Ηλικια καρδερινας

Συζήτηση με θέμα Ηλικια καρδερινας, που ξεκίνησε από ΣΤΕΦΑΝΟΣ, στο Forum 'Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά - Υβρίδια' του PetBirds, 28 Δεκ 2007.

 1. πως μπορουμε ΑΝ μπορουμε να ξεχωρισουμε την ηλικια μιας καρδερινας?
   
 2. εκτος τις φετινες που εχουν γκριζο κεφαλι δεν μπορουμε τις αλλες αν δεν υπαρχει δαχτυλιδι λυπαμαι
   
 3. Στέφανε,καλή σου μέρα & καλή χρονιά! Ισχύουν ότι σου ανέφερε ο Astrapogiannos. Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο. Εγκυκλοπαιδικά,να συμπληρώσω ότι μπορεί κάποιος εμπειρικά να "εκτιμήσει"-όχι να υπολογίσει- για πουλιά σε κλουβια την ηλικία από το χρώμα των ποδιών,στα μεγαλύτερα βοηθούμενος & από την κατάσταση των πιθανών αλάτων ασβεστίου(όμως οι καρδερίνες έχουν σαφώς λιγότερα) . Όπως στα καναρίνια. Το χρώμα των ποδιών σχετίζεται περισσότερο & με το χρόνο διαμονής του πουλιού στο κλουβί. Επίσης,εκτίμηση μπορεί να γίνει για κάποια "γέρικα" θηλυκά όπου κατά τεκμήριο το Δεκέμβριο κοκκινίζει περισσότερο η μάσκα & σκουραίνουν τα μουστάκια. Αυτό εξαρτάται & από τη "φύση" του θηλυκού.Στα πιο καφετιά πουλιά αυτό ελαχιστοποείται.
  Όλα αυτά λειτουργούν δια της σύγκρισης & προϋποθέτουν μεγάλη εμπειρία...
   
 4. gerapa

  gerapa PB New Member

  Νομίζω πως δεν προκύπτει η ηλικία από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά των πουλιών. Πρέπει να μας πεί κάποιος ειδικός, είχα ακούσει για το μέγεθος του ράμφους κατά μήκος μετρώμενο σε χιλιοστά
   
Φόρτωση...