φύλο θυληκό
  χώρος εκτροφής
  στο δωμάτιό μου
  θερμοκρασία χώρου
  φισιολογική
  μερομηνία απόκτησης πουλιού
  ?/8/08
  ημερομηνία εμφάνησης συμτωμάτων
  7/2/09,χτες (την έχω ξαναδεί σ΄αυτήν τηγν κατάσταση κ άλλες 2-3 φορές αλλά δεν είχα δει τρο εξόγκομα)
  διατροφή
  σποράκια (παπαγαλήνη νομίζω),καρότο,μήλο,μαρούλι
  αξιολόγηση περιτομάτων
  υγρά(μάλον διάφανα δεν ξέρω γιατί είναι κ το αρσενικό μαζί)
  αναπνοή (σφυγμοί,δύσπνοια κτ.λ)
  τρέμει
  κινιτικότητα
  κοιμάτε όπου κάτσει
  τρέφετε κανονικά
  τρώει λίγο,πίνει πολύ νερό
  προηγθείσα θεραπεία
  βιταμίνη για τον κανιβαλισμό,αντιβίωση στο νερό(την έπερνε το αρσενικό για το πόδι του κ αναγκαστικά κ το θυληκό,ο κτηνίατρος είπε ότι δεν πειράζει όμως)

  καραντίνα
  όχι
  παρατηρίσεις
  σήμερα είναι καλύτερα
   
 7. Αν ήταν δυστοκία σήμερα δεν θα ήταν καλύτερα εκτός και αν είχε γεννήσει. Μετά την αντιβίωση έδωσες προβιοτικά; Η αντιβίωση επηρρεάζει την εντερική χλωρίδα και κάνει τα πουλιά ευάλωτα σε εντερικές παθήσεις. Και σε αυτήν την περίπτωση τα έντερα (τα οποία επίσης βρίκονται πίσω στην κοιλιά) πολλές φορές είναι πρησμένα.
   
 8. vasileia

  vasileia PB New Member

  και αυτό με τα έντερα είναι κακό?Πάντος είδα οτι προεξήχε κάτι σαν αυγό ακριβος στο σειμείο που γεννάει μόνο που είναι πολύ μαλακό σαν να είχε κάτι υγρό μέσα κ ήταν πριζμένο(δεν ήθελε να την ακουμπάω καθόλου εκεί),το ότι σατο πίσω μέρος του κεφαλιού λίπουν φτερά,δεν νομίζω να την τσιμπάει το αρσενικό:)
   
Φόρτωση...