Περιβάλλον Η ταινία Η φίλη μου, η καρδερίνα

Συζήτηση με θέμα Η ταινία Η φίλη μου, η καρδερίνα, που ξεκίνησε από kristhegreek, στο Forum 'Chit Chat' του PetBirds, 9 Δεκ 2007.

 1. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Η ταινία «Η φίλη μου, η καρδερίνα» πραγματεύεται την υπέροχη ζωή των πουλιών και την πανέμορφη φύση της Βοϊβοντίνα, την αγάπη ενός αγοριού για τα πουλιά, και τη μοίρα των πουλιών στην Ευρώπη στην αυγή της τρίτης χιλιετίας.

  Η ταινία βασίζεται στο σκάνδαλο λαθρεμπορίου πουλιών, γνωστό ως η υπόθεση των πουλιών από τα Βαλκάνια. Στις αρχές του 2001 το λαθρεμπόριο των προστατευόμενων πτηνών στην Ιταλία από τα Βαλκανική χερσόνησο και τον κάμπο της Πανόνια έγινε αντιληπτό από τις τελωνειακές αρχές της Ιταλίας. Στα ιταλικά σύνορα, σε ένα μόνο φορτηγό, οι Ιταλοί τελωνειακοί βρήκαν 120.700 κατεψυγμένα πουλιά. Τα περισσότερα από αυτά ήταν μικρά ωδικά πτηνά και σπάνια είδη, τα οποία προστατεύονται δια νόμου.

  Μεταξύ αυτών υπήρχαν κελάδες, κορυδαλλοί, αγιοπούλια, καρδερίνες, σουσουράδες, ποταμίδες, παπαδίτσες, αηδόνια, χελιδόνια, φαννέτα ακόμα και σπουργίτια. Όλα αυτά τα σκοτωμένα πτηνά προορίζονταν για τα ιταλικά εστιατόρια πολυτελείας όπου και προσφέρονται παράνομα σε υψηλές τιμές. Στη Σερβία 275 είδη πτηνών έχουν χαρακτηριστεί ως σπάνια και προστατεύονται από το κυνήγι, την ενόχληση ή την καταστροφή του βιότοπού τους.
  Ως τώρα κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπόριο προστατευόμενων πτηνών, το οποίο συνεχίζεται. Η ταινία γυρίστηκε στην Πηγή του Ασημένιου Φύλλου κοντά στο χωριό Μάλε Πιγιάτσε και στους υγροβιότοπους Λούντος, Σλάνο Κόποβο και Στάρι Μπέγκεϊ-Κάρσκα Μπάρα.

  Η ταινία «η φίλη μου, η καρδερίνα» κέρδισε το διεθνές βραβείο «Ασημένιο Πεύκο», ως η καλύτερη ταινία οικολογικού περιεχομένου στο MEFEST Διεθνές Φεστιβάλ Τουριστικών, Οικολογικών και Αθλητικών Ταινιών, Ζλάτιμπορ 2004, Σερβία και Μαυροβούνιο

  Η ΦΙΛΗ ΜΟΥ Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ

  Σκηνοθεσία: Oliver Fojkar and Dušan Čekić
  Διάρκεια: 21', ΣΕΡΒΙΑ, 2004

  [​IMG]
   
 2. muthos

  muthos PB New Member

  αυτη την ταινια που μπωρουμε να την βρουμε και με ποιο ακρηβος τιτλο?
   
 3. kristhegreek

  kristhegreek PB New Member

  Παρουσιάστηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών Ρόδου "ECOFILMS"
  Νίκος Νικολαϊδης
  Λασκάρεως 23 και Ιπποκράτους
  114 72 Αθήνατηλ. & fax: ++30-210-3636390
  ECOFILMS - Rodos International Film & Visual Arts Festival
   
Φόρτωση...