Θεραπεύεται τελείως το βαριάς μορφής scaly face;

Συζήτηση με θέμα Θεραπεύεται τελείως το βαριάς μορφής scaly face;, που ξεκίνησε από niva2gr, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 3 Ιουλ 2009.

 1. niva2gr

  niva2gr PB New Member

  Σε δύο μήνες θα "κληρονομήσω" το Budgie μιάς γνωστής που θα φύγει μόνιμα για έξω. Σήμερα λοιπόν είχα την ευκαιρία να το ξαναδώ μετά απο αρκετό καιρό. Λοιπόν, είδα μπροστά μου μιά εικόνα φρίκης! To κακόμοιρο το πουλάκι είναι τίγκα στο scaly face! Το πρόσωπό του έμοιαζε με το πουλί εδώ: http://0.tqn.com/w/experts/Budgies-3463/2008/09/Scaly-Face-Budgie.jpg
  Τα μάτια του έχουν σχεδόν κλείσει και το ράμφος του είναι ακριβώς όπως του πουλιού στην φωτογραφία!
  Τα πόδια του είναι σε χειρότερη κατάσταση, και επιπλέον έχει τόσο μεγάλα νύχια ώστε να μην μπορεί να πιαστεί καλά απο την πατήθρα, και το ένα του τουλάχιστον δάχτυλο στο αριστερό πόδι να έχει παραμορφωθεί εντελώς επειδή το στραβοπατάει.
  Είπα στην κοπέλα να πάει σε κτηνίατρο για να κόψουν τα νύχια και να αγοράσει τουλάχιστον epithol για να του βάζει, αλλά δεν ξέρω τελικά αν θα το κάνει.
  Το πουλί είναι αρσενικό και περίπου 3 ετών. Μέχρι 1 έτους είχε και ταίρι το οποίο πέθανε και απο τότε ζει μόνος του.

  Και τώρα οι ερωτήσεις μου: Θεραπεύεται εντελώς το scaly face ή θα περάσει όλη τη ζωή του μαζί μου στην απομόνωση; Επίσης μεταδίδεται αποκλειστικά και μόνο με την δερματική επαφή;

  Υ.Γ.: Έχω ήδη διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...