Η κανάρα τρώει τα φτερά της

Συζήτηση με θέμα Η κανάρα τρώει τα φτερά της, που ξεκίνησε από Καλφόπουλος Νικόλαος, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 29 Νοε 2015.

 1. Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια κανάρα είναι δύο χρόνων. Τελευταία πρόσεξα το φτέρωμα της σε άσχημη κατάσταση. Όσο πέρναγε ο καιρός όλο και χειρότερα. Μέχρι που πρόσεξα ότι έχει φάει όλα της τα φτερά από την δεξιά πλευρά και μόνο. Θα μπορούσατε να μου παραθέσετε πιθανές αιτίες παρακαλώ;
   
 2. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  φίλε Νίκο..πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο,αλλά σίγουρα για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν και οι πιο έμπειροι της παρέας,θα πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφίες με την τωρινή εικόνα του καναρινιού!! στην συνέχεια,θα πρέπει να αρχίζεις να αποκλείεις τα εξής ενδεχόμενα:
  1) πτερόρροια εκτός εποχής?
  2) κάποιου είδους ασθένεια / μόλυνση?
  3) φθείρες?
  μόνο οι φωτό θα μας κατατοπίσουν,φίλε,να σε βοηθήσουμε!! αν βέβαια υπάρχει πτηνίατρος στην περιοχή σου..τρέχαααα!!
   
 3. Φίλε Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ. Πτεροοροια δεν είναι με απόλυτη βεβαιότητα. Όσο για κάποια μόλυνση μου ακούγεται το πιο πιθανο σενάριο. Έξωπαράσιτα δεν βρέθηκε σε κανένα πουλί. Εκτός αυτό ψεκαζονται κάθε τρεις μήνες. Δυστυχώς πτηνιατρος δεν υπάρχει στην ακριτική μας Ορεστιάδα.
  Φωτογραφικό υλικό την στιγμή αυτή δεν διαθέτω γατί λείπω στο εξωτερικό.
   
 4. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λογικά υπάρχουν παράσιτα που το ενοχλούν.
  Ίσως και φτεροφάγος που καταστρέφει το φτέρωμα του πουλιού.
  Στη θέση σου θα χρησιμοποιούσα ένα σκεύασμα όπως το Chevi-tren της Chevita
  Διάβασε και μερικές χρήσιμες σχετικές σκέψεις και απόψεις ... https://petbirds.gr/threads/Αποπαρασίτωση-των-καναρινιών.25001/
   
 5. gianniskilkis

  gianniskilkis PB New Member

  Νικόλαε όλα όσα αναφέρεις είναι ¨ ψείρες ¨ . Μήπως η πλευρά που λες πως την ταλαιπωρεί είναι προς το κάγκελο όταν κοιμάται την νύχτα ; Εάν ναί , αυτός είναι ο λόγος που δεν βλέπεις κάτι ... της κάνουν επίθεση το βράδυ .
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Νίκο θα μπορούσες να μας πεις σε ποιο μέρος την έχεις? Μόνη της στο κλουβί? Τι διατροφή της παρέχεις??
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...