Ζευγάρωμα καναρινιών

 1. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Δημοσίευση νέου Άρθρου: Ζευγάρωμα καναρινιών.

  Διαβάστε τη συνέχεια του Άρθρου εδώ: Ζευγάρωμα καναρινιών
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τελευταία επεξεργασία: 13 Ιουλ 2016
 3. Μια ερώτηση!Όταν γίνεται η προετοιμασία της αναπαραγωγής δηλαδή να βάλουμε συγκεκριμένα πράγματα στο αρσενικό για μια εβδομάδα και έπειτα την ίδια διατροφή τα καναρίνια έχουν τοποθετηθεί από την έναρξη της πρώτης μέρας της προετοιμασίας στην ζευγαρώστρα;
   
 4. Επισης δεν αναφερεις ποτε βγαινει το χωρισμα.Και αν ξερει καποιος να μας πει αν παιζει ρολο το χωρισμα να επιτρεπει στα πουλια να βλεπονται η οχι.
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Τα καναρίνια δεν χρειάζονται ιδιαίτερες "συστάσεις" πριν την αναπαραγωγή. Είναι διαφορετικό πράγμα η διατροφική προετοιμασία και διαφορετικό η εξοικείωση των πουλιών του ζευγαριού μεταξύ τους.

  Επομένως, το αν θα μπουν τα πουλιά μαζί από την αρχή, αν θα υπάρχει χωρισμα που θα επιτρέπει την οπτική επαφή ή όχι, εξαρτάται περισσότερο από την εκτροφή και το πως θέλει να διαχειριστεί ο ιδιοκτήτης την αναπαραγωγή των πουλιών του.

  Εάν η αναπαραγωγή είναι μια διαδικασία ρουτίνας με στόχο το αποτέλεσμα, τότε μπορεί να γίνει ακόμη και αλλάζοντας ένα καλό αρσενικό από κλουβί σε κλουβί κάθε μισή ώρα, μόνο και μόνο για να πάρεις τους απογόνους του.

  Εάν κάποιος έχει ένα ζευγάρι που του αρέσει να το βλέπει, τότε μπορεί να βάλει τα πουλιά μαζί από την αρχή σε μια ζευγαρώστρα χωρίς να υπάρχει καν χωρισμα και έτσι να παρακολουθεί τη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος της. Αν ενδιαφέρεται για το κελάηδημα του αρσενικού, τότε θα πρέπει να βάλει "τυφλό" χώρισμα μέχρι να έρθει η στιγμή που τα πουλιά θα είναι έτοιμα.

  Οπότε καταλαβαίνετε ότι το συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος την αναπαραγωγή των πουλιών.

  Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αναπαραγωγική ετοιμότητα των πουλιών και διατροφικά αλλά και χρονικά, οπότε και να να λειτουργεί το ένστικτό τους στο μάξιμουμ, αλλά και να είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν σωματικά στη διαδικασία.
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...