Θα τα καταφέρουν οι όχι;

Συζήτηση με θέμα Θα τα καταφέρουν οι όχι;, που ξεκίνησε από spirtoulis, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Μαρ 2009.

 1. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Καλησπέρα,
  Η κανάρα μου έκανε καινούργια φωλιά.Της είχα βάλει νήμα και άρχιζε να ξεπουπουλιάζει τους νεοσσούς και σήμερα βρήκα ένα αυγό σπασμένο κάτω.Τους χώρισα.Ο ένας τρώει κανονικά.γιατί είναι μεγάλος.Τώρα είναι και ένα μικρό που είναι ψιλογυμνό.Δεν έχει φτερα μεγάλα.Αλλά πήγε και αυτό στην βιταμίνη κι έτρωγε.Τους έχω βάλει και 2 ποτίστρες και έχω ρίξει μήλο και αυγό κάτω.Δίπλα με το χώρισμα στην ζευγαρώστρα είναι το ζευγάρι.Του μικρού τα φτρερά θα αναπτυχθούν ή μήπως έχει κάποιο πρόβημα.Νεράκι θα πίνουν μόνα τους???
   
 2. Πόσων ημερών είναι οι νεοσσοί; Αν τα βλέπεις να τρώνε αυγοτροφή τότε έχουν ελπίδες. Φρόντισε μόνο να μην τους λείψει καθόλου και να υπάρχουν πάντα φρέσκο μήλο, αυγό και αυγοτροφή εκτός από το μείγμα σπόρων. Η κανάρα τα τάιζε πριν τα χωρίσεις;
  Ο μικρός με το πρόβλημα στα φτερά που αναφέρεις αν του τα έχει τραβήξει η μάνα θα ξαναβγάλει αλλά πιθανόν να αργήσει λίγο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
   
 3. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  Είναι 1 μήνα παρά 5 μέρες.Ναι τα τάιζε.Και τώρα τον έναν τον τάιζε από το διαχωριστικό.Τους έχω ρίξει κάτω μληλο,αυγό (για να τα φτάνει κι ο μικρός) τους έχω τρίψει αυγό.Ναι πάνε στην αυγοτροφή και τσιμπολογούν!Τον μεσαίο τάιζε η μάνα σήμερα
   
 4. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  A kai κάτι ακόμα.Ψιλοψυρίζονται.Δεν νομίζω να έχω πρόβλημα με ψείρες?
   
 5. Αφού ταΐζει από το διαχωριστικό ακόμη καλύτερα. Απλά τα αφήνεις και παρατηρείς. Να ψιλοψυρίζονται είναι φυσιολογικό αφού ακόμη βγάζουν πούπουλα. Πάντως κάνε και έναν έλεγχο προληπτικά στη φωλιά, στα πουλιά και στα καλαμάκια (εκεί που πιάνουν στο κλουβί στις σχισμές του πλαστικού φαίνονται συνήθως).
   
 6. spirtoulis

  spirtoulis PB New Member

  1 εχω δει να ταιζει όχι όλα.Καλά το ένα τρωει μόνο του
   
Φόρτωση...