Ζητώ να αγοράσω ζευγάρι καρδερίνες εκτροφής

Συζήτηση με θέμα Ζητώ να αγοράσω ζευγάρι καρδερίνες εκτροφής, που ξεκίνησε από club funn karderina, στο Forum 'Αγορά - Ζήτηση - Διάθεση Πουλιών Εξοπλισμού' του PetBirds, 25 Ιουν 2014.

 1. Ρε παιδιά θέλω ν' αγοράσω ένα ζευγάρια καρδερίνες εκτροφής μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;

  Υπάρχει κάποιος που πουλάει ζευγάρια καρδερίνας εκτροφής;
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Ξέρεις να ξεχωρίσεις τις καρδερίνες εκτροφής ?
   
 3. Τι εννοείς να ξεχωρίζω? Δεν έχω δει ποτέ εκτροφής καρδερινα
   
 4. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Μάριε θα ψάξεις να βρεις πρώτα τον εκτροφέα ......θα πας εκεί να δεις τα πουλιά που είναι σε αναπαραγωγή και μετα θα αποφασίσεις τι θα κάνεις.
   
 5. Ναι αλλά το θέμα είναι που να βρω τον εκτροφεα

  Εσύ δεν μπορείς να με βοηθήσεις
   
 6. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Ρωτόντας πας στην πόλη....

  Δυστυχώς εγώ είμαι περίπτωση.....Εκτροφή κάνω για να γουστάρω.Δεν σου κρύβω πως έχω πουλήσει πουλιά (ελάχιστα)...αλλά μόνο σε ανθρώπους που ξέρω πολύ καλά.Οπότε συνεχίζεις να ψάχνεις...
   
 7. Δεν μπορείς να κάνεις εξερεσει και να με βοηθήσεις
   
 8. ΑΒΑΤΟΝ

  ΑΒΑΤΟΝ PB Known Member

  Θα σου απαντήσει ο Νίκος (PAIANAS)
   
 9. Οκ περιμένω απάντηση
   
 10. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Μάρκο, το νήμα σου κάνει τα ''βαμπίρ'' να ακονίζουν τα δόντια τους γιατί μυρίζονται φρέσκο ''αίμα'' ...Θα πρέπει πρώτα να μάθεις πως ξεχωρίζουν τα ιθαγενή εκτροφής, να βρεις-είσαι σχεδόν σίγουρος για τον εκτροφέα, να δεις το χώρο που έχει τα πουλιά (γιατί αν είναι σε μεγάλες κλούβες και εκτροφής να είναι δεν κάνουν) και μετά να προχωρήσεις σε αγορά. Ποτέ αγορά καρδερίνας από πετ, ποτέ από ''άγνωστο'' εκτροφέα όπως και όσο κι αν διαφημίζεται..Αυτό τον καιρό δεν θα βρεις πουλιά. Αν υπάρξουν, θα βρεις Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.
   
 11. Εσύ μπορείς να με βοηθήσεις σε αυτό το θέμα
   
 12. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Δεν είμαι "εγώ". Εδώ είμαστε εμείς και θα κάνουμε ότι μπορούμε για όσους θέλουν να ασχοληθούν με καρδερίνες εκτροφής και δεν επικροτούν , δεν επιμένουν με πουλιά της φύσης.
   
 13. Μα αυτό θέλω και εγώ είναι το αγαπημένο μου πουλί και ασχολούμαι χρόνια χωρίς να έχω αποτέλεσμα αλλά με πουλιά που τα έχω πάρει αυγά και τα έχει μεγαλώσει η καναρα
   
 14. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Αν μου επιτρέπεις, χωρίς να ξέρω τίποτα από καρδερίνες, αφού είναι κάτι που το έχεις μεράκι και αφού για να πάρεις πουλάκι πρέπει να περιμένεις Σεπτέμβρη Οκτώβρη που θα έχουν μεγαλώσει τα μωρά, κάτσε διάβασε, συζήτα με τα έμπειρα μέλη εδώ στο φόρουμ και όταν έρθει η ώρα να είσαι έτοιμος με την εγκατάστασή σου να πάρεις πουλάκια από σωστό άτομο να βαδίσεις στα σίγουρα.
   
