Αγορά Θηλυκά καναρίνια

Συζήτηση με θέμα Θηλυκά καναρίνια, που ξεκίνησε από mxpf20, στο Forum 'Αγορά - Ζήτηση - Διάθεση Πουλιών Εξοπλισμού' του PetBirds, 25 Απρ 2015.

 1. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Καλησπέρα,

  Ψάχνω εδώ και καιρό να βρώ 2 θηλυκά κόκκινα καναρίνια για τα 2 όμορφα αγόρια μου, όχι το χιονέ κόκκινο όμως. Επίσης ψάχνω και μια θηλυκιά μαλινουά.

  Έχω 11 αγόρια στο σπίτι και 3 κορίτσια. Ευτυχώς έχουμε γίνει τώρα 11-7, αλλά εχουμε πήξει στο αγόρι σπίτι, πολύ τεστοστερόνη......

  Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι από την μεριά μου θα περνάνε σαν βασίλισσες:cool:
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Θεωρώ πως ψάχνεις τη χειρότερη για το λόγο αυτό εποχή...
  Να είσαι πολύ προσεκτικός και να θυμηθείς και την καραντίνα των πουλιών...
   
 3. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Δεν ψάχνω για αυτή την περίοδο για αναπαραγωγή. Δηλαδή εννοείται πως δεν θα τα βάλω τώρα, την επόμενη αναπαραγωγική περίοδο.

  Τώρα όσο αφορα την καραντίνα, ότι πουλί μπαίνει στο σπίτι του δίνω aviomycine για λίγες μέρες και με το που θα μπει pulmosan αμέσως και σε 14 μέρες επανάληψη και για τις ψείρες αμέσως . Αφού περάσουν 2 εβδομάδες και μετά προαυλίζονται με τα άλλα και εννοείται μετα τον μήνα σε κλούβα με άλλα και μόνο αν είναι εντάξει από κάθε άποψη.

  Απλά από ότι μπορώ να καταλάβω, κόκκινες θηλυκές ούτε με το κυάλι δεν θα βρω. Σε όσους έχω ρωτήσει, δεν μπορούν καν να μου βρουν. Για αυτό ρωτάω εδώ....
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τέλεια...
  Συμφωνώ στα περισσότερα...
  Την aviomycine όμως γιατί τη δίνεις αν δεν είναι άρρωστα?
   
 5. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Προληπτική θεραπεία, το γράφει και στις οδηγίες. Αν και δεν συμφωνω 100%, μια στο εκατομύριο να έχει κάτι και να μην το δείξει αμέσως δεν θέλω να μου πάθει κάτι.

  Δεν δίνω την δοσολογία για θεραπεία, λέει αν θυμάμαι καλά 5-7 σταγόνες σε 100 ml νερού για θεραπεία για 5-7 ήμερες και προληπτικά 3 σταγόνες σε 100ml νερού για 3 ημέρες.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ποτέ δεν κάνουμε "προληπτική" θεραπεία. Για ποια ασθένεια; Αυτοί το γράφουν για να πουλάνε μπουκαλάκια. Εμείς χρησιμοποιώντας τα καταστρέφουμε την χλωρίδα του εντέρου των πουλιών μας και αναπτύσσουμε ανθεκτικά στελέχη μικροβίων, ώστε αν χρειαστεί πραγματική θεραπεία το πουλί θα είναι δύσκολο να θεραπευτεί.
   
 7. ianos

  ianos Daily Active Member

  Επισης, εφόσον δεν υπάρχουν ακάρεα της τραχείας, δεν έχεις λόγο να δίνεις pulmoosan . Ίσα - ίσα που επιβαρύνεις τους οργανισμούς τους με ένα ισχυρά τοξικό δηλητήριο.
  Να χαίρεσαι τα πουλακια σου κι εύχομαι να βρεις τις θηλυκές που ψάχνεις. Η καλύτερη περίοδος για ανεύρεση θηλυκών είναι ο Οκτωβτης μετα το τέλος της πτερόρροιας.
  Πες μας που μένεις ή μάλλον κοντά εκεί που μένεις βρες απο τους καταλόγους των εκτροφέων καναρινιών χρώματος αυτούς που εκτρέφουν κόκκινα λιποχρωμικα, και επι σκέψου την εκτροφή τους, εφόσον έχουν διαθέσιμα πουλακια, ώστε να δεις προτού παρεις σε τι συνθήκες διαβιούν. Αυτό τουλάχιστον είναι το ιδανικό. Απέφυγε να αγοράσεις απο πετσοπ.
   
 8. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Αφήστε βρε παιδιά αυτά τα προληπτικά κατά μέρος. Ποιο το νόημα της καραντίνας αν σκεπάζετε ενδεχόμενα προβλήματα με ψευτοδόσεις φαρμάκων, μέχρι να εμφανιστούν ενώ το πουλί θα βρίσκεται μαζί με τα υπόλοιπα;
   
 9. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Μιας και μάλλον έχει γίνει παρανόηση. Αν το πουλί είναι από εκτροφέα, όπως τα μαλινουα μου δεν τους βάζω κάτι. Είναι σίγουρο ότι είναι μια χαρά τα πουλιά.

  Αν το πουλί είναι από ιδιώτη, όπως μου έχει τύχει να μου δώσουν κάποιο που δεν το θέλαν ή αν ξέρω ότι το πουλί μένει σε μπαλκόνι μόνιμα θα βάλω το pulmosan. Και aviomycine λεω προληπτικά, αν δω ότι το πουλί δεν κελάηδησει σε 2 μέρες και δεν πηγαινοέρχεται στο κλουβί και κάθεται σε κανένα κλαδί συνέχεια ή δεν πολυτρώει κτλ.

  Δεν ήθελα να επεκταθώ σε πολλές λεπτομέριες, μιας και ρώταγα στην αρχή για να αγοράσω καναρινάκι και να μην γίνω κουραστική.
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τίποτα δεν είναι σίγουρο από κανέναν. Ούτε από εκτροφεα, ούτε από κατάστημα. Αυτή είναι και η λογική και η χρησιμότητα της καραντίνας. Να αφήσεις να βγουν στην επιφάνεια ενδεχόμενες ασθένεις για να τις αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά χωρίς να κινδυνεύσουν τα υπόλοιπα πουλιά. Με το να καλύπτεις προσωρινά κάτι που ενδέχεται να εμφανισθεί απλά μεταθέτοντας το χρόνο, βάζεις σε κίνδυνο όχι μόνο το συγκεκριμένο, αλλά και τα υπόλοιπα πουλιά σου.
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Μαρία κουβέντα κάνουμε... και επειδή διαβάζουν και ξένοι προς το forum και την λογική των ανθρώπων του επαναλαμβάνουμε στερεότυπα κάποια πράγματα...
  Ίσως έτσι κερδίσουμε καλή υγεία σε κάποια πουλάκια.
   
 12. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Αν παρεξηγούσα, δεν θα έπρεπε να είμαι και στο φόρουμ καν. Ανταλλαγή ιδεων κάνουμε, όχι διαγωνισμό ποιος ξέρει τα πιο πολλά.

  Εγώ εγραψα εδω για τα πουλιά, γιατί έχω απογοητευτει από το να βρω πουλιά από σωστό άνθρωπο. Έχω ρωτήσει εκτροφείς και μου έχουν πει τα τέρατα (αν αρρωστήσει το πουλί το αφήνει να φύγει κτλ), από αυτούς ΔΕΝ παίρνω ούτε φωτο πουλιού. Εγώ ενδιαφέρομαι για πουλιά μεγαλωμένα με αγάπη και όχι σαν χρηματομηχανη.
   
 13. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μεγάλο πρόβλημα γενικά. Εύχομαι να βρεις σύντομα Μαρία.
   
 14. Αρρωσταίνει το πουλί το αφήνουμε ελεύθερο.
  Τι άλλο θα διαβάσω!
  Αυτοί δεν είναι άνθρωποι.
   
 15. mxpf20

  mxpf20 PB New Member

  Αυτό είναι το πιο κόσμιο που έχω ακούσει. Τα άλλα αρνούμαι να τα πω καν.....
   
Φόρτωση...