RIP Η Πικουλίνα πέθανε

Συζήτηση με θέμα Η Πικουλίνα πέθανε, που ξεκίνησε από Χρήστος Γκάφ., στο Forum 'Γενικά για Καναρινια' του PetBirds, 21 Ιουλ 2015.

 1. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  η Πικουλίνβα μου πέθανε 'ήμερα καθώς την βγάλαμε έξω με την αδερφή μου να πετάξει ήρθε πάνω στο κεφάλι μου!!Εγώ έσκηψα για να πάει στο κλουβί της καθώς την είχα μάθει να το κάνει αυτό και η αδερφή ηρθε από πάνω μου.Εγώ τοτε χωρίς να έχει φύγει τ πουλί σηκώθηκα απότομα και το καναρινάκι μου που τόσο αγαπόύσα αρχισε να κάνει σπασμούς και τελικά πέθανεγιατί καταλάθο ς χτυπήθηκα μαζί με την αδερφή μου.Χτύπησε στο κεφαλάκι του.Λοιπάμε πάρα πολύ και τώρα που γράφω αυτά τα πράγματα κλαίω γιατί ήταν αρκετλά ξεχοριστή.Έκανε οταν πλησιάζαμα δίπλα της σαν μωρό που έρχεαι η μανούλα του!ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΆΦΟΝΤΑΙ.έΚΕΛΙΣΕ ΤΑ ΜΑΤΆ ΚΙΑ ΤΗς ΚΑΙ Η ΜΆΝΑ ΜΟΥ ΆΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΔΕΎΕΙ.πΡΊΝ 4 ΛΕΠΤΆ ΤΗΝ ΈΘΑΨΑ ΣΤΟΝ ΕΎΚΑΛΙΠΤΟ!!!!δΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΊΤΕ ΠΩς ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΊΝΕΙ ΑΠΌ ΑΝΘΡΏΠΙΝΟ ΛΌΓΟ ΚΑΤΑΛΑΘΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΑΠΌ ΦΥΣΙΚΌ ΊΤΙΟ .ΑΣ ΑΝΑΠΑΦΘΕΙ !!
   
 2. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Λυπάμαι!
   
 3. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  Άστα δε μπορώ να κρατηθώ. Στα χεράκια μου σπαρτάρησε κ έκανε σπασμούς!!!!!!
   
 4. Sissy

  Sissy PB Senior Member

  Τι κρίμα, λυπάμαι....
   
 5. George98

  George98 PB Active Member

  κρίμα... λυπάμαι
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Πολύ κρίμα.
   
 7. dadj

  dadj PB New Member

  Πολυ κριμα
   
 8. Silver3

  Silver3 PB New Member

  Οταν "φεύγει" ένα μέλος της οικογένειας, νόμιζω δεν ύπαρχουν λόγια...
  Κρίμα..
   
 9. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  Υπάρχουν λόγια όταν δεν ευθύνεται κατά λάθος ο άνθρωπος ή λόγου ατυχήματος.
   
 10. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Λυπάμαι πολύ! Αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να αφήνουμε εκτός κλουβιού τα καναρίνια και να κάνουμε απότομες κινήσεις.. εγώ όταν βγάζω τον Άγγελο κάνω ήρεμες κινήσεις ώστε να μην φοβηθεί, πετάξει και χτυπήσει κάπου... τι να πω... :(
   
 11. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  Παίρνω πάντα τις κατάλληλες προφυλάξεις.Το ατύχημα αν το βλέπατε ήταν τραγικό.Είναι σαν να λες ότι ξελάσκασε μια βίδα από το φρένο του αυτοκινήτου.Επειδή μας είχε συνηθήσει είτε απότομες είτε ήρεμες κινήσεις το ίδιο ήταν για το καναρινάκι μου.Τέλος πάντων είμαι χάλια,αλλά αγόρασα ένα άλλο 3 μηνών.Να ξεκινήσω να το βγάζω ή είναι μικρό.Το πτέρωμα του είναι ξεπουλιασμένο.Να του δώσω βιταμίνες στο νερό;Επίσης δεν τρώει σπόρους αλλά μόνο συμπλήρωμα.
   
 12. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Και τι είναι αυτό το συμπλήρωμα?
   
 13. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  Σήμερα έφαγε κανονικά σπόρους.
   
 14. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Κρίμα το πουλάκι
   
 15. Stfns

  Stfns PB Member

  Είμαι κατά των ελεύθερων πτήσεων των καναρινιών μέσα στο σπίτι κυρίως για λόγους ασφάλειας των πουλιών. Χρήστο θα πρότεινα να μην το επιχειρήσεις ξανά με το νέο σου απόκτημα.
   
 16. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  Ναι.Έχεις δίκιο.Πρόσεξε τώρα.Ο παππούς μου ήταν μεγάλος εκτροφέας καναρινιών αλλά και ταχυδρομικών περιστεριών!!!Έχει σώσει 3 τέτοια πουλιά που χτύπησαν έτσι.Με σύρμα είχε τυλίξει τα κεφάλια τους και με κάτι ακόμα τρελά τα έσωσε!!Είχα 30% πιθανότητες να ζήσει.Δυστυχώς και οι δύο έφυγαν και ο Παππούς μου αλλά και η πικουλίνα.Προχωράμε μπροστά!!Θα πάρω ένα ταχυδρομικό περιστέρι και θα το εκπαιδεύσω να κάνει βόλτες στην γειτονιά.

  Ένα παράδειγμα θα πω!!!Μπαίνω μέσα στο σπίτι του και του λέω του Παππού μου.Ανάμεσα στα 100 πουλιά είδα ένα πολύ κομψό.Του λέω
  -Ρε Πέτρο πολύ ωραίο πουλί.Εκείνη την ώρα μάτιασα το πουλί και εκείνο έπεσε από το κλαρί και ήταν σαν να ψώφησε.Το αρπάζει και μαζί με την βίβλο και τον Αγιασμό τον πάει στον νυπτήρα του μπάνιου.Το αφήνει κάτω διαβάζει ένα συγκεκριμένο σημείο από την Βίβλο του πετάει και αγιασμό και το πουλί πετάχθηκε και άρνησε να πετάει.Απίστευτο.Δυστυχώς όταν εγώ ξεκίνησα να ασχολούμαι εκείνος είχε πεθάνει.Και για οικογενειακούς λόγους δεν τον έβλεπα συχνά...αλλά ήταν απίστευτος.
   
 17. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Θαύματα γίνοντε φίλε μου αλλά μακάρι να γιατρευόντουσαν όλα με αγιασμό και χρήση βίβλου.Στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
   
 18. Χρήστος Γκάφ.

  Χρήστος Γκάφ. PB New Member

  Ακριβώς ο συγκεκριμένος εκτροφέας είχε σώσει ΠΟΛΛΑ με ψεύτηκα ράμφι και καλαμάκια είχε γενικά πένσες και διάφορα στις πρώτες βοήθειες αλλά είχε χάσει και πάρα πολλά.
   
 19. sarpijk

  sarpijk PB New Member

  Ημαρτον!
   
 20. Ελευθερια Ρ

  Ελευθερια Ρ PB New Member

  :(...Λυπαμαι για το πουλακι σου....
  Τραγικο....:(
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...