Πρόσφατα

Ηλικία καρδερινοκάναρου

Thread starter #1
Μήπως γνωρίζετε περίπου πόσα χρόνια κατά μέσο όρο ζει ένα καρδερινοκάναρο? Και επίσης μπορείτε να με πληροφορήσετε "επιστημονικά" γιατί δεν ζευγαρώνουν οι μούλοι.
 
#2
Αναλόγως την περιποίηση του πουλιού την καθαριότητα και υγιεινή σε όλη την διάρκεια της ζωής του , επίσσης εξαρτάται από τον τόπο, το μέρος διαμονής και φυσικά και από το γονιδιό του. Να ξέρεις ότι μπορεί να φτάσει και 20 χρόνια . Κάποτε είχα " μούλο " είκοσι ετών και έλεγε και καμιά φωνή, τώρα έχω έναν 12 ετών και μάλλον έχει φωνητική αμνησία. Κατά μέσο όρο είναι πάντως τα 15-18 χρόνια
 
#3
τα υβριδια γνωριζω οτι δεν ειναι γονιμα γιατι ανηκουν σε διαφορετικα γενη και ασυμβατες οικογενειες μεταξυ τους, ανηκουν σε διαφορετικες κλιματολογικες και γεωγραφικες συνθηκες.Τα καρδερινοκαναρα ζουν οσο και τα καναρινια δεν τα επηρεαζει ο υβριδισμος και καποια απο αυτα γινονται γονιμα μετα τον τριτο χρονο της ηλικιας τους.Αν καποιος φιλος ξερει κατι περισσοτερο ας μας το πει γιατι ενδιαφερομαι να μαθω και εγω για το θεμα.
 
#4
Δεν είναι γόνιμα επειδή ανήκουν σε διαφορετικά γένη. Και τα δύο(καναρίνι και καρδερίνα) ανήκουν στην οικογένεια των φριγγιλίδων αλλά το καναρίνι στο γένος serinus και η καρδερίνα στο γένος carduelis.Το μόνο ιθαγενές πουλί της ελλάδας που ανήκει στο ίδιο γένος με το καναρίνι είναι το οργανέλι και για αυτό δίνουν γόνιμους απογόνους όταν ζευγαρώσουν. Το καρδερινοκάναρο είναι το ίδιο πράγμα με το μουλάρι (εξού και η ονομασία μούλος) το οποίο είναι στείρο υβρίδιο του αλόγου με το γαϊδούρι. Λέλο 20 ετών πουλί! Βασιλιά πρέπει να τον είχες:). Μπράβο, σπάνια περίπτωση να ζήσει τόσο και σίγουρα είχε πολύ καλή περιποίηση για να τα καταφέρει.
 
Top Bottom