Ζεμπρακι κάθεται στο πατο του κλουβιού

Συζήτηση με θέμα Ζεμπρακι κάθεται στο πατο του κλουβιού, που ξεκίνησε από evans, στο Forum 'Ασθένειες - Τραυματισμοί Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 9 Μαϊ 2016.

 1. evans

  evans PB Member

  Εδώ και λίγο καιρό το αρσενικό Ζεμπρακι μάζευε κομματάκια από χαρτί και τα πήγαινε στο πάτο του κλουβιού και καθόταν εκεί κοντά και ήταν σα να κλώσσαγε.Το πήρα ως σημάδι πυρώματος, οπότε για λίγο αφαίρεσα το αυγό και τα χόρτα μήπως ξεπυρώσει.Αυτές τις μέρες κάθεται κάτω όπως πριν αλλά μαζεύει το κεφάλι του μέσα στα φτερά του.Από χτες τους έχω σκορδόνερο.Οι κουτσουλιές είναι καλές πρέπει να κάνω κάτι άλλο;
   
 2. evans

  evans PB Member

  Συγγνώμη για την αργοπορία αλλά ασχολιόμουν με το διάβασμα και δεν έβρισκα χρόνο.
  Ορίστε,
  rsz_20160516_175627.jpg rsz_20160516_175606.jpg Ελπίζω να φαίνονται γιατί το πουλάκι ταλαιπωρήθηκε ,ώστε να βγάλω τούτες τις φωτογραφίες
  Τόσο μικροσκοπικό που είναι μου ξεγλίστρησε δυο φορές από τα χέρια και άντε να το πιάσω.
   
 3. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Αδύνατο δεν είναι σίγουρα.. Τώρα η κοιλιά δεν φαίνεται και πολύ καλά... Τα ποδαράκια του μου φαίνονται λίγο ερεθισμένα αλλά δε ξέρω αν φταίει ο φωτισμός και το φλας.. Πατάει κανονικά στις πατήθρες?? Είναι κινητικό?? Ποιες ώρες της ημέρας κοιμάται??? Ελπίζω να οτ έχεις βάλει μόνο του σε ένα κλουβάκι.. :)
   
 4. evans

  evans PB Member

  Στις πατήθρες πατά κανονικά κινητικό ναι και κελαιδαει προς το μεσημέρι κατεβαίνει στον πάτο κάθεται μπορεί να κοιμηθεί μπορεί και όχι .Σε κλουβί μόνο του δεν το έβαλα αλλά θα το κάνω.
   
 5. alicedros

  alicedros PB Supporter

  Κοίτα αν το κάνει κάθε μέρα προς το μεσημέρι, μπορεί απλά να έχει ανάγκη από μεσημεριανό ύπνο. Δηλαδή αν όταν ξυπνάει είναι κινητικό ζωηρό κελαηδάει τρώει και πίνει, δεν νομίζω πως πρέπει να ανησυχείς. Απλά τώρα που καλοκαιριάζει και λόγω ζέστης τα πιάνει και αυτά υπνηλία το μεσημέρι. Και γενικά έχουν και αυτά τα χούγια τους. Έχω έναν παππούλη 7 ετών που μισή ώρα πριν δύσει ο ήλιος ήδη έχει βάλει κεφάλι μέσα στα πούπουλα και κοιμάται! Όλο το χρόνο!!! Δεν ανησυχώ γιατί πολύ απλά φαίνεται πως έχει ανάγκη λίγο πιο πολύ ύπνο! Και καμιά φορά το μεσημέρι τώρα που έχει ζέστη ρίχνει κανένα υπνάκο ειδικά όταν πέφτει και ο ήλιος στο κλουβί! Όπως και να χει βάλτον μόνο του στο κλουβί και παρατήρησε τον!! Να τον έχεις από κοντά! ;)
   
Φόρτωση...