Η μετάλλαξη Κοβάλτιο στα Καναρίνια (Cobalt)

S

SAKIS_X

PB New Member
#1
Με αφορμή διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με τα στάνταρτ των μελανινικών καναρινιών θα ήθελα να μεταφέρω μεταφρασμένο για ενημέρωση σας από τη σελίδα της COM Γερμανίας το παρακάτω κείμενο.

Εκείνο που καταλαβαίνω μέσα από διάφορα Γερμανικά φόρουμ είναι ότι, η δημοτικότητα των καφέ καναρινιών είναι μικρή και αυτό γιατί γίνονται συχνές αλλαγές στα πρότυπά τους. Οι αλλαγές αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα οι εκτροφείς πριν προλάβουν να σταθεροποιήσουν τα πουλιά τους στα νέα στάνταρτ αυτά αλλάζουν.
Οι Γερμανοί ονομάζουν τα παρακάτω πρότυπα για τα καφέ "ιταλικού τύπου" ενώ τα παλιότερα "βέλγο-ολλανδικού τύπου".

Αν διαβάσουμε "πονηρά" τα στάνταρτ για τα καφέ, θα καταλάβουμε ότι φέτος στους διαγωνισμούς το προβάδισμα θα το έχουν τα θηλυκά στα έντονα και χιονέ φτερώματα.

Λογικά τα νέα στάνταρτ από τη στιγμή που δημοσιεύονται επίσημα από την COM ισχύουν κατευθείαν. Δεν ξέρω πόσοι κριτές θα δώσουν πίστωση χρόνου και το 2008 προκειμένου οι εκτροφείς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Υπάρχει έντονη συζήτηση στους Γερμανούς γιαυτό το θέμα.

Καφέ καναρίνια (κλασική μελανίνη) και Μαύρα / Καφέ Κοβάλτιο


Το συμβούλιο της C.O.M./O.M.J. (κριτές) στη συνεδρίαση του από 7 έως 9/9/2007 αποφάσισε τις παρακάτω αλλαγές στα καναρίνια χρώματος και ειδικότερα στα κλασικά καφέ στα καφέ κοβάλτιο και στα μαύρα κοβάλτιο.

Πρωτόκολλο για τα πρότυπα των καφέ πουλιών (κλασική μελανίνη)

Καφέ: κίτρινο κίτρινο ιβουάρ κόκκινο κόκκινο ιβουάρ λευκό κυρίαρχο λευκό υποτελές.

Μήκος πλάτος και σχήμα της μελανίνης (σχεδίου) όπως και στα καναρίνια της μαύρης σειράς με σκούρο καφέ χρώμα. Το μέγιστο σε καφέ Φαιομελανίνη στο περίγραμμα των φτερών (μικρά φτερά) στα φτερά πτήσης και ουράς και ομοιόμορφη κατανομή στην πλάτη.

Το σχέδιο των πλευρών πρέπει να είναι συμμετρικό και ευδιάκριτο με ίδιο τόνο χρώματος όπως στο σχέδιο της πλάτης και του κεφαλιού. Καφετιές κεράτινες περιοχές.
Το λιπόχρωμα εμφανίζετε πολύ σκούρο (λόγω της έντονης παρουσίας της φαιομελανίνης).

Έντονη αντίθεση μεταξύ μελανίνης σχεδίου και μελανίνης επιφάνειας.

Το είδος της μελανίνης Κοβάλτιο ενσωματώθηκε στις καρτέλες κρίσης.

Πρωτόκολλο για τα πρότυπα του Μαύρου Κοβαλτίου

Επιτρέπονται: κίτρινο κίτρινο ιβουάρ κόκκινο κόκκινο ιβουάρ λευκό κυρίαρχο λευκό υποτελές.

Σχέδιο όπως και στα κλασικά μαύρα πουλιά (πλατύ και συνεχόμενο). Το άπλωμα της μελανίνης σε όλο το φτερό εμφανίζει το πουλί ποιο "σκοτεινό άραχνο". Πρέπει να εμφανίζετε όσο ποιο σκούρο γίνετε σε όλο το σώμα (πλευρά φτερά πτήση φτερά ουράς στήθος πλευρά κάτω μέρος κοιλιάς) ανεξάρτητα από το αν είναι έντονο χιονέ ή μωσαϊκ.