 15. Μα αυτό θέλω και εγώ ρεκόρ συ τις αγαπάω πολύ τις καρδερίνες
   
 16. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Σε καταλαβαίνω, όσο πιο μεγάλο το μεράκι σου, τόσο πιο καλά να προετοιμαστείς. Όλοι έχουμε εμπειρία, ό,τι κι αν θέλουμε να αγοράσουμε υπάρχουν εξυπνάκηδες που ξέρουν "τρύπες", κόλπα και εύκολες λύσεις.


  Διάβασε τα άρθρα Είδη Ιθαγενών και Πουλιών Ευρωπαϊκής Πανίδας και τα θέματα άλλων μελών Διατροφή Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων
  Γενικά για Ιθαγενή Πουλιά και Υβρίδια , Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων , Ασθένειες Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων , Φροντίδα, Διαμονή Ιθαγενών Πουλιών και Υβριδίων .
  Θα δεις εμπειρίες και "παθήματα" άλλων ατόμων και θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα γι' αυτό που σε ενδιαφέρει.
  Εγώ πάντως σου λέω μπράβο που το ψάχνεις πριν αγοράσεις και δεν έρχεσαι κατόπιν εορτής.
   
 17. Ναι είμαι τρελός για τις καρδερίνες και θέλω να βγάλω και εγώ καρδερινακια και τα διαβάζω αυτά τα αρθρα
   
 18. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Mάριε, επειδή το ρώτησες ...οι καρδερίνες εκτροφής είναι πολύ πιο ήρεμες από τις πιασμένες που έχουν το άγριο ένστικτο μέσα τους και χτυπιούνται στο κλουβί.
  Συνήθως δεν έχουν τόσο σκούρο χρώμα ποδιών όπως οι άγριες, που οφείλεται κυρίως στη διαφορετική διατροφή τους. (Σπάνια θα βρεις άγριο πουλί με ανοιχτόχρωμη απόχρωση δέρματος στα πόδια).Ξεχωρίζουν πολλές φορές και από τη ''μάσκα'' και από την εν γένει συμπεριφορά τους όταν έρχονται σε επαφή με ανθρώπινη παρουσία.
  Φυσικά φοράνε δαχτυλίδι κλειστού τύπου και ανάλογης διαμέτρου με το υποείδος της καρδερίνας- για τη δική μας balcanica (2,5 mm η 2,7mm -C και D στη σήμανση του δαχτυλιδιού) που είναι απαραίτητο μεν ''πιστοποιητικό'' πουλιού εκτροφής, αλλά όχι αξιόπιστο...Αυτό γιατί αν κάποιος κατεβάσει φωλιά και περάσει στα φωλιάρικα -τις μέρες που πρέπει - το αντίστοιχο δαχτυλίδι, φαινομενικά αυτά τα πουλιά θα πλασσάρονται σαν εκτροφής ..Περισσότερο αξιόπιστο δείγμα, είναι η συμπεριφορά του πουλιού (που ορίζει και την αναπαραγωγική του ικανότητα σε συνθήκες αιχμαλωσίας), η γνωριμία και τα ''δείγματα γραφής'' του εκτροφέα, ο χώρος του και ίσως η προιστορία του.
  Eκτός από αυτές που συναντώνται στη Μεσόγειο και που πάλι χωρίζονται σε υποείδη, υπάρχουν και οι λεγόμενες Βόρειες,Σιβηριανές η κοινώς major, που είναι πιο μεγαλόσωμες και πιο ανοιχτόχρωμες από τις δικές μας, πιο ακριβές , πιο ήμερες, πιο κοινωνικοποιημένες (λόγω του ότι βγαίνουν για δεκαετίες σε κλουβιά στην Ευρώπη) και από φωνή -συνήθως- κορμάρα (αφού μεγαλώνονται στην πλειονότητά τους από παραμάνες κανάρες).
   
 19. Ευχαριστώ πολύ φίλε για τις πληροφορίες θέλω πολύ να έχω και εγώ καρδερίνες εκτροφής και θα κάνω πολλά για να τα έχω και εγώ
   
Φόρτωση...