Ζορίζοντας τους μικρούς μας φίλους

Συζήτηση με θέμα Ζορίζοντας τους μικρούς μας φίλους, που ξεκίνησε από nivogr, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 22 Ιαν 2008.

 1. Γεια σε όλους σε μια συζήτηση που είχα με κάτι φίλους σε ένα pet shop μου είπαν πως υπάρχει κάποιος ,που πουλιά αρσενικά για τον οποιοδήποτε λόγο δεν κελάηδησαν ποτέ η σταμάτησαν να κελαηδούν,τους δίνει κάποιο φάρμακο και μέσα σε 3 μέρες αρχίζουν και κελαηδάνε και μάλιστα όπως μου είπανε ξεσκίζουν τον αέρα.Φυσικά δεν τους πίστεψα και αδιαφόρησα γελώντας. :(Προσωπικά είμαι αντίθετος και πιστεύω πως κάποιοι επιτήδειοι ζορίζουν τα πουλιά με φάρμακα και τα λοιπά που τις πιο πολλές φορές έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο.:mad: Εσείς έχετε ακούσει κάτι τέτοιο ποτέ η το λεγόμενο Βιάγκρα στα πουλιά??
  πια η θέση σας ?
   
 2. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Υπάρχει τέτοιος τρόπος πράγματι.
  Αλλα είναι μόνον γι' αυτούς που βάζουν στοιχήματα
  και αδιαφορούν αν αύριο το πουλάκι θα ζεί.
  Δεν υπάρχει κανείς λόγος να διαδωθεί μέσω του φόρουμ
  μια τετοια γνώση δεν νομίζεις ?
   
 3. Ξανατονίζω είμαι αντίθετος και εδώ θέλω να συζητήσουμε όλοι τα συμπεράσματα μας και της θέσεις μας και όχι πως θα το κάνουμε αυτό στα δικά μας πουλιά.Είμαι τις απόψεις πως το καλύτερο για κάθε ζωντανό οργανισμό <Βιάγκρα> είναι η φροντίδα...καθαριότητα διατροφή και τα λοιπά...
   
 4. alexisX

  alexisX PB New Member

  Το φαρμακο που λες δεν ειναι τιποτα αλλο απο βιταμινη Ε,αρα δεν νομιζω πως το να παιρνεις βιταμινες σκοτωνεις εναν οργανισμο.Αυτο το χρησιμοποιυν παρα πολλοι εξω για να μπορουν να ζευγαρωνουν καλυτερα τα καναρινια
   
 5. xoisnic

  xoisnic Banned

  λαθος φιλε μου, τεστοστερονη ειναι, ενεσιμη
   
 6. alexisX

  alexisX PB New Member

  εσυ ξερεις για αυτο το φαρμακο,εγω σου λεω ενα αντιστοιχο που δεν ενοχλει τα πουλια
   
 7. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Μόνο που είπαμε ότι δε θα επεκταθούμε σε λεπτομέρειες. Τι θα τα κάνουμε τα πουλιά δηλαδή, άλογα τον ιππόδρομο;
   
 8. xoisnic

  xoisnic Banned

  μιλαει για πουλια τελιωμενα. οχι αυτα που θελουν καλυτερη διατροφη για να τραγουδησουν.ειναι πολλοι που δινουν τεστοστερονη για πιο γρηγορο πυρωμα
   
 9. Φίλοι μου ας μην λέμε τι χρησιμοποιούν αλλά αν είναι σωστό η όχι και την γνώμη μας γενικότερα.
   
 10. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα αρσενικά καναρίνια κελαηδούν από τη φύση τους. Η διακοπή του κελαηδήματος μπορεί από μόνη της να είναι ένδειξη κάποιας ασθένειας. Οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος, εκτροφέας ή γιατρός καταπολεμά την ασθένεια προκειμένου να σταματήσουν τα συμπτώματα και όχι το αντίθετο.

  Σαφώς και είναι λάθος και μάλιστα καταδικαστέο να αναγκάζουμε τα πουλιά να κάνουν παρά φύση πράγματα.
   
 11. Isidoros

  Isidoros PB New Member

  Εκφράζοντας μόνο την γνώμη μου θέλω να πω το εξής.Φανταστήτε τον εαυτό μας καθημερινά να μιλάει χωρίς λόγο και γιατί του το επιβάλλουν άλλοι.Με τον ποιονδήποτε τρόπο γίνεται αυτό.Είτε λέγεται τεστοστερόνη ή βιταμίνη Ε ή πτιδήποτε άλλο.Αγαπήτοί φίλοι πρέπει να προσέξουμε το εξής.Θέλουμε να έχουμε κάποια πουλάκια επειδή μας αρέσουν να τα προσέχουμε ή επειδή κελαηδούν?
  Ανάμεσα στις καρδερίνες που αυτήν την στιγμή φροντίζω είναι κάποια που ξεχωρίζω ιδιαίτερα.Την φροντίζω από μικρό από τηνστιγμή που αποχωρήστηκε την μαμά του.Ένα πουλί ετροφής κάποιων χρόνων.Ενώ όλες οι υπόλοιπες και το αδελφάκι του χαλάνε τον κόσμο αυτή δεν κάνει τίποτα.Τι πρέπει να κάνω?Να την κάνω τούρμπο?όχι μου αρκεί να βλέπω πως με παρατηρεί πως στέκεται πάνω στην πατίστρα.Το πότε θα πει είναι δικό της θέμα.Εγώ τις παρέχω σχεδόν όλα όσα χρειάζεται για να είναι καλά.Εξάλου ξέρω ότι λέει καταπληκτικά.Είναι βλέπεται στον δεύτερο χρόνο της.Υπόμονή παιδιά ζωούλες είναι και όχι μηχανές.
   
 12. Σκοπός είναι τα πουλια να είναι υγιεί και να παραμένουν έτσι. Το πότε θα κελαηδίσουν είναι δικό τους θέμα.Η μητέρα φύση ξέρει την δουλεία της καλύτερα απο τον εμάς.Το καλύτερο φάρμακο είναι ο χρόνος. Και αν δεν κελαηδισουν δεν χάλασε ο κόσμος η ομορφια που προσφέρουν είναι το ίδιο πολύτιμη.
   
Φόρτωση...