Ζευγάρωμα καναρινιού με φλώρο

Συζήτηση με θέμα Ζευγάρωμα καναρινιού με φλώρο, που ξεκίνησε από savio, στο Forum 'Αναπαραγωγή Ιθαγενών Πουλιών - Υβριδίων' του PetBirds, 13 Μαϊ 2009.

 1. savio

  savio PB New Member

  Καλώς σας βρήκα! Χάρηκα απίστευτα για την ύπαρξη ενός forum για τα πουλάκια και σίγουρα θα υπάρξω ενεργό μέλος! Μένω πλέον μόνιμα Ιταλία, μα αναζητώ συμβουλές από τα πάτρια εδάφη :)
  Θα ήθελα να μάθω εάν μπορεί να γίνει ζευγάρωμα φλώρου με καναρίνι..
  Ο πατέρας μου για αρκετά χρόνια κάνει ζευγαρώματα για καρδερινοκάναρα με επιτυχία, αλλά ποτέ δεν έτυχε κάτι σχετικό με κανάρι και φλώρο.
  -> Καταρχάς εάν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, είναι προτιμότερο αρσενικός φλώρος με κανάρα ή θηλυκός φλώρος με αρσενικό κανάρι... Ρωτάω για να γνωρίζω τι θα πρέπει να ψάξω, επειδή έχω ήδη καναρίνια.
  -> Τα πουλάκια που ίσως προκύψουν από το ζευγάρωμα θα είναι στείρα, όπως π.χ. τα καρδερινοκάναρα;
  -> Επίσης, δύο φλώρια μπορούν να ζευγαρώσουν κανονικά στο κλουβί ή είναι δύσκολο;
  Λατρεύω τα φλώρια και θα ήθελα να γνωρίζω τη προοπτική αυτή.

  Σας ευχαριστώ θερμά!
   
 2. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  και εγώ θα ήθελα να μάθω αν μπορουν να ζευγαρώσουν 2 φλώροι σε ζευγαρώστρα 60 εκ μήκος, 30 εκ πλάτος.. με κανάρα μπορούν πιο εύκολα σε τέτοιο κλουβι?
   
 3. Καλησπέρα σας! Είναι εφικτό να ζευγαρώσει φλώρος με κανάρα. Αλλά με κάποιες προϋποθέσεις:
  1ον) Η κανάρα να είναι πρωτάρα στην αναπαραγωγή, ώστε να δεχτεί εύκολα τον φλώρο για ταίρι.
  2ον) Να μην υπάρχουν άλλα αρσενικά καναρίνια στον χώρο. Αν υπάρχουν η κανάρα θα πυρώσει από το κελάηδισμα του καναρινιού και όχι από του φλώρου.
  3ον) Μια κανονική ζευγαρώστρα είναι καλή για αυτό το ζευγάρωμα. Αν βέβαια υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο κλουβί, ακόμα καλύτερα! Αλλά τώρα ας απαντήσω στα ερωτήματα σου:
  1)Προφανώς καλύτερα να είναι αρσενικός ο φλώρος. Αν γίνει το αντίθετο θα είναι πολύ πιο δύσκολο το θηλυκό αγριοπούλι να δεχτεί να ζευγαρώσει με τον κανάρο.
  2) Όπως τα καρδερινοκάναρα και τα περισσότερα υβρίδια, ναι, οι νεοσσοί που θα προκύψουν θα είναι στείροι.
  3) Αν οι φλώροι που έχεις είναι εκτροφής, τότε φυσικά και μπορούν να ζευγαρώσουν στο κλουβί. Μια κλούβα μέτρου είναι ότι πρέπει. Αν, όμως είναι πιασμένα τα πουλιά, θα είναι λίγο δυσκολότερο.
  Δεν έχω καθόλου εμπειρία από τέτοιες αναπαραγωγές, αλλά διαβάζοντας έμαθα. Ελπίζω να βοήθησα! Φιλικά! Καλή συνέχεια με τα πουλάκια σου και καλές αναπαραγωγές!
   
 4. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  ευχαριστω.. είναι δυνατόν η κανάρα να παρουσιάσει αλλη συμπεριφορα κατα την αναπαραγωγη με ένα άγριο πουλί και άλλη με ένα αρσενικό καναρίνι?
   
 5. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Η συμπεριφορά της είναι λίγο-πολύ η ίδια. Το κλειδί της υπόθεσης όσον αφορά στη συμπεριφορά των πουλιών βρίσκεται σε αυτήν του αρσενικού. Αν το ιθαγενές αρσενικό είναι σχετικά καλά κοινωνικοποιημένο, οι πιθανότητες να δημιουργηθούν προβλήματα λόγω της συμπεριφοράς του θηλυκού, είναι πολύ μικρότερες σε σχέση με το αρσενικό.
   
 6. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  δυστυχως τα αγρια πουλια έχουν συχνά πρόβλημα κοινωνικοποίησης νομίζω..
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  μάλλον το έγραψες χωρίς να το σκεφτείς αυτό. Στην φύση μια χαρά κοινωνικοποιημένα είναι.
   
 8. xaxo4

  xaxo4 PB Member

  εχεις δικιο..
   
Φόρτωση...