Ζευγαρωμα κοκκινου μωσαικου με κοινο καναρινι

Συζήτηση με θέμα Ζευγαρωμα κοκκινου μωσαικου με κοινο καναρινι, που ξεκίνησε από Δημητρης_Α, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 21 Ιουν 2009.

 1. Δημητρης_Α

  Δημητρης_Α PB New Member

  καλησπερα,απεκτησα ενα κοκκινο μωσαικο και λεω να το ζευγαρωσω..αν το ζευγαρωσω με κοινο καναρινι θα υπαρξει καποιο προβλημα???με τι ειναι καλυτερο να το ζευγαρωσω??ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
   
 2. Βασιλης

  Βασιλης PB Member

  Το καλύτερο είναι να το ζευγαρώσεις με κόκκινο μωσαϊκού αλλά του χρόνου. Με κοινό καναρίνι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την υγεία του αλλά θα πάρεις κοινά καναρίνια (δεν θα είναι μωσαϊκού οι απόγονοι).
   
 3. ShadyLady

  ShadyLady PB Member Article Writer

  Να χαίρεσαι το πουλάκι σου.

  - Καλύτερα να τηρήσεις την καραντίνα πρώτα.
  - Η περίοδος είναι ακατάλληλη για ζευγαρώματα. Η ζέστη συντελεί στην εμφάνιση ψείρας και μπορεί να έχεις απώλειες λόγω θερμοπληξίας κ.ο.κ. Επίσης, σε λίγο τα πουλιά θα μπουν στην φάση της πτερόρροιας και θα ταλαιπωρηθούν πιο πολύ.
  - Καλύτερα είναι να μην τα ζευγαρώσεις γιατί "χαλάς" τα χαρακτηριστικά του κάθε πουλιού. Καλό είναι να ζευγαρώνουμε πουλάκια ίδιας ράτσας... malinois με malinois (για παράδειγμα).
  - Απ' του χρόνου μπορείς να ζευγαρώσεις τα πουλάκια σου, αφού τους έχεις κάνει και την ανάλογη προετοιμασία. Μπορείς να πάρεις ένα κοινό καναρινάκι για το κοινό σου καναρίνι και ένα κόκκινο μωσαϊκού για το άλλο σου πουλάκι.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...