Η αναπαραγωγη πήγε καλά

Συζήτηση με θέμα Η αναπαραγωγη πήγε καλά, που ξεκίνησε από katerinoylitsa, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 26 Απρ 2015.

 1. 3 πουλάκια από 3 αυγά που κάνανε. θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους σχετικά με της ημέρες επώασης των αυγών . τα μικρά βγήκαν στις 24 του Απριλίου και τα 3 σε μία ημέρα και τα κλωσούσε από τις 7 Απριλίου. σημαντικό όχι η μέρες αλλά το πότε τα αυγά θα πιάσουν την:eek: θερμοκρασία των 37.5:cool:o_O
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Πολύ σωστά το έθεσες....
  Αν η κανάρα απλά συντηρεί τα αυγά για οποιοδήποτε λόγο καθυστερεί κάπως και την εκκόλαψη.
  Για αυτό μάλιστα συνεχώς λέω να περιμένουμε λίγο να δούμε καλά την εξέλιξη των αυγών πριν τα απομακρύνουμε από τη φωλιά ως άσπορα..
  Γνώμη μου όμως είναι πως αυτό αφορά την πρώτη γέννα νεαρών κυρίως θηλυκών...
   
 3. Οι παλιές όσο να ναι έχουν πάρει το κολάι.
   
 4. καλησπερα. τα μικρα ειναι μια χαρά μεγάλωσαν και τιτιβίζουν όλη τήν ημέρα. επετρέψα και τήν δεύτερη γέννα απο τήν οποία έβαλα τα 2 αυγά σε άλλο θηλυκό και τα 3 στην ίδια από αυτά βγήκαν το ένα στήν μία και ενα στήν άλλη το οποίο όμως είχε εγκλωβιστή στο μισό αυγό .το απεγκλώβισα με τσιμπιδάκι προσεκτικά είχε κολήση στο τσόφλι του αυγού το κεφαλάκι του. είναι 3 ημερών και μια χαρά.πέρσι έχασα ένα μικρό έτσι γιατί δεν ήξερα ότι έπρεπε να βοηθήσω.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πολύ επικίνδυνο αυτό που έκανες και άμα δεν έχεις εμπειρία μπορεί να σκοτώσεις το μικρό στην προσπάθεια σου να το βοηθήσεις! Οπότε προσοχή! Δεν βοηθάμε πάντα και αμέσως.. Η φύση ξέρει καλύτερα από εμάς.. Δεν λέω, ήσουν τυχερή και καλά έκανες και το βοήθησες και του έσωσες τη ζωή, αλλά συνήθως τα μικρά που δεν μπορούν να βγουν από το αυγό, και να τα βοηθήσεις και να βγουν από το αυγό το πιο πιθανό είναι να μη ζήσουν γιατί δεν θα είναι αρκετά δυνατά να διεκδικήσουν φαγητό από την μαμά. Δυστυχώς η φύση είναι σκληρή και κρατάει μόνο τους πιο δυνατούς! Αυτοί επιβιώνουν!

  Όπως και να χει εύχομαι να σου ζήσουν όλα! Καλότυχα να είναι! :)
   
Φόρτωση...