Ζεμπρακι γέννησε αυγά χωρίς αρσενικό στο κλουβί

Συζήτηση με θέμα Ζεμπρακι γέννησε αυγά χωρίς αρσενικό στο κλουβί, που ξεκίνησε από nickzaxi, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 3 Νοε 2008.

 1. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  Είχα ένα ζευγάρι ζεμπράκια που πρίν 45 περίπου μέρες βγήκε το πρώτο τους μικρό και σήμερα έχει "πιάσει κλαράκι" και τρέφεται κανονικά μόνο του. Πρίν 12 περίπου ημέρες τα είχα δεί να ζευγαρώνουν πάλι. Πρίν 10 μέρες απο ένα ατυχές συμβάν έχασα το αρσενικό μου ζεμπράκι.(έφυγε ο πάτος του κλουβιού την ώρα που το κρατούσα στο χέρι μου και το αρσενικό που βρισκόταν στο πάτωμα μου έφυγε χωρίς να μπορέσω να το ξαναπιάσω..) Στο κλουβί τώρα βρίσκονται η θηλυκή με το 45 ημερών μικρό της. Χθές η θηλυκή γέννησε αυγό και σήμερα το δεύτερο! Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει περίπτωση να γεννηθούν ζεμπράκια η πρέπει να απομακρύνω τα αυγά απο την φωλιά?
   
 2. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  Στη δικία μου περίπτωση όμως υπάρχει ζευγάρωμα αλλά 12 ημέρες πρίν, δηλαδή 10 μέρες πρίν τη γέννηση του πρώτου αυγού..
   
 3. Συγνώμη, απάντησα λίγο βιαστικά. Ξαναδιάβασα το post σου και κατάλαβα την ερώτησή σου.

  Γνώμη μου, άφησε την θηλυκιά να τα κλωσσήσει, αν τα κλωσσάει, ναι υπάρχουν πιθανότητες να βγουν νεοσσοί αφού είχε προηγηθεί ζευγάρωμα.:) Επειδή είναι μόνη της όμως, αν δεις ότι δεν ταϊζει κάποιο μικρό θα πρέπει να το αναλάβεις εσύ ή να το ταϊζεις επιπρόσθετα αν δεν τρέφεται αρκετά.;)
   
 4. Υπαρχει περιπτωση ναι γιατι το θηλυκο "αποθηκευει " για περισσοτερο απο 10 ημερες το σπερμα του αρσενικου!
   
 5. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει, σήμερα γέννησε το 6ο αυγό (υπήρχαν και κάποιες μέρες που δέν γέννησε) και άρχισε να κλωσσάει, το μικρό της που είναι στο κλουβί της προσπαθεί να της αποσπάσει την προσοχή αλλα αυτή συνεχίζει κανονικά.. Τώρα πιο θα ειναι το αποτέλεσμα 17 περίπου μέρες χωρίς αρσενικό θα το δούμε σε 12 μέρες γιατί σκοπεύω να περιμένω.. Εκείνο που δεν είμαι σίγουρος είναι εάν πρέπει να τη χωρίσω με το μικρό της και να μείνει μόνη?
   
 6. Αν έχει σταματήσει να ταΐζει το μικρό, χώρισέ τα γιατί μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Αν ταΐζει ακόμη τα αφήνεις μαζί μέχρι να τρώει το μικρό εντελώς μόνο του. Αν τα χωρίσεις θα βάλεις αυγοτροφή στο κλουβί του μικρού και τσαμπί με ιταλικό κεχρί επειδή είναι οι πιο εύκολες τροφές για να φάει. Φυσικά θα υπάρχει και κανονική τροφή διαθέσιμη.
   
 7. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  7ο αυγό 18 μέρες χωρίς αρσενικό.. