1. , όπως φαίνεται δεν έχεις δημοσιεύσει ακόμη κάποιο μήνυμα στο PetBirds. Γιατί δεν κάνεις το πρώτο σου post σήμερα, λέγοντάς μας δυο λόγια για σένα και τα πουλιά σου στο Forum Νέων Μελών ώστε να γνωριστούμε καλύτερα; Θα χαρούμε αν γίνεις και εσύ ενεργό μέλος στην παρέα μας!

Ζευγάρωμα καρδερινοκάναρου

Συζήτηση στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' που ξεκίνησε από emantsik, 20 Νοε 2007.

 1. emantsik

  emantsik PB New Member

  Έχω ένα αρσενικό καρδερινοκάναρο και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να ζευγαρώσει (Από εκεί που το πήρα μου είπαν πως όχι απλώς θα ήθελα να βεβαιωθώ).
   
 2. dgeorg

  dgeorg PB New Member

  Φίλε μου απ' όσο ξέρω τα καρδερινοκάναρα δεν μπορούν να ζευγαρώσουν. Είναι ίδια περίπτωση όπως το μουλάρι.
   
 3. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Σωστά σου είπαν. Τα υβρίδια ή μούλοι όπως αποκαλούνται και εν προκειμένω το καρδερινοκάναρο είναι στείρα. Υπάρχει βεβαίως ένα ελάχιστο ποσοστό πουλιών αυτού του είδους που είναι γόνιμα, αλλά πρόκειται για σπάνιες εξαιρέσεις οι οποίες επιβεβαιώνουν απλώς τον κανόνα που λέει ότι αυτά τα πουλιά δεν αναπαράγονται.
   
 4. emantsik

  emantsik PB New Member

  Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας .
   
 5. Andreascreta

  Andreascreta PB New Member

  Kάπου είχα διαβάσει ότι εάν το καρδερινοκάναρο έχει προέλθει από αρσενικό καναρίνι και θυληκιά καρδερίνα τότε ναι είναι γόνιμο αλλά δεν έχει καλές φωνές. Επειδή λοιπόν αυτό που ενδιαφ'ερει τους εκτροφείς είναι οι φωνές ζευγαρώνουν αρσενική καρδερίνα με θυληκό καναρίνι που ο απόγονός τους δυστυχώς είναι στείρος.
   
Φόρτωση...