Θέλει να χτίσει τη φωλιά της στον πάτο του κλουβιού ή στην ταίστρα

Συζήτηση με θέμα Θέλει να χτίσει τη φωλιά της στον πάτο του κλουβιού ή στην ταίστρα, που ξεκίνησε από PIKRA, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 10 Απρ 2016.

 1. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Καλημέρα σας.Η δικιά μου περίπτωση είναι ιδιαίτερη.Η καναρίνα μου έχει βγάλει ήδη δύο φωλιές και τώρα ετοιμάζεται για την τρίτη.Αυτή τη φορά όμως δε θέλει να χτίσει τη φωλιά της στη φωλιά που υπάρχει ,αλλά στον πάτο του κλουβιού ή στην ταίστρα .Προσπαθεί και στα δύο .Πώς να τη βοηθήσω για να την οδηγήσω στη φωλιά?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλημέρα!
  Τι εννοείς ότι έχει κάνει ήδη δύο γέννες και την ετοιμάζεις για τρίτη;
  Μας λες λίγα λόγια για το ζευγάρι σου και ποια ήταν τα αποτελέσματα των προηγούμενων αναπαραγωγών και πότε άρχισες τις γέννες;
   
 4. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Τα τέσσερα πρώτα πουλάκια γεννήθηκαν τον Ιανουάριο.Τα δύο επόμενα είναι ενός μηνός.Τα καναρίνια μου βρίσκονται σε κλούβα και τους έχω χώρισμα στη μέση από τη μία τα πουλάκια και από την άλλη το ζευγάρι.Τα μικρά τα ταίζουν ακόμη.Βέβαια τους έχω βάλει και τροφή χαμηλά για να ξεκινήσουν να τρώνε μόνα τους.Το ζευγάρι πάλι ταίζεται και ζευγαρώνει.Φοβάμαι ότι θα γεννήσει χωρίς να προλάβει να φτιάξει φωλιά.Μήπως εάν ρίξω αρκετό νήμα στη φωλιά να της θυμήσω το σωστό δρόμο?
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κακό θα κάνεις κι όχι καλό.
  Δεν θα την αποδεχτεί ούτε σαν λύση ανάγκης.
  Βάλε πολλές εναλλακτικές φωλιές.
  Όταν αποφασίσει να φτιάξει φωλιά θα χρειαστεί λίγες ώρες για να την έχει έτοιμη και σίγουρα θα γεννήσει εκεί μέσα.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Προσωπικά θεωρώ τις τρεις γέννες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπερβολή, "επαγγελματική" θα έλεγα.
  Θα σου πρότεινα να αφήσεις το ζευγάρι σου να ξεκουραστεί και να ανακάμψει μέχρι του χρόνου. Το βλέπω ρίσκο για την υγεία τους.
   
 7. Panagiota.

  Panagiota. PB Known Member

  Η κανάρα σου έχει κάνει ήδη δύο πετυχημένες γέννες φέτος. Δεν είναι πρωτάρα. Συνήθως οι καναρες που πανε σε επομενη γεννα χτίζουν τη νέα φωλιά στη θέση της παλια χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο. Εγω πιστεύω ότι όταν θα είναι έτοιμη να πάει σε επόμενη γέννα θα φτιάξει τη φωλιά της σε χρόνο ρεκόρ και θα σε εκπλήξει. Όσο αφορά αυτό που λες να ρίξεις νήμα στη φωλιά εσύ, εγώ δε συμφωνώ. Τα πουλάκια μας γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και η δική σου καναρα στο απέδειξε πρόσφατα.
   
 8. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Τα καναρίνια τα έχω μόνο για την τρέλα μου και σε καμια περίπτωση δε θα ήθελα να τους κάνω κακό.Βλέποντας όμως αυτή την κανάρα λές ότι αυτή είναι γεννημένη για μάνα .Είναι υπέροχη.θα ήθελα να γεννήσει μια ακόμη φορά και μετά να ξεκουραστεί μέχρι του χρόνου.μπορεί και να είμαι υπερβολική
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Άστη για άλλη μια γέννα αλλά μετά πρέπει να σταματήσει οπωσδήποτε που θα είναι πολύ δύσκολο γιατί σε ένα μήνα θα είμαστε στα μέσα της άνοιξης.. Γιατί ξεκίνησες τόσο νωρίς αναπαραγωγή? τα έχεις σε εξωτερικό ή σε εσωτερικό χώρο?

  Όλες οι κανάρες όταν είναι πυρωμένες έτσι μοιάζουν.... το πιο δύσκολο είναι να σταματήσει κάποιος τον εκτροφέα (έστω και τον ερασιτέχνη) και όχι την κανάρα...
   
 10. PIKRA

  PIKRA PB New Member

  Τα έχω σε μεγάλη κλούβα μέσα στο σπίτι .Η θερμοκρασία το χειμώνα είναι πάντα 18-20 βαθμούς ίσως γι΄αυτό και ξεκίνησε τόσο νωρίς.Μόνο αυτή όμως .Τα άλλα τέσσερα ζευγάρια που έχω σεν έχουν κάνει τίποτα.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...