Θηλυκό ζεμπράκι γεννάει συνέχεια αυγά και τα παρατάει

Συζήτηση με θέμα Θηλυκό ζεμπράκι γεννάει συνέχεια αυγά και τα παρατάει, που ξεκίνησε από vasileia, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 4 Φεβ 2009.

 1. vasileia

  vasileia PB New Member

  έχω ένα θηλυκό που γεννάει συνέχεια και το πολύ πολύ να κάτσει στη φωλιά την πρώτη μέρα,μετά ξαναζευγαρώνει, πετάει τα παλιά αυγά έξω και κάνει καινούργια κτ.λ το αρσενικό βλέπει το θηλυκό και δεν πηγαίνει ούτε αυτό(όταν τα προτοπήρα τα ζεστένανε κανονικά μέχρι που βγένανε και δεν τα ταιζανε μέχρι που η θηλυκιά τα σκότονε:eek:) μπορείτε να το δείτε και στο https://petbirds.gr/threads/Θηλυκό-ζεμπράκι-σκοτώνει-τα-μικρά.10374/ το ίδιου φόρουμ
   
  Τελευταία επεξεργασία από moderator: 16 Ιουλ 2016
 2. vaggeliss

  vaggeliss Banned

  Εγώ θα σου έλεγα ότι δεν θα βρεθεί ποτέ μια εντελώς σωστή απάντηση στο ερώτημά σου. Ο κάθε ένας από εμάς θα σου παραθέσει τη γνώμη του. Θα σου παραθέσω και γω τη δική μου και ας είναι λιγάκι πενιχρή.
  Άν βρισκόμουνα στη θέση σου, εγώ, θα άλλαζα τη θηλύκο. Βάζει απ'ό,τι φαίνεται το ζευγάρωμα και την καλοπέρασή της πιο πάνω από τα αυγά=παιδιά της.Άν είχα υπομονή μεγάλη βέβαια, την οποία δεν έχω, θα περίμενα μέχρι του χρόνου που θα άρχιζαν έπειτα από ξεκούραση (τέλη Ιανουαρίου) οι νέες γέννες και θα έβλεπα την πρώτη πώς θα κύλαγαν τα πράγματα.Εγώ όμως τώρα, θα άλλαζα θηλυκό, που μάλλον αυτό φαίνεται ότι φταίει σε όλη την ιστορία του θέματος! Με επιφύλαξη ωστόσο στο λέω αυτό, γιατί μπορεί να κάνει η δεύτερή σου θηλυκιά μια χαρά αυγά στη φωλιά της και το αρσενικό επειδή θέλει συνέχεια να ζευγαρώνει, να τα σπάει τα αυγά! δεν ξέρω πραγματικά! Άποψή μου είναι αυτή.
  Κάθε πουλί έχει τη δική του φιλοσοφία και πράττει αναλόγως.

  Μπορεί να μην είναι η απάντησή μου η ακριβής λύση στο πρόβλημά σου, αλλα πάντως, έστω και λίγο, βοήθησα.
  γεια.
   
 3. vasileia

  vasileia PB New Member

  ευχαριστώ αλλά χωρίς παρεξήγηση δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την αλλάξω γιατι δένομε με όλα τα ζώα μου (όπως με τους ανθρώπους) και δεν είναι καθόλυ εύκολο,πάντος έχω την υπομονή να κάνω αυτό που μου είπες ευχαριστώ για τη συμβουλή
   
Φόρτωση...