Θελω τα φώτα σας για φλώρο και μια κανάρα

Συζήτηση με θέμα Θελω τα φώτα σας για φλώρο και μια κανάρα, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 25 Μαρ 2014.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  καλησπέρα παιδιά, είμαι καινούργιος στην παρέα και αρχάριος με τα πουλιά. όμως θέλω πολύ να μάθω. Πέρσυ μου χάρισαν έναν φλώρο , τον έχω ένα χρόνο, είναι σε καλή κατάσταση και κελαηδάει αρκετά. Φέτος σκέφτηκα να προσπαθήσω να τον ζευγαρώσω με κανάρα. αγόρασα από πετ μία όμορφη σκουρόχρωμη στις αρχές Φλεβάρη και από τότε κόλλησα.. καταρχας κελαηδάει πολύ καλά σαν αρσενικό αλλά όχι πολυ δυνατά..μήπως είναι αρσενικό? έχω τα κλουβιά τους κολλητά, κάνω ότι μπορω στην διατροφή με αυγό κλπ.. ο φλώρος κελαηδάει..πριν λίγες μέρες έκανα απόπειρα να τα ενώσω σε ζευγαρώστρα και ο φλώρος της επιτέθηκέ αγρια. τα ξαναχώρισα, κελαηδουν κανονικά αλλά ο φλωρος της αγριεύει..τι να κάνω? να περιμένω ή να ψάξω για άλλη σίγουρη κανάρά? είναι αργά να επιχειρήσω με φλωρίνα?
   
 2. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Γεια σου καλώς ήρθες!
   
 3. Καλώς ήρθες! Αν κελαηδάει η κανάρα σου μάλλον είναι αρσενικό. Θα σου έλεγα να πάρεις άλλο θηλυκό σίγουρο γιατί ακόμα και αν αυτό που έχεις είναι θηλυκό μάλλον δεν ταιριάζει με το φλώρο σου. Τώρα για να το ζευγαρώσεις με θηλυκό φλώρο δεν ξέρω να σου πω αφού δεν ασχολούμαι με αυτού του είδους πτηνά. Και πάλι καλώς ήρθες!;)
   
 4. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Πολλά θηλυκά καναρίνια κελαηδάνε, αν και όχι με τόση ένταση και γυρίσματα όπως τα αρσενικά..
  Προφανώς δεν είνα ακόμα έτοιμος ο φλώρος σου. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις κανάρα (αν όντως είναι θηλυκιά), απλά ξαναπροσπάθησε λίγο αργότερα .
   
 5. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  μακάρι να προχωρήσει ο έρωτας του φλώρου και της κανάρας, τα έχω συμπαθήσει πολύ και τα δύο..παίζει ρόλο ότι τα έχω τα κλουβιά συνέχεια έξω αλλά σε σκιερό μέρος? υπάρχει περίπτωση να μην πυρώσουν καθόλου ή απλά θα αργήσουν?
   
 6. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα Ιθαγενή αργούν περισσότερο από τα καναρίνια. Στα μέσα Απρίλη αρχίζουν να "ξυπνάνε".
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Οι φλώροι και τα ιθαγενή πυρώνουν πιο μετά από τα καναρίνια.. Κάνε εσύ σωστή διατροφικά προετοιμασία και όταν θα έρθει ο καιρός θα πυρώσει και ο φλώρος θέλει δε θέλει :p Απλά υπομονή!

  Αλλά τσέκαρε αν όντως είναι θηλυκό το καναρίνι που πήρες..
  Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;
   
 8. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  διάβασα σχετικά με την διάκριση φύλλου, πολύ ενδιαφέρον! πάντως ακόμα δεν ξέρω, όσο το ταίζω αυγό κελαηδάει πιο πολύ! κάποιος πιο έμπειρος που το είδε από κάτω είπε πως σίγουρα δεν είναι θηλυκό πυρωμένο, ούτε χαρτάκια κόβει κλπ.. πάντως τώρα που τα ακούω τα λένε μια χαρά με το φλώρο! εκείνος κάνει τις τρίλιες του και το καναρίνι κελαηδάει!έχουν πάρει φόρα! είναι σημάδι φλέρτ ή συναγωνισμός αρσενικών? Ευχαριστώ πολύ.
   
Φόρτωση...