Η καναρα έχει γέννησει 4 αυγά άσπορα

Συζήτηση με θέμα Η καναρα έχει γέννησει 4 αυγά άσπορα, που ξεκίνησε από apollong1, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Μαρ 2016.

 1. apollong1

  apollong1 PB New Member

  Για σας.Εχω ένα ζευγάρι καναρίνια τα ποία τα έχω ενώσει.Εχω κανη καλι προετοιμασία τα συνηθισμένα .Η καναρα έχει γέννηση 4 αβγά άσπορα ,και λόγο βιασύνης μου ο αρσενικός δεν ήταν έτυμος για ζευγάρωμα .Ώμος το αρσενικό ταΐζει την θηλυκια όταν κάθετε στην φωλιά .Τη λέτε να κάνο σε αυτήν τι περίπτωση να αφαιρέσω την φωλιά;( βάτεμα δεν έχω δη)
   
 2. ianos

  ianos Daily Active Member

  Ζήνωνα, πιστεύω οτι θα πρέπει να τα αφήσεις όπως έχουν, δλδ η θηλυκια να κλωσσά και ο αρσενικός να την ταΐζει. Και όσο κάτσει άστην, ώστε εντωμεταξύ να κερδίσεις χρόνο για να πυρωσει ο αρσενικός. Βάζε του καθημερινά αυγό, τροφές με βιταμίνη Ε, πράσινα χορταρικά, οχι όμως σπανάκι και γενικά όσα περιέχουν οξαλικά οξέα για να μην δεσμεύουν το ασβεστιο απο τον οργανισμό, να δίνεις επισης για αυτην την περίοδο λιπαρους σπόρους όπως νιζερ και κανναβούρι, αρκεί όμως πριν, δλδ αύριο, να πιάσεις τόν αρσενικο και να δεις αν είναι πυρωμένος και αν εχει λίπος λίγο κάτω απο το λαιμό και στην κοιλιά, διότι αν εχει μάλλον δίαιτα απο λιπαρά χρειάζεται.
  Τι ηλικίας είναι ο κάναρος;
   
 3. apollong1

  apollong1 PB New Member

  Ευχαριστώ αυτό θα κανό .Ο καναρος δεν είναι δικός μου τον έχω δανειστή από έναν φίλο για ζευγάρωμα ,δεν τον έχω ρωτήσω πόσο χρονών είναι πάντως νέο φαίνετε θα είναι 1-2 χρονον πιστεύω αλλά θα ρωτήσω να με σίγουρος .Την ημέρα που το έχω πιάσει και του φύσηξα φαινόταν για πυρωμένο.
  Και πότε θα φύγω τα αβγά τα άσπορα;
   
 4. ianos

  ianos Daily Active Member

  Μετα απο 15 ημερες ή αν δεις και σταματήσει το κλωσημα.
  Θα χάλασες μάλιστα τότε και τη φωλιά για να την αναγκάσεις να στρώσει άλλη.
  Πως εισαι σιγουρος οτι τα αυγά είναι άσπορα; Μήπως είναι ενσπορα τελικά;
   
 5. apollong1

  apollong1 PB New Member

  Όχι είναι άσπορα έχουν ήδη πέραση οι 10 μέρα και τα φώτισα με flash για να δο από μέσα και φαινόταν άσπορα ,το έχω ξανακάνει ξέρω. ;)
   
 6. theodr

  theodr PB Member

  Να δώσεις προσοχή στις πατηθρες του κλουβιού να είναι στο σωστό ύψος. Πρέπει να έχει χώρο ο αρσενικός να μπορεί να βατέψει.
   
 7. ianos

  ianos Daily Active Member

  Συμφωνώ με τον Κώστα, αν και τα δικά μου το κάνουν στα πατώματα .
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Και τα δικά μου τα lovebirds :)
   
 9. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Μήπως έχουν πολύ φτέρωμα και θέλουν κούρεμα στην ευαίσθητη περιοχή ή είναι κοινά καναρινάκια?
  Αν και το πιο πιθανό είναι αυτό που είπες. Ο αρσενικός άργησε να πυρώσει! Την επόμενη φορά θα είναι όλα ένσπορα θα το δεις! ;) Απλά κάνε ότι σου είπε ο Γιάννης για να κερδίσεις χρόνο και να πυρώσει κι άλλο ο αρσενικός! ;)

  Ρε παιδιά τι βίτσια είναι αυτά???? χαχαχαχα κλαίω!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...