Ζευγάρι κοκατίλ κάνουν εμετό την τροφή τους

Συζήτηση με θέμα Ζευγάρι κοκατίλ κάνουν εμετό την τροφή τους, που ξεκίνησε από anatolia, στο Forum 'Ασθένειες Παπαγάλων' του PetBirds, 1 Νοε 2015.

 1. Παιδιά, καλησπέρα και καλό μήνα!
  Σταμάτησε η δυσκοιλιότητα τελείως και κάνει μαλακά κακά ο Φίγκο πια. Παρουσιάστηκε ένα άλλο θέμα όμως από χθες και ανησυχώ ξανά.
  Χθες βγήκε η Κούκι για βόλτα και ενώ όλα ήταν καλά, ξαφνικά άρχισε να φτύνει/ξερνάει τροφή 2-3 φορές απανωτά. μετά σταμάτησε και άρχισε να φέρεται πάλι φυσιολογικά....
  Σήμερα που βγήκε ο Φίγκο από το κλουβί, ήταν όλα καλά και ξαφνικά και αυτό ξέρασε την τροφή από το ράμφος του...
  Είναι νορμάλ αυτά τα φαινόμενα;;;; Να κάνω κάτι για αυτό;;;;;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση βοήθεια!

  Μήπως επειδί σε 2-3 μέρες θα έχουμε μωρά, ετοιμάζονται αυτά να τα ταίσουν;;; Διάβασα σε πολλά φόρουμ ότι αν ο παπαγάλος κουνάει το κεφάλι δεξιά-αριστερά και φτύνει την τροφή, είναι μετός. Και μυρίζει και άσχημα. Τα δικά μου το έκανα πρώτη φορά και κουνούσαν το κεφάλι πάνω-κάτω, και δεν μύριζε κάθόλου, περιείχε απλά μικρά σπόρια από την τροφή τους. Μήπως αυτό είναι, καθώς κατά τα άλλα είναι μια χαρά, τρώνε, παίζουν και πίνουν νερό;;;;
   
 2. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Λογικά είναι αυτό που πιστεύεις, δεν ετοιμάζονται να ταίσουν νεοσσούς απαραίτητα, αλλά ταίζονται μεταξύ τους και μέσα στη φωλιά. Αν δεν επαναληφθεί και η εικόνα των πουλιών είναι καλή, τότε μάλλον δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
   
 3. Πος ώρας δεν έχει ξαναγίνει. Σήμερα το πρωί βγήκαν και τα 2, πετάξανε, παίξανε και μπήκαν πάλι μέσα. Η Κούκι τρώει αρκετά συχνά από λίγο και μπαίνει στη φωλιά, μάλλον, έχεις δίκαιο, ταίζει τον Φίγκο...)))
  Να δούμε στη συνέχεια. Ευχαριστώ!
   
Φόρτωση...