Η εσωτερική ή εξωτερική φωλιά είναι καλύτερη;

Συζήτηση με θέμα Η εσωτερική ή εξωτερική φωλιά είναι καλύτερη;, που ξεκίνησε από xaxo4, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 4 Απρ 2014.

 1. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  ποια πιστεύετε ότι είναι πιο καλή φωλιά, εσωτερική ή εξωτερική? η να βάζουμε 2 και να την αφήνουμε να διαλέγει? ευχαριστω.
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η εξωτερική είναι πιο εύκολη στη διαχείριση της από τον εκτροφέα. Και τα πουλιά όμως, δεν δείχνουν να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα μαζί της.
  Ναι, αυτό κάνεις όταν υποψιαστείς ότι η κανάρα δεν τη θέλει. Αλλάζεις και τύπο φωλιάς και τοποθεσία μέχρι να βρει αυτή που της αρέσει.
   
 3. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  ευχαριστω πολυ..
   
 4. Και οι εξωτερικές και οι εσωτερικές φωλιές είναι εξίσου αποδεκτές από τα πουλιά. Η καθεμία έχει πλεονεκτήματα, καθώς και μειονεκτήματα. Ας τα αναλύσω:
  ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ
  Πλεονεκτήματα: Οι γονείς μπορούν να ταΐζουν τους νεοσσούς από όλες τις μεριές, ακόμα και τους πιο αδύναμους, δεν βρομίζει υπερβολικά, γιατί οι νεοσσοί κουτσουλάνε εκτός της.
  Μειονεκτήματα: Μπαίνει μέσα στο κλουβί, οπότε καταλαμβάνει χώρο από το κλουβί, δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυγά και νεοσσούς.
  ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ:
  Πλεονεκτήματα: Με ειδικά άγκιστρα, γαντζώνεται έξω από το κλουβί και δεν αφαιρεί χώρο από τα πουλιά, έχουμε εύκολη πρόσβαση στην αναπαραγωγή( αυγά, νεοσσούς).
  Μειονεκτήματα: Οι κουτσουλιές των νεοσσών συγκεντρώνονται γύρω, με αποτέλεσμα να βρομίζει πολύ και χρειάζεται από μέρους μας τακτική καθαριότητα.
  Ελπίζω να βοήθησα! Εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να πάρεις εσωτερικές, γιατί έτσι θα ταϊζονται όλοι οι νεοσσοί και θα σου επιζούν! Βέβαια, δεν θέλω να σου αλλάξω την τυχόν γνώμη σου, είναι δική σου επιλογή. Φιλικά!

   
Φόρτωση...