Θηλυκο καναρίνι άρρωστο;

Συζήτηση με θέμα Θηλυκο καναρίνι άρρωστο;, που ξεκίνησε από tasosktk, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 24 Απρ 2016.

 1. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Καλησπέρα σε όλους. Δυστυχώς το πρώτο post που κάνω στο forum αφορά μάλλον ασθένεια. Πήρα ένα ζευγάρι καναρίνια πριν 6 μέρες. Από την πρώτη μέρα η θηλυκιά έχει διάρροια. Εδώ και δύο μέρες συχνά κάθεται φουσκωμένη. Από τροφές δίνω σπόρους,αυγοτροφή,μήλο,αυγό,σουπιοκόκκαλο.Τρώει σχεδόν κανονικά αλλά πολύ συχνά φουσκώνει και τινάζεται. Επίσης προσπαθεί να ξύσει το ράμφος της στα κάγκελα και στις πατήθρες. Και τα δύο νομίζω ότι ξύνονται περισσότερο από οτι θα πρεπε..Έκανα το βράδυ έλεγχο με φακό και βρεγμένη πετσέτα για παράσιτα αλλά δεν είδα κάτι. Επισυνάπτω φωτογραφίες.

  kanarinia1.jpg kanarinia2.jpg kanarinia5.jpg kanarinia4.jpg
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ποιαν της δίνεις;
   
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το πουλάκι που είναι σ' αυτή την κατάσταση μπορεί να το βοηθήσει μόνον εκείνος που το είχε στην κατοχή του και γνωρίζει το παρελθόν του. Αν εσύ ξεκινήσεις απο την πρώτη εβδομάδα κατοχής να έχεις τέτοια ερωτηματικά, δεν θα πάει καλά το πράγμα. Είναι επόμενο όμως όταν αγοράζει κανείς πουλιά μέσα στην αναπαραγωγική περίοδο , να του "πασάρουν" ό,τι δεν είναι κατάλληλο για αναπαραγωγή .
  Αν θελήσεις να κάνεις εσύ μια προσπάθεια να το βοηθήσεις, θα σου πρότεινα να κόψεις το μήλο αφ' ενός και να δίνεις καθημερινά φρέσκο νερό με μια πολυβιταμίνη , αλλά ταυτόχρονα να βρείς ένα καλό μείγμα σπόρων(Βάλε μια φωτό των σπόρων και της αυγοτροφής που δίνεις). Δωσε μπάνιο πρωινές ώρες και μια σταγώνα ΠΟΥΛΜΟΣΑΝ στο σβέρκο για αρχή. Ισως χρειάζεται και αποπαρασίτωση για σκουλίκι . Μη τα αφήσεις μαζί . Βγάλε το θηλυκό σε ζεστότερο μέρος και παρακολούθησέ το απο κοντά ώστε να έχεις μια πλήρη εικόνα για την εξέλιξή του.
   
 4. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Συσκευασμένη απο γνώστό petshop της Θεσσαλονίκης, δε γράφει κάποια μάρκα πάνω.
   
 5. ianos

  ianos Daily Active Member

  Πέταξε την και αγόρασε μια συσκευασμένη, επώνυμη, μη ανοιγμένη, στην οποία θα δεις και την ημερομηνία λήξεως.
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δεν είναι απαραίτητα κακή αυτή, αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζεις ΤΙ ΕΙΝΑΙ ! Υπάρχουν σε μικρές συσκευασίες MANITOBA,QUIKO,BEYERS,VADIGRAN ...κάποια θα βρείς.
   
 7. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Αν φταίει η αυγοτροφή,σταματώντας την θα συνέλθουν ή κόλλησαν κάτι και χρειάζεται θεραπεία ?Δεδομένου ότι σήμερα όλα είναι κλειστα (πήρα κάποια τηλ να βρω κανέναν κτηνίατρο αλλά τπτ) μπορώ να τους δώσω κάτι μήπως και τα γλυτώσω ? Γενικά πάντως δεν φαίνονται να είναι στο τελευταίο στάδιο κάποιας ασθένειας..είναι αρκετά ζωηρά.
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Το ανησυχητικό είναι η διάρροια . Δεν έχουμε όμως εικόνα . Υπήρχε ; Είναι τωρινό ; Διατροφικό ; Ισως να πάει καλά τις επόμενες μέρες και να μην υπάρχει κανένα θέμα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο τώρα .
  Ζεστό μέρος , ανάπαυση (υπνος απο ενωρίς), φρέσκο νερό,καλή διατροφή και λίγη υπομονή.
   
 9. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Δεν φταίει αυτή. Ρώτησα για να καταλάβω εάν αυτό το κόκκινο είναι χρώμα ή αίμα. Εάν δεν είναι κόκκινο το σκεύασμα που αναφέρεις, τότε το πουλάκι είναι σε πολύ προχωρημένη κατάσταση ασθένειας.
   
 10. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Δεν είναι τωρινό δυστυχώς. Από την πρώτη μέρα διάρροια είχε αλλά πίστευα ότι φταίει το στρες. Παραμένει όμως ..Τι να πω.. Ευχαριστώ πολυ πάντως για το ενδιαφέρον από όλους.
   
 11. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ποιό κόκκινο ; Στη κουτσουλιά ; Το μήλο βλέπω εγώ Σταύρο.
   
 12. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Για να βοηθήσεις στην διάρροια, μπορείς να δώσεις λίγο ρυζόνερο, είναι αθώο και αν ακόμα δεν βοηθήσει δεν θα βλάψει.
   
 13. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Η αυγοτροφη είναι κίτρινη..
  IMG_20160424_145628.jpg
   
 14. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Στην άκρη αυτή .Βράσε κανένα αυγουλάκι (15 λεπτά) σφικτό, να δώσεις σήμερα και τις επόμενες μέρες.
  Αν βρείς αύριο άνθρακα ,θα βοηθήσει την διάρροια , αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα που υπάρχει.
   
 15. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Βγάζω την αυγοτροφή στην άκρη ,να τα παώ αύριο σε πτηνίατρο? Θα βοηθήσει κάποια αντιβίωση ή είναι άδικος κόπος?
   
 16. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν βρείς γιατρό που να γνωρίζει απο πουλάκια συντροφιάς, θα βοηθήσει.Η αντιβίωση βοηθάει μόνον όταν διαγνωσθεί η ασθένεια.
   
 17. tasosktk

  tasosktk PB New Member

  Έχω πάρει πληροφορίες από το forum για γιατρούς, οπότε θα κάνω αύριο μία επίσκεψη. Ότι νεότερο θα ενημερώσω. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον.
   
 18. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ναι Μάκη στην κουτσουλιά. Μου τράβηξε την προσοχή γιατί το μήλο δίνει μεν κόκκινο χρώμα αλλά εδώ υπάρχει διάχυτο και στα ούρα και αυτό γίνεται μόνο όταν υπάρχει χρώμα, είτε φυσικό είτε τεχνητό (το μήλο δεν έχει παρά μόνο το χρώμα της φλούδας του) ή αίμα στη χειρότερη περίπτωση.

  Θα περιμένουμε Τάσο.
   
 19. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τάσο πήρες την καλύτερη απόφαση! Εύχομαι να βρει ο γιατρός τι έχει και να γίνει καλά η μικρή! Αλλά με τέτοιο "μπαμπά" (εσένα εννοώ) και με τόση αγάπη είμαι σίγουρη πως θα γίνει εντελώς καλά! Απλά χώρισε την απ τον αρσενικό άμεσα! Περαστικά σας και περιμένουμε νέα!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...