Η μάνα τσιμπάει το παιδί της

Συζήτηση με θέμα Η μάνα τσιμπάει το παιδί της, που ξεκίνησε από Pegasos1982, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 26 Ιουν 2008.

 1. Pegasos1982

  Pegasos1982 PB New Member

  Παρατηρώ το θηλυκό και τσιμπάει το μικρό της με σκοπό να του αφαιρέσει πούπουλα. Από ότι ξέρω έχει σκοπό να χτίσει φωλιά αν και ακόμα δεν έχει κάνει τίποτα. Της έβαλα νήμα για να σταματήσει να ενοχλεί το μικρό αλλά αυτή το βιολί της. Τι άλλο μπορώ να κάνω; Στο κλουβί είναι το ζευγάρι και τα 2 μικρά. Μηπώς να χωρίσω το ζευγάρι και να αφήσω μόνη την θηλύκια; Ο αρσενικός θα ταΐζει σωστά τα μικρά;
   
 2. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Την αρέσει το πούπουλο από το υλικό για φωλιά. Το δοκίμασε και τώρα της αρέσει γιατί είναι ίσως ποιό μαλακό. Δύσκολα να αφήσει αυτή τη συνείθεια. Αν τα μικρά είναι μεγαλύτερα των 18 ημερών να τα χωρίσεις με χώρισμα που να μπορεί να τα ταίσει. Αν είναι πάνω από 25 ημερών βάλτα με τον αρσενικό άνετα.
   
 3. Pegasos1982

  Pegasos1982 PB New Member

  Είναι 16 μερών πάνω που έχουν βγει από την φωλιά και αυτό με το ζόρι. Βέβαια μόνο το ένα ενοχλεί η μάνα , το μικρότερο και ίδιο στο χρώμα
   
 4. SAKIS_X

  SAKIS_X PB New Member

  Είναι η ποιό δύσκολη περίπτωση. Πρέπει να κερδίσεις 3-4 μέρες. Βάλε χώρισμα αν έχεις την δυνατότητα. Μην τα βάλεις με το πατέρα εκτός και αν είσαι σίγουρος ότι τα ταίζει. Και δώσε ποικιλία υλικού, δώσε και βαμβάκι. Κάντο άμεσα γιατί θα το ξεπουπουλιάσει τελείος.
   
 5. Στην 22 μέρα φάνηκε έντονα να τσιμπάϊ και η δικιά μου και χώρησα το μικρό.Από την 17 πρέπει να ψιλοτσιμπούσε αλλά δεν είχε αφερέσει τίποτα.
   
Φόρτωση...