Ζευγάρωμα νέου καναρινιού

Συζήτηση με θέμα Ζευγάρωμα νέου καναρινιού, που ξεκίνησε από apistolos, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Δεκ 2015.

 1. apistolos

  apistolos PB New Member

  Καλημέρα σε όλους. Πριν 2 μήνες απέκτησα ένα αρσενικό κοινό κίτρινο (έντονο) καναρινάκι με υπέροχη φωνή και σκέφτομαι την άνοιξη να του βρω "γυναίκα". Τι θα προτείνατε? Αναφέρομαι κυρίως στο χρώμα της θηλυκιάς...Προσπάθησα ν ανεβάσω φωτογραφία του αλλά δυστυχώς λέει συνεχώς ότι το αρχείο ειναι πολύ μεγάλο...
   
 2. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Εγώ προσωπικά έχω μια αδυναμία στα λευκά καναρίνια. Μια κυρία λευκή κυρίαρχη θα σου δώσει μισά λευκά κυρίαρχα καναρινάκια και μισά κίτρινα σαν τον μπαμπά! ;)
  [​IMG]
   
 3. apistolos

  apistolos PB New Member

  Σ ευχαριστώ. Ναι, θα ταν μια καλή επιλογη η χιονάτη...
   
 4. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Απλά για να γίνω πιο σαφής... Είναι μεν χιονάτη αλλά έχει ένα κίτρινο σημαδάκι.. αυτό την κάνει κυρίαρχο λευκό. Αν ήταν ολόλευκη χιονάτη χωρίς ίχνος κίτρινου φτερού τότε θα ήταν λευκό υπολειπόμενο και τα μικρά θα ήταν όλα κίτρινα φορείς λευκού!! ;) Οπότε αν θες λευκά μικρά πρέπει να έχει κάποιο ίχνος κίτρινου φτερού!!
   
 5. apistolos

  apistolos PB New Member

  Με πορτοκαλί θηλυκό τι θα βγουν άραγε? Αν κ καλυτερο νομιζω είναι να μη κάνω πειράματα κ να το ζευγαρωσω με ενα επίσης κίτρινο..

  Να' τος ο μάγκας...
  20151228_142246-1-1-1-2.jpg
   
 6. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Θα βγουν μια μίξη... ούτε πορτοκαλί ούτε κίτρινο... ίσως πιο έντονο κίτρινο απ τον πανέμορφο φίλο σου!!

  Αν βάλεις κίτρινο θα βγουν όλα κίτρινα.. γιατί να μην χαρείς λευκά μικράκια? (είπαμε έχω μια αδυναμία!! :p )

  Είναι κούκλος φτου φτου!! Είναι ένα πολύ γλυκό κίτρινο λιποχρωμικό καναρινάκι! Να το χαίρεσαι!! :)
   
 7. apistolos

  apistolos PB New Member

  Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...Οκ, με την πρώτη ευκαιρία που θα βρω μια κυρίαρχη "λευκή κυρία" θα του την γνωρίσω...Ελπίζω να μη μου κάνει το δύσκολο μόνο, γιατί μαυρο φίδι που τον έφαγε...:):):thumbsup:
   
 8. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Αν είναι κίτρινο λιποχρωμικό και το ζευγάρωμα της Αλίκης είναι σωστό, αλλά και με κίτρινο λιποχρωμικό όπως και με λευκό υπολειπόμενο καναρίνι μπορείς να τα ζευγαρώσεις.
  Όμορφα όλα τα πιθανά αποτελέσματα.
  Αν τώρα υπάρχουν μελανικά στοιχεία (μελανά σημάδια στο υποπτέρωμα ή στο λιπόχρωμα ... τότε υπάρχουν εκατοντάδες παρδαλές εκδοχές στους απογόνους του.
   
 9. apistolos

  apistolos PB New Member

  Eυχαριστώ για τις πληροφορίες...Μελανικά στοιχεία δεν έχει. Είναι έντονο κίτρινο με ελάχιστες λευκές αποχρώσεις στα άκρα των φτερών και στην ουρά του, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Θα προτιμούσα να το ζευγαρώσω με λευκό θηλυκό αλλά είναι πολύ δύσκολο να βρω ένα...και όσα είδα σε pet δυστυχώς είχαν τα μαύρα τους τα χάλια...
   
 10. misalouris

  misalouris PB Moderator Staff Member

  Έχεις χρόνο να βελτιώσεις την κακή εμφάνιση των καναρινιών αυτών.
  Βρίσκεσαι και σε χώρο που σίγουρα θα σου δώσει βοήθειες.
  Η επιλογή βέβαια είναι δική σου και απόλυτα σεβαστή.
   
 11. evans

  evans PB Member

  Να τον χαίρεσαι τον κύριο!! Με το καλό σε νύφη την άνοιξη πάντα η γέννα έτσι....; (αλλιώς μαύρο φίδι που σε έφαγε )(πλακιτσα:D μην παρεξηγηθουμε).Απο χρώμα τώρα και εγώ θα προτιμούσα την άσπρη κυρίαρχη θηλυκια .
   
 12. apistolos

  apistolos PB New Member

  Εννοείται πως την άνοιξη...Θα του βρω νύφη ντυμένη στα λευκά που θα μου πάει...
   
 13. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Πέρα απ τα πετ σοπς υπάρχουν και οι εκτροφείς που μπορείς να ψαχτείς! Θα είναι πιο ακριβή η νύφη αλλά θα ξέρεις πως είναι ένα υγιές πουλάκι μικρό σε ηλικία! Αυτά στα πετ σοπς δεν μπορείς να τα ξέρεις με βεβαιότητα..
   
 14. apistolos

  apistolos PB New Member

  Θα το κοιτάξω Αλίκη, ευχαριστώ.
   
 15. apistolos

  apistolos PB New Member

  Λοιπόν, η κυρία βρέθηκε...Κιτρινούλα και αυτή βέβαια, αλλά κούκλα. Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος και επειδή είμαι αρχάριος στο θέμα, να με παραπέμψει σε αξιοπιστες πηγές πληροφοριών για τη διαδικασία της αναπαραγωγής. Γνωρίζω κάποια βασικά βέβαια, αλλά θα θελα περισσοτερες λεπτομερειες για να είμαι ετοιμος την ανοιξη. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
   
 16. Myra

  Myra PB Moderator Staff Member

 17. apistolos

  apistolos PB New Member

  Ουάου...μπόλικο πράμα για μελέτη...thanks!
   
 18. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  Απόστολε,μπορείς να ανατρέξεις στο φόρουμ στο κομμάτι ''αναπαραγωγή καναρινιων'',υπάρχουν πολύ σωστά δομημένα και με κάθε λεπτομέρεια άρθα από μεγάλους και καλούς φίλους-εκτροφείς καναρινιών!
  η απόλυτη σου βοήθεια,θα έλεγα...
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...