Ζευγάρι κοκατίλ κάνουν εμετό την τροφή τους

Συζήτηση με θέμα Ζευγάρι κοκατίλ κάνουν εμετό την τροφή τους, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 1 Νοε 2015.

 1. anatolia

  anatolia PB New Member

  Παιδιά, καλησπέρα και καλό μήνα!
  Σταμάτησε η δυσκοιλιότητα τελείως και κάνει μαλακά κακά ο Φίγκο πια. Παρουσιάστηκε ένα άλλο θέμα όμως από χθες και ανησυχώ ξανά.
  Χθες βγήκε η Κούκι για βόλτα και ενώ όλα ήταν καλά, ξαφνικά άρχισε να φτύνει/ξερνάει τροφή 2-3 φορές απανωτά. μετά σταμάτησε και άρχισε να φέρεται πάλι φυσιολογικά....
  Σήμερα που βγήκε ο Φίγκο από το κλουβί, ήταν όλα καλά και ξαφνικά και αυτό ξέρασε την τροφή από το ράμφος του...
  Είναι νορμάλ αυτά τα φαινόμενα;;;; Να κάνω κάτι για αυτό;;;;;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση βοήθεια!

  Μήπως επειδί σε 2-3 μέρες θα έχουμε μωρά, ετοιμάζονται αυτά να τα ταίσουν;;; Διάβασα σε πολλά φόρουμ ότι αν ο παπαγάλος κουνάει το κεφάλι δεξιά-αριστερά και φτύνει την τροφή, είναι μετός. Και μυρίζει και άσχημα. Τα δικά μου το έκανα πρώτη φορά και κουνούσαν το κεφάλι πάνω-κάτω, και δεν μύριζε κάθόλου, περιείχε απλά μικρά σπόρια από την τροφή τους. Μήπως αυτό είναι, καθώς κατά τα άλλα είναι μια χαρά, τρώνε, παίζουν και πίνουν νερό;;;;
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Λογικά είναι αυτό που πιστεύεις, δεν ετοιμάζονται να ταίσουν νεοσσούς απαραίτητα, αλλά ταίζονται μεταξύ τους και μέσα στη φωλιά. Αν δεν επαναληφθεί και η εικόνα των πουλιών είναι καλή, τότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
   
 3. anatolia

  anatolia PB New Member

  Πος ώρας δεν έχει ξαναγίνει. Σήμερα το πρωί βγήκαν και τα 2, πετάξανε, παίξανε και μπήκαν πάλι μέσα. Η Κούκι τρώει αρκετά συχνά από λίγο και μπαίνει στη φωλιά, μάλλον, έχεις δίκαιο, ταίζει τον Φίγκο...)))
  Να δούμε στη συνέχεια. Ευχαριστώ!
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...