Θερμοκρασία και υγρασία την περίοδο επώασης καναρινιών

 1. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Δημοσίευση νέου Άρθρου: Θερμοκρασία και υγρασία την περίοδο επώασης καναρινιών.

  Διαβάστε τη συνέχεια του Άρθρου εδώ: Θερμοκρασία και υγρασία την περίοδο επώασης καναρινιών
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Tην εκκόλαψη ίσως, αν αναφερόμαστε στην τελευταία κρίσιμη ώρα. Την θνησιμότητα όμως; Εννοώ μέσα στο αυγό.Μη ξεχνάμε οτι η κανάρα θα σηκωθεί απο την φωλιά της αρκετές φορές την ημέρα. Το σόκ που παθένει τότε το έμβρυο μέσα στο αυγό είναι το ίδιο ανεξάρτητα απο την θερμοκρασία και την υγρασία που υπάρχει στον χώρο;Το ίδιο σοκ θα υποστεί ένα έμβρυο που η θερμοκρασία του χώρου είναι 30β και υγρασία 6ο%,με ένα άλλο που οι συνθήκες εκει είναι 7β θερμοκρασία και 25% υγρασία;
  Εδώ νομίζω οτι και μόνον η παρατήρηση δείχνει οτι δεν μπορεί να μιλάμε για σοβαρή εκτροφή. Τί είδους εσωτερική εκτροφή είναι αυτή που θερμοκρασία μπορεί να φτάνει στους 40β.; Και δείχνει σαφώς οτι η θερμοκρασία πέζει τον ρόλο της στην προετοιμασία των πουλιών.
   
 3. Προσωπικά τη συγκεκριμένη έρευνα-μελέτη τη θεωρώ αστεία.

  Πρώτων δεν κάνεις έρευνα και δε βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα με 6 εκτροφείς.

  Δεύτερο δε χρειάζεται καμιά έρευνα για να μας πει ότι υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο πάτωμα και το ταβάνι (και ένα εξάχρονο να ρωτήσεις το ξέρει ότι η ζέστη πηγαίνει πάνω).

  Τρίτων πως είναι δυνατό και από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει επηρεασμός απο την εξωτερική θερμοκρασία και υγρασία? Οι ίδιοι που έκαναν την έρευνα λένε ότι η θερμοκρασία και η υγρασία μέσα στη φωλιά είναι αυξημένη κατά κάποιο ποσοστό σε σχέση με τη θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου. Δηλαδή η θερμοκρασία στη φωλιά θα είναι άλλη αν η θερμοκρασία του χώρου είναι 10 βαθμούς και άλλη αν είναι 35 βαθμούς. Και ξαναρωτώ πως βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν επιρεάζεται η θερμοκρασία της φωλιάς από τη θερμοκρασία του χώρου?
   
 4. Αγαπητοί φίλοι καλημέρα σας.
  Να άλλο ένα θέμα που με κάνει να παρατάω την φορτωμένη με υποχρεώσεις δουλειά μου και να ασχολούμαι με τα της εκτροφής.
  Όπως ίσως γνωρίζετε, κι αν όχι σας θυμίζω ότι το εκτροφείο μου είναι ένα ανατολικό - δωμάτιο πλέον - από τον υπόλοιπο χώρο του γραφείου μου.
  Λόγω της θέσης του σε σχέση με τον ορίζοντα είναι ηλιόλουστο από το πρωί έως και τις 13.00 μ.μ. και με μία επιφάνεια μονού κρυστάλου, 2μ χ 4,5μ, καταλαβαίνετε όλοι ότι γίνεται θερμοκήπιο.
  Γι αυτό έχω και λειτουργώ, με μεγάλο κόστος a/c, 24 ώρες το 24ωρο, και εξαεριστήρα - φτερωτή - τζαμιού και υγραντήρες.
  Όταν δεν λειτουργεί το κλιματιστικό η θερμοκρασία, τώρα αρχές Οκτώβρη είναι μέσα 35 βαθμοί!
  Η δε υγρασία ποτέ δεν έφτασε πάνω από 35 - 45% σε καμία στιγμή του χρόνου, σύμφωνα με όλα τα όργανα ηλεκτρονικά και αναλογικά. ( Έχω 3 στο χώρο, 2 ηλεκτρονικά, και 1 αναλογικό, με τις διαφορές που ανάφερε ο Ανδρέας σε άλλο θέμα.)
  Στο προκείμενο όμως μετά την εισαγωγή αυτή.
  Όταν από βλάβη χάλασαν οι υγραντήρες, φέτος το Μάρτιο, δεν τους αντικατέστησα, ούτε τους επισκέύασα βέβαια.
  Όταν ο εξαερωτήρας "κάηκε" τον αντικατέστησα, αλλά πλέον και μετά την βλάβη που έπαθε κι ο δεύτερος, απλά ανοίγω και αερίζω το χώρο με το παράθυρο που έχει η τζαμαρία για κάποια ώρα το πρωί.
  Αποτέλεσμα δικό μου αναπαραγωγικό. Μεγάλες απώλειες σε :
  1. Νεκρώσεις νεοοσσών στο αυγό, 15, από εγκατάλειψη όμως κανάρας και έλλειψης παραμάνων.
  2. Νεκροί νεοσσοί κοντά 90 - 95, από ψείρα όμως.
  3. Οι επιζήσαντες, 35 πουλιά περίπου, είναι, και ήταν, μιά χαρά.
  Συμπέρασμα δικό μου.
  Παίζει ρόλο η θερμοκρασία γιατί στην αύξησή της η κανάρα την εξομειώνει, μέχρι ενός βαθμού ικανότητας, για να είναι εντάξει το κλώσσημα. Από εκεί και πέρα, αν περάσουν κάποια όρια, καταλαβαίνει ότι είναι ατελέσφορη η προσπάθεια και εγκαταλείπει την φωλιά και μιά και δεν έχει την δυνατότητα να πάει σε μέρος με πιό ιδανικές συνθήκες, μπορεί μέχρι και να ανακατευθεί ο κύκλος της, και άλλα προβλήματα να εμφανιστούν από συμπεριφοράς έως και πιό σοβαρά.
  Με την υγρασία που έφτανε μέχρι και 15%, κάποιες φορές, δεν είχα κανένα πρόβλημα. Όλα τα πουλιά βγήκαν στο κλαρί, όσα άφησε η ψείρα δηλαδή, μέχρι να την εξολοθρέψω.
  Κεντρική ιδέα.
  Τα πουλιά προσαρμόζονται στο χώρο και στις συνθήκες που τα έχουμε, αρκεί να περάσει ένας ετήσιος κύκλος ζωής τους στο χώρο αυτό.
  Το αίσθημα διαιώνισης του είδους είναι δυνατότερο από οποιοδήποτε πρόβλημα που μπορεί να έχει ο χώρος μας.
  Αυτά από μένα κατ' αρχήν,
  Φιλικά,
   
 5. kavalierost

  kavalierost PB New Member

  Καλημέρα

  Να σας πω ότι το να γίνει κάποια μέτρηση δεν πάει να πει ότι αναφέρεται σε λογικά δεδομένα και θα βγάλει σωστά στοιχεία.
  Επίσης, ο σύλλογος που έκανε τις συγκεκριμένες μετρήσεις, είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.
  και τουλάχιστον έκανε κάτι, και έβγαλε κάποια δεδομένα.
  Επίσης, μην ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για εκτροφεία της Ελλάδας, αλλά εξωτερικού με όχι και τόσο καλές κλιματολογικές συνθήκες.
  Μικρή διάρκεια φυσικού φωτός, μεγάλη υγρασία, χαμηλές θερμοκρασίες.
   
 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  --Σωστό...
  --Το θέμα ,δεν είναι να κρύνουμε αβίαστα και να καταδικάσουμε την όποια έρευνα.Εχει σημασία όμως ,να πούμε την γνώμη μας και να διαφωνήσουμε αν έτσι νομίζουμε,αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιους που συμφωνούν με τα συμπεράσματα της, να αναλύσουν τους λόγους και την σκέψη τους.
   
Φόρτωση...