Η κανάρα μου χαλασε τη φωλιά

zefyri

PB New Member
7 Ιαν 2008
72
3
αθηνα
#1
Φίλοι μου τα έχω λίγο χαμένα. Η κανάρα μου εδω και δυο ημέρες είχε ετοιμάσει την φωλιά της όμορφα και ωραία. Σημερα το πρωί που έκανα την καθιερωμενη καθαριότητα διαπίστωσα κατεβάζοντας το κλουβί πως η φωλιά ήταν χαλασμένη κατά το ήμιση και πλέον, εντός της φωλιάς υπήρχε ένα αυγό που προφανώς το έκανε το πρωί και το σχοινί που είχε χρησιμοποιήσει για την φωλιά είχε πεταχθεί στο πάτο του κλουβιού. Πανικοβλήθηκα και πήρα το αυγό και το έβαλα σε άλλη κανάρα που και εκείνη σήμερα έκανε το πρώτο της αυγό αλλά διατηρεί άριστα την φωλιά της.
Πρώτον: έκανα καλά που πήρα το αυγό και το τοποθέτησα σε άλλη κανάρα;
Δευτερον: Πήρα τα σχοινιά που υπήρχαν κάτω και τα επανατοποθέτησα στην φωλιά. Αμέσως πήγε η κανάρα μέσα και κάθησε επάνω! Δεν γνωριζω νεότερα γιατι έφυγα για δουλειά...
Θα σας ενημερωσω άμεσα για την συνέχεια, αλλά μπορείτε να μου πε΄΄ετε αν έπραξα σωστά;
 

mgerom

Honored Member
16 Απρ 2006
7.022
412
Αθήνα
Όνομα
Μάκης
Πτηνά
Καναρίνια
Κωδ.
ΑΛΟΠ FOH-AL009
#3
Ρίξε μια ματιά στα νύχια της.!

Υ.Γ Το αρσενικό που βρήσκεται ?
αν το έχεις μαζί,πρέπει να κυττάξεις και αυτό.
 

zefyri

PB New Member
7 Ιαν 2008
72
3
αθηνα
#5
Το αρσενικό βρίσκεται μαζί της επειδή δεν εχω ζευγαρώστρα με χώρισμα. Σήμερα έκανε και νέο αυγό που πάλι αναγκάστικα να το πάρω και να το τοποθετήσω στην άλλη κανάρα. Το θέμα των νυχιών πρέπει να το κοιτάξω γιατί δυστυχώς ξέχασα να τα κόψω και μπορεί να έχεις δίκαιο και να έχουν μεγαλώσει πολύ. Να σημειώσω πως πάλι την φωλιά της σήμερα το πρωί την είχε κάνει άνω κάτω και μου κάνει εντύπωση που παρόλα αυτά μπαίνει μέσα και κάθεται έστω και λίγο και χωρίς αυγά!
 
30 Δεκ 2007
1.794
77
Κιλκίς
Κωδ.
ΣΥΚΦΕ FPO-T 034
#6
Απ'τη στιγμή που έκατσε στη φωλιά κανονικά μετά που έβαλες το νήμα,πυστέω πως φταίνε τα μεγάλα νύχια. Φαίνετε πως σκάλωσε το νήμα βγαίνωντας.Τα νύχια τα κόβουμε πριν το ζευγάρωμα.
 

zefyri

PB New Member
7 Ιαν 2008
72
3
αθηνα
#7
Εκτίμησή σου φίλε μου είναι πως φταίνε τα νύχια που δεν έκοψα. Το απόγευμα που θα επιστρέψω σπίτι θα το κάνω, αλλά σκέφτομαι μήπως αν το επιχειρήσω τώρα θα την στρεσάρω και φοβάμαι μην έχει΄κάποια επιπλοκή; Εκτιμάς πως εφόσον κάθεται και συνεχίζει να γεννάει αυγά να επιστρέψω τα δικά της πίσω ή να τα αφήσω ΄στην άλλη κανάρα;
 
30 Δεκ 2007
1.794
77
Κιλκίς
Κωδ.
ΣΥΚΦΕ FPO-T 034
#8
Νομίζω πως τα αυγά πρέπει να τα αφήσεις στην άλλη κανάρα.Αυτη η μεταφορά μπορεί να έχει κακό αποτέλεσμα(σπάσιμο).Εγω θα της έκοβα τα νύχια. Δεν νομίζω ότι θα την ταράξεις.