Ζευγαρωμα καναρινων μεσα στην κλουβα

Συζήτηση με θέμα Ζευγαρωμα καναρινων μεσα στην κλουβα, που ξεκίνησε από kanarinia-one-love, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 20 Ιαν 2016.

alicedros
Best Answer alicedros, 20 Ιαν 2016
Έχω γράψει την άποψη μου επί του θέματος εδώ:... Ολόκληρο το Post
 1. kanarinia-one-love

  kanarinia-one-love PB New Member

  Λοιπον θα ηθελα να ακουσω μερικες γνωμες για ζευγαρωμα καναρινων σε κλουβες,το ζευγαρωμα στις κλουβες ειναι ευκολο?τι προβληματα μπορουμε να αντιμετωπισουμε κατα την γεννησει των νεοσσων?τι αλλα προβληματα μπορουν να μας τυχουν περα απο οτι δεν ελενχουμε τα ζευγαρια μας?ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων....
   
 2. Best Answer:
  Post #304925 by alicedros, 20 Ιαν 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Δεν υπάρχει χειρότερη κατά την άποψη μου αναπαραγωγή από αυτή
  Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, υπάρχουν συγγενικά πουλιά στον ίδιο χώρο και φυσικά ανεξέλεγκτοι γενετικά απόγονοι
   
 4. kanarinia-one-love

  kanarinia-one-love PB New Member

  Ευχαριστω :)
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Ψήφοι: 1
  Έχω γράψει την άποψη μου επί του θέματος εδώ:
  https://petbirds.gr/threads/Είναι-κ...γάρωμα-καναρινιών-η-κλούβα.23055/#post-253289
  και επαναλαμβάνω:
  "Κανόνας απαράβατος: ΟΧΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑ ! Την πάτησα για να καταλάβω πόσο μεγάλο λάθος είναι ένα τέτοιο εγχείρημα! Πέρα από το γεγονός ότι δε θα ξέρουμε ποιοι είναι οι γονείς και τη συγγένεια θα έχουν οι απόγονοι, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος τόσο μεταξύ των αρσενικών (δεν αφήνει το ένα το άλλο να ζευγαρώσει) αλλά και τόσο μεταξύ των θηλυκών (μπορεί να θέλουν την ίδια φωλιά, να γεννάνε στην ίδια φωλιά, να χαλάνε η μία τη φωλιά της άλλης κτλ). Άσε το στρες που βιώνουν! Θα σου πω εγώ τι έπαθα για να σε πείσω πως η αναπαραγωγή μέσα στην κλούβα με πολλά ζευγάρια είναι μεγάλο ρίσκο και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Τότε μέσα στην κλούβα υπήρχαν 3 θηλυκά και 4 αρσενικά, που τα είχαν βρει και δεν μάλωναν! Αλλά όταν η μία κανάρα έστρωνε 2η φωλιά, η άλλη είχε νεοσσό μιας ημέρας. Η πρώτη κυρία από ανταγωνισμό πήγε και πήρε νήμα από την φωλιά της άλλης με αποτέλεσμα ο νεοσσός να πέσει ελεύθερη πτώση από ενάμιση μέτρο ύψος! Με μία μελανιά ΝΑ! Ευτυχώς επέζησε! Αλλά ποιος σου αποκλείει όταν κάποιος πυρωμένος αρσενικός δε θα φάει τα αυγά μιας κανάρας, ή ότι μια κανάρα δε θα γεννήσει στη φωλιά της άλλης? Άσε που κάθε ζευγάρι θέλει διαφορετική διατροφή αναλόγως με τη φάση που είναι. Ο ένας αρσενικός θα θέλει διατροφή για να πυρώσει και ο άλλος όχι αφού η κανάρα του θα έχει αυγά στη φωλιά. Η μία κανάρα θα έχει μικρά να ταίσει, άρα κάθε μέρα αυγοτροφή ή αυγό, ενώ η άλλη θα κλωσάει και θα χρειάζεται μόνο σπόρους και κανένα λαχανικό. Κάθε άνοιξη το κάθε ζευγαράκι στη ζευγαρώστρα του!"

  Και φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα προβλήματα και μειονεκτήματα όπως:
   
  alicedros, 20 Ιαν 2016
  Best Answer
  #5
 6. kanarinia-one-love

  kanarinia-one-love PB New Member

  κατατοπιστικότατη,ουαου 1,5 μετρο και εζησε??θελω ενα πουλακι με τα γονιδια του,ειναι ηρωας αυτο το πουλι,ενταξει μακρυα απο ζευγαρωμα σε κλουβα !!!
   
 7. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Είναι ο μορφονιός στην φώτο άβαταρ μου!! Ονόματι Άγγελος!! Αν έχεις καμία λευκή κυρίαρχη κανάρα (το χαβά μου εγώ) θα συμπεθερέψουμε και θα πάρεις και τα γονίδια του!! ;)
   
 8. kanarinia-one-love

  kanarinia-one-love PB New Member

  Ναι εχω καναρα κυριαρχη,1 ετους,με πολυ ωραιο πτερωμα μαλιστα,αξιοζηλευτος ο αγγελος σου!!!
   
Φόρτωση...