Η χύμα τροφή είναι σχετικά μονόδρομος

Συζήτηση με θέμα Η χύμα τροφή είναι σχετικά μονόδρομος, που ξεκίνησε από dread05, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 3 Ιουλ 2015.

misalouris
Καλά ναι, έχω κάπου 500 γραμμάρια από την παλιά τροφή, και θα βάλω άλλο τόσο από την καινούρια. Αν και δεν νομίζω να έχει ακάρεα, δεν είναι από... Ολόκληρο το Post
 1. Λάθος μου και το ξέρω αλλά στο χωριό που ζω νιώθω τυχερός που έχει pet shop με τα βασικά. Η χύμα τροφή λοιπόν είναι σχετικά μονόδρομος. Τουλάχιστον το pet shop συσκευάζει τα τσουβάλια που παραλαμβάνει σε naylon συσκευασίες του μισού κιλού, οπότε γλιτώνουμε την έκθεση στην ατμόσφαιρα. Δυνατότητα μετακίνησης σε πόλη για να βρω συσκευασμένες τροφές δεν υπάρχει, τουλάχιστον όχι με τη συχνότητα που χρειάζεται. Οπότε καταλήγω, υπάρχει κάποιο site που να πουλάει τροφές online? Τα εμπιστευόμαστε? Αγοράζει κάποιος από εσάς online? Αν ναι, ποίο σκεύασμα?
   
 2. Best Answer:
  Post #279871 by misalouris, 7 Ιουλ 2015
 3. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Πόσα πουλιά έχεις?Στη θέση σου αν έχεις αρκετά πουλιά θα έπαιρνα σακί των 20 κιλών και άνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Αν έχεις λίγα πάρε του κιλού ή καμιά 5 κιλη εφόσον δεν μπορείς να κατεβαίνεις συχνά στην πόλη.Εγώ χρησιμοποιώ αυτήν http://www.birdmarket.gr/trofes-pou... -Color- South- Europe - Χωρίς- Ρούπσεν -5kg
   
 4. 7 καναρίνια
   
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Μια χαρά τότε είναι των 5 κιλών.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πολύ σωστά.
  Υπάρχουν μάλιστα πολλές ποικιλίες μειγμάτων σε διαδικτυακά καταστήματα που μπορούν να φτάσουν (να τα στείλουν) και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της πατρίδας μας.
  Μια αναζήτηση στο internet θα σου φέρει μπροστά σου μια μεγάλη ποικιλία επιλογών σε μείγματα σπόρων.

  Σε παλιότερα θέματα είχαμε αναφερθεί για το ποιο μείγμα σου ταιριάζει, αρέσει και έχει αποτέλεσμα στα πουλιά μας και για το πως διατηρούνται οι σπόροι στην κατάλληλη κατάσταση
   
 7. Ευχαριστώ πολύ, έκανα εγγραφή στο site και περιμένω ενεργοποίηση για να αρχίσω τα ψώνια !
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Καλα ψωνια!! :thumbsup:
   
 9. Αύριο παραλαμβάνω τις τροφές. Θα ήτανε καλή ιδέα να κάνω μια μίξη αυτής που δίνω τώρα και τις καινούριας για 4-5 μέρες για να έχω μια πιο ομαλή μεταβολή της διατροφής?
   
 10. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι αλλά μην ανακατέψεις όλη την νέα τροφή με την παλιά, μήπως έχει η χύμα τίποτα ακάρεα. Όση χρειάζεται κάθε φορά.
   
 11. Καλά ναι, έχω κάπου 500 γραμμάρια από την παλιά τροφή, και θα βάλω άλλο τόσο από την καινούρια. Αν και δεν νομίζω να έχει ακάρεα, δεν είναι από τσουβάλι με φτυαράκι.
   
 12. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Κανονικά θέλει 20% νέο - 80% παλιό, για αρχή την επόμενη φορά 40%-60% μέχρι να μείνει 100% η νέα....
  Σε δύο εβδομάδες απόλυτη αντικατάσταση.
   
 13. Α μάλιστα, τότε έτσι να το κάνω και γω.
   
 14. για να μη γίνει απότομα η αλλάγή σε περίπτωση που διαφέρουν πολύ οι δύο τροφές
   
 15. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  φίλε Γιάννη,και εγώ χρησιμοποιώ την ίδια τροφή με τον φίλο Λάμπρο(συσκ.5κιλών) και ως αυγοτροφή χρησιμοποιώ την cede' την ξηρή! και εγώ ψωνίζω από το birdmarket,τον ξέρω προσωπικά και έχω επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις του..πολύ προσεγμένος και καθαρός χώρος και ελέγχει πάντα τις ημερομηνίες πριν από κάθε αποστολή!ότι κι αν χρειαστείς..θα σε βοηθήσει,να σαι σίγουρος!
   
Φόρτωση...