Η κανάρα μάλλον θέλει να φτιάξει νέα φωλιά

Συζήτηση με θέμα Η κανάρα μάλλον θέλει να φτιάξει νέα φωλιά, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 12 Απρ 2016.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Οι νεοσσοί είναι 15 ημερών οι 2 και οι άλλοι 14 και 13.Η κανάρα βλέπω είναι ανήσυχη και συνεχώς τσιμπάει την τσόχα και πετάει πέρα δώθε.Τις περισσότερες φορές πετάει το νήμα στην αυγοθήκη.Το μεσημέρι όμως λίγο πριν φύγω για δουλειά την είδα είχε κίτρινο φτερό στο στόμα.Πιθανών το πήρε από νεοσσό γιατί η ίδια είναι πράσινη.Τί να πράξω με δεδομένο οι νεοσσοί δεν έχουνε κλαρώσει?
  Να βάλω εξωτερική φωλιά με νήμα να δω αντιδράσεις αύριο?
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

 3. theodr

  theodr PB Member

  Δώσε άμεσα νήμα και φωλιά. Μόλις κάνει το πρώτο αυγό στην νέα φωλιά βάζεις χώρισμα και αφήνεις τα μικρά με τον πατερα στο μισό της κλουβας σου.
   
 4. Panagiota.

  Panagiota. Daily Active Member

  Λάμπρο TheBigL είχες ανοίξει ένα θέμα προχθες σχετικά με το σταμάτημα γέννας εδώ https://petbirds.gr/threads/Σταμάτημα-της-γέννας-καναρινιών.26792/. Έχεις αποφασίσει τελικά τι θα κάνεις? Θα τα αφήσεις να προχωρήσουν σε δεύτερη γέννα ή θα τη σταματήσεις σύμφωνα με τις συμβουλές που σου δόθηκαν?
   
 5. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θα σταματήσω Παναγιώτα κατά 90%.
   
 6. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κοίτα να μάσεις γρήγορα και το 10% πριν αρχίσει και γέρνει 11-12-13% κλπ
   
 7. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Λοιπόν χθες της έδωσα καινούργια φωλιά εξωτερική γιατί την είδα πολύ ανήσυχη και μάδαγε την τσόχα της ήδη υπάρχουσας φωλιάς.Στην καινούργια έμπαινε έβγαινε και σήμερα έπαιρνε τσόχα από την πρώτη φωλιά και άρχιζε να φτιάχνει τη δεύτερη.Της έδωσα και νήμα τελικά γιατί άρχιζε να πετάει μέσα ότι έβρισκε.Μέχρι και το ζωχό.Την καθάρισα και της έδωσα νήμα.Τώρα τη στρώνει.Αν αύριο κάνει αυγό να βάλω χώρισμα και τα μικρά με τον πατέρα ή να τα αφήσω ως έχουν αφού μόλις δω αυγό θα το αντικαταστήσω και θα πεταχτεί?Τα μικρά χθες το ένα κοιμήθηκε στο κλαδάκι και σήμερα βγήκανε όλα σχεδόν εκτός του τελευταίου που μπαινοβγαίνει.Αν της χαλάσω τη φωλιά μετά από 10 μέρες κλώσσημα οριακά θα φτάσουνε 30 ημερών τα μικρά.Επειδή με νοιάζει να σιτίσοντε καλά πως να αφήσω τα μικρά τώρα όλα μαζί ή χώρια?
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αυτή είναι δική σου απόφαση φίλε μου!! :)

  Αφού θα βάλεις ψεύτικα δε σε νοιάζει και να πηγαίνουν στην νέα φωλιά! Για μένα άσε όλη τη φαμίλια μαζί και μόλις τα μικρά αρχίζουν τα τρώνε μόνα τους, τα βάζεις σε δικό τους κλουβί και χωρίζεις και το ζευγάρι σε διαφορετικά κλουβιά. Αν πάλι θες να προχωρήσεις σε 2η κανονική γέννα το πράγμα αλλάζει! :)
   
 9. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λογικά δεν θα κάνει αύριο ούτε νομίζω μεθαύριο... συνήθως δίνουν χρόνο τα ένστικτά τους τόσο στα μικρά να μεγαλώσουν όσο και στην ίδια για να προετοιμάσει τη νέα φωλιά.
  Όταν λοιπόν κάνει το πρώτο αυγό, το βγάζεις ... βάζεις πλαστικό και συζητάμε για τα υπόλοιπα.
   
Φόρτωση...