Η κανάρα κάνει φωλιά αλλά δεν ζευγαρώνει

Συζήτηση με θέμα Η κανάρα κάνει φωλιά αλλά δεν ζευγαρώνει, που ξεκίνησε από mixas78, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Φεβ 2016.

 1. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Η κανάρα τις τελευταίες ώρες θα έλεγα κάνει φωλιά αλλά δεν ζευγαρώνει με τον αρσενικό ενώ εκείνος την κυνηγά και της κελαηδά. Τι λέτε να συμβεί;
   
 2. boukefalas

  boukefalas PB New Member

  μηπως εχει ζευγαρωσει λιγες μερες νωριτερα??
   
 3. mixas78

  mixas78 PB New Member

  δεν νομίζω, αλλά δεν γνωρίζω εκατό τοις εκατό
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Από τη στιγμή που η κυρία έκανε φωλιά σημαίνει πως είναι και πυρωμένη. Και από τη στιγμή που ο γαμπρός την κυνηγάει και της κελαηδάει είναι και εκείνος πυρωμένος (πολύ θετικό αυτό!!). Οπότε τα αφήνεις ως έχουν γιατί και αυτά τα κυνηγητά και τα τσαλίμια της κυρίας είναι στα πλαίσια του ερωτικού παιγνιδιού!! ;) Άφησε τα στην ησυχία τους, μην τα πολυενοχλείς, μην τα κοιτάς συνέχεια, μην μετακινείς το κλουβί και να τα έχεις σε ήσυχο χώρο χωρίς πολυκοσμία, φασαρία και καπνό (ΟΧΙ κουζίνα και μπάνιο!).

  Άντε και καλούς απογόνους!!!!! :D
   
 5. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Κάνει φωλιά με χαρτιά και όχι με το νήμα που έβαλα. Τα χαρτιά εχουν όμως κουτσουλιές τι κάνουμε τώρα;
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τι νήμα της έχεις δώσει? Μάλλον δεν της αρέσει... δώστης άλλο είδος... λινάτσα, φυσική τρίχα κτλ.

  Τα πετάς!! Και δίνεις το καλαθάκι άδειο με τσόχα μέσα! ;) Δες εδώ: https://petbirds.gr/threads/Τσόχα-στις-φωλιές.141/
   
 7. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον
   
 8. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Τίποτα! :)
   
 9. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Θα σου πρότεινα να βάλεις στο κλουβί διάφορα υλικά φωλιάς, αλλά από προσωπική πείρα έχω προσέξει ότι την πιο καλή αποδοχή από τα καναρίνια μου έχει αυτό το άσπρο καλαθάκι που πουλούν στα πετ που έχει μέσα κλωστές λινατσας και πολύ μικρές ποσότητες από βαμβάκι. Ως προς την διαδικασία του ζευγαρώματος τα κυνηγητά είναι καλός οιωνός ενός καλού ζευγαρώματος, η θυληκιά αν δεν βρίσκεται σε τελική φάση χτισίματος φωλιάς δεν θα ενδώσει, όταν η φωλιά είναι έτοιμη η σχεδόν έτοιμη τότε θα την δεις ξαφνικά να βγαίνει από την φωλιά τιτιβιζοντας να χαμηλώνει το σώμα της επάνω στην πατυθρα και να σηκώνει την ουρά, αυτό είναι και το Κάλεσμα προς τον αρσενικό ο οποίος Φυσικά και δεν θα χάσει την ευκαιρία! Γι'αυτό υπομονή και όλα θα γίνουν.
   
 10. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Ύστερα από συστηματική παρακολούθηση διαπιστώνω, ότι ο αρσενικός ασχολείται περισσότερο με τη φωλιά παρά η θηλυκιά. Και αυτή βέβαια την επισκέπτεται, ρίχνει κάτι μέσα, αλλά περισσότερο αποφεύγει τα κηνηγυτά του αρσενικού. Σκέφτηκα μήπως δεν τον θέλει, αλλά παρατηρώ ότι φιλιούνται τακτικά και την ταίζει. Η φωλιά είναι σχεδόν στάσιμη έχει λίγο υλικό μέσα αλλά μάλλον δεν φαίνεται κάποιος να θέλει να την ολοκληρώσει. Τι λέτε;
   
 11. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Είναι σημάδια ανετοιμότητας...
  Θα σε παιδέψει περισσότερο από το κανονικό αλλά σε μια δυο βδομάδες θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  Απλά πρέπει να οπλιστείς με υπομονή.
   
 12. kostaspap

  kostaspap PB New Member

  Μ
  Μην σε ανησυχεί αυτό, είναι κάτι που γίνεται συνήθως, θα δεις ακόμα και τον αρσενικό να κάθεται στην φωλιά για λίγο. Η θυληκιά θα την τελειώσει την φωλιά στον χρόνο που αυτή αισθάνεται ότι είναι σωστό, δικό σου μέλημα είναι καθημερινά αυγό και σουπιοκόκαλο να υπάρχει μόνιμα στο κλουβί τους, όλα τα άλλα θα τα κάνουν μόνα τους. Παρατήρησε τα διακριτικά χωρίς να τα ενοχλείς, η όλη τους προσπάθεια από την αρχή ως το τέλος είναι μια απίστευτη εμπειρία για σένα που θα σε κάνει να εκτιμήσεις τα πουλάκια σου σε τελείως διαφορετικό επίπεδο!
   
 13. mixas78

  mixas78 PB New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ. Πράγματι ο αρσενικός κάθεται κάπου κάπου στη φωλιά.
   
Φόρτωση...