Το καφέ χρώμα δεν εμφανίζετε.

Ράμφος πόδια είναι μαύρα.

Πρωτόκολλο για τα πρότυπα του Καφέ Κοβαλτίου

Επιτρέπονται: κίτρινο κίτρινο ιβουάρ κόκκινο κόκκινο ιβουάρ λευκό κυρίαρχο λευκό υποτελές.

Σχέδιο όπως και στα κλασικά καφέ πουλιά (πλατύ και συνεχόμενο). Το πουλί πρέπει να εμφανίζει όσο γίνετε ποιο σκούρακαφέ μελανίνη επιφάνειας (όσο ποιο σκούρα γίνετε) σε όλο το σώμα (πλευρά φτερά πτήση φτερά ουράς στήθος πλευρά κάτω μέρος κοιλιάς) ανεξάρτητα από το αν είναι έντονο χιονέ ή μωσαΐκ.

Ράμφος πόδια είναι καφετί.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#2
Νέο Άρθρο: Η μετάλλαξη Κοβάλτιο στα Καναρίνια (Cobalt)

Απόσπασμα είπε:
Το αποτέλεσμα της επίδρασης της μετάλλαξης Κοβάλτιο δίνει ένα μαύρο χρώμα συνολικά στο πτέρωμα ...
Η συνέχεια του Άρθρου: Η μετάλλαξη Κοβάλτιο στα Καναρίνια (Cobalt).

Σχολιασμός Άρθρου
Για παρατηρήσεις ή διευκρινίσεις που αφορούν στο άρθρο ή για να συμπληρώσετε τις πληροφορίες του, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε τα σχόλια του άρθρου.

Αν χρειάζεστε βοήθεια σε προσωπικό σας θέμα που αφορά στη ωμετάλλαξη Κοβάλτιο στα Καναρίνια (Cobalt), γράψτε το μήνυμά σας.

Σχετικά Θέματα
Συλλογή Πολυμέσων Καναρίνια Κοβάλτιο
 
billoss1

billoss1

PB Member
#3
Εκπληκτικη μεταλλαξη!φετος απεκτησα ενα ζευγαρι κοβαλτιο κοκκινα μωσαικα!περιμενω την ανοιξη πως και πως!:D
 
Stavros

Stavros

Administrator
Staff Member
#5
Μερικά Κοβάλτια.

kobalt-jpg.57531


Από αριστερά προς δεξιά.
  1. Ιζαμπέλ Κοβάλτιο Κίτρινο έντονου. Εκτρφέας en kweek.
  2. Ιζαμπέλ Κοβάλτιο Λευκό κυρίαρχο. Εκτρφέας Werenfried Verswijvel.
  3. Αχάτης Κοβάλτιο Κίτρινο μωσαϊκό αρσενικό. Εκτρφέας Massimo Polli.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Deukalion

Deukalion

PB Known Member
#6
Θα μιλήσω για την μεσαία φωτογραφία.

Το ιζαμπέλ είναι από μόνο του ένα αρκετά αραιωμένο καναρίνι της καφέ σειράς. Με την προσθήκη της μετάλλαξης κοβάλτιο, βλέπουμε στην φωτογραφία την ελαφριά διάχυση αυτής της αραιωμένης καφέ ευμελανίνης σε ΟΛΟ το πτέρωμα. Εκεί που θα έπρεπε να είναι το πτηνό άσπρο σαν κιμωλία, έχει αποκτήσει μια πιο σκούρα τονικότητα προς το μπεζ-καφέ. Στο κεφάλι και τον σβέρκο είναι φανερό.

Ίσως να μην είναι από τους πιο εντυπωσιακούς συνδυασμούς μεταλλάξεων είναι όμως αρκετά ξεχωριστός και έχει την δική του αξία. Έχουν τεθεί οι βάσεις για να δούμε τέτοια πουλάκια αποκλειστικής ελληνικής εκτροφής σε 1-2 χρόνια από τώρα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Top