Θηλυκο καναρινι καθεται 2 εβδομαδες στον πατο

Συζήτηση με θέμα Θηλυκο καναρινι καθεται 2 εβδομαδες στον πατο, που ξεκίνησε από marios2407, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 14 Ιουλ 2016.

 1. marios2407

  marios2407 PB New Member

  ξανά εδώ για την βοήθεια σας και τις συμβουλές σας. Η θεία μου έχει ένα ζευγάρι καναρίνια, απλά γιατί της αρέσουν, δεν την ενδιαφέρει η αναπαραγωγή. Τα έχει από την αρχή μαζί εδώ και ένα χρόνο περίπου. Τις τελευταίες φορές που πήγα στο σπίτι της είδα το θηλυκό να είναι στον πάτο του κλουβιού και αυτό με ανησύχησε κάπως. Την ρώτησε και μου είπε είναι έτσι τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Την 'έπιασα στο χέρι μου να δω αν έχει κάτι (ψείρες κ.τ.λ) αλλά τίποτα δεν είδα.
  Τρέφεται κανονικά, σπόρους, αβγό, μήλο και δυόσμο κυρίως. Εχθές μάλιστα έκανε και μπάνιο για αρκετή ώρα, όταν την πλησιάσεις και ταράξει είναι μια χαρά εννοώ δεν μου φαίνεται. Τι λέτε; από την ζέστη μήπως; Έβγαλα και φωτο αν μπορούν να σας βοηθήσουν.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Από την έκφραση και μόνο θα ρισκάρω και θα πω πως δεν μου φαίνεται πως είναι άρρωστο ... αλλά όπως αρκετά καναρίνια αρέσκεται να "αράζει" κάτω στον πάτο του κλουβιού.
  Προσωπικά έχω αρκετές παρόμοιες περιπτώσεις....
  Σε κάποιες από αυτές αρέσκονταν να κρεμούν τα πόδια κάτω από τη σχάρα.
  Εσύ που το βλέπεις από κοντά... σου δείχνει άρρωστο?
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Οπως λέει ο Γιάννης δεν υπάρχει αρρώστια ή κτύπημα ,εκ πρώτοις όψεως. Αλλά δυο πουλάκια να διατηρούνται μαζί στο ίδιο κλουβί όλο το χρόνο, απο κάποιον που ΔΕΝ θέλει αναπαραγωγή, είναι επιεικώς, λάθος .Τώρα, το θηλυκό ψάχνει να φωλιάσει . Ισως να υπάρχει γέννα που πρέπει να κατεβεί , ίσως πάλι και όχι . Το καλύτερο θα ήταν να μπεί σ' ένα νέο καθαρό κλουβάκι ΜΟΝΟ του .
   
 4. marios2407

  marios2407 PB New Member

  οχι μια χαρά μου φαίνεται, και κάνει αυτό που λες κρεμάει τα πόδια του κάτω από την σχάρα.
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Να τα βάλεις σε χωριστό κλουβάκι για να μπορέσουν σιγά-σιγά να συνέλθουν τα πουλιά.
  Μια μπανιερίτσα με νερό νωρίς το πρωί για να κάνουν μπάνιο...
  Καλή και σωστή διατροφή....
  Καλή συνέχεια στην παρέα σου...
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Συμφωνώ! Ετοιμάζεται να κάνει φωλιά.... και μάλλον θα έχει και αυγά στην κοιλίτσα. Να μπει σε κλουβάκι μόνη της, να μην βλέπει ή ακούει τον αρσενικό, να της έχει στο κλουβί κόκκαλο σουπιάς, λίγο σουσάμι, και σιγά σιγά θα μπει στην πτερόροια. Τη διατροφή τους παρέχει η θεία σου? Και που έχει το κλουβί?
   
 7. marios2407

  marios2407 PB New Member

  διατροφή με την τροφή τους, μήλο, δυόσμο και αβγό. Τα έχει στη βεράντα πάντα σε σκιά. Θα προσπαθήσω να ενημερώσω ;)
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κάθε πότε δίνει αυγό? Γιατί αν δίνει κάθε μέρα, δεν τους κάνει καλό αυτή την περίοδο. 1-2 φορές την εβδομάδα και στο θηλυκό μια φορά μέχρι να ξεπυρώσει!

  Επώνυμοι οι σπόροι?
   
 9. marios2407

  marios2407 PB New Member

  Αλίκη μου θα σε γελάσω, δεν έχω ιδέα για τους σπόρους, για το αβγό νομίζω μια φορά την εβδομάδα και για για το μήλο και τον δυόσμο το ίδιο.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...