Αγορά Θέλω να αγοράσω κανάρα για ζευγάρωμα

Συζήτηση με θέμα Θέλω να αγοράσω κανάρα για ζευγάρωμα, που ξεκίνησε από ΗΣΑΠ, στο Forum 'Αγορά - Ζήτηση - Διάθεση Πουλιών Εξοπλισμού' του PetBirds, 1 Ιουν 2015.

 1. ΗΣΑΠ

  ΗΣΑΠ PB New Member

  Θέλω να αγοράσω κανάρα για ζευγάρωμα .Λόγω αιφνίδιοι θανάτου τις κανάρας που είχα (ευτυχώς τα μικρά τα τάισα με το χέρι) περιοχή Πειραιά .
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Προφανώς θα τη θέλεις για την ερχόμενη εκτροφική χρονιά...
  Σωστά ή κάνω λάθος?
   
 3. ianos

  ianos Daily Active Member

  Μανώλη, είναι πολυ αργά για να ξεκινήσεις τωρα αναπαραγωγή. Αυτην την περίοδο η αναπαραγωγή τελειώνει, τα πουλιά ξεκουράζονται λίγο, κι επειτα μπαίνουν σε πτερορροια, που είναι ιδιαίτερα απαιτητική φάση και για αυτό το κάθε καναρινακι δε θα πρέπει να είναι εξαντλημένο απο θρεπτικά συστατικά και απο το μεγάλωμα νεοσσών.
  Αν αγοράσεις καναρα τωρα, κρατήσεις και 40 μερες καραντίνα, προχωράς σε αναπαραγωγή στα μέσα Ιουλίου, όπου θα εχει ξεκινήσει ήδη η πτερορροια, οι γονείς θα είναι εξαντλημένοι και τα μωρά αφρόντιστα. Ακόμα και σήμερα να την έβαζες για αναπαραγωγή, παλι αργά θα ήταν, χωριά που δε θα ήξερες αν έχεις ένα υγιές πουλάκι, καλοταϊσμένο κλπ, που δε θα πέθαινε απο εξάντληση, δυστοκία κλπ κατα την αναπαραγωγή, κι εκτός που μπορεί και να έβαζες μια βόμβα μικροβίων στο κοπάδι σου.
  Περιμένεις λοιπόν και τον Οκτωμβρη, Νοέμβρη, βρίσκεις εκτροφέα και έχεις την καναρα σου.
   
 4. Αν την προορίζεις για εξωτερικό χώρο καλά κάνεις και ψάχνεσαι από τώρα. Θα την βοηθήσεις να προσαρμοστεί σιγά σιγά στις εξωτερικές θερμοκρασίες, που θα της εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση από την ζέστη στο κρύο. Εύχομαι να την βρεις σύντομα και να περιμένεις μέχρι την Άνοιξη του 2016, ειδάλλως....... παίρνεις τα ρίσκα σου.
   
 5. ΗΣΑΠ

  ΗΣΑΠ PB New Member

  Αγαπητή φίλοι έχετε όλοι απόλυτο δίκιο, εγώ έκανα λάθος στην διατύπωση του μηνύματος : Γιάννη
  Stavros τα έκανα μαντάρα ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους φίλους
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Εδώ είναι όλη η αξία της εκτροφής.... ένα καφεδάκι παρέα με τις αγάπες μας... ή μια κρύα μπυρίστα μετά από τις εργασίες στην εκτροφή μας ...... ή το τσιπουράκι που συνοδεύει τις συζητήσεις για τα καναρίνια με την παρέα μας
  Όλα καλά .... καλύτερα στην αρχή τα λάθη...
   
Φόρτωση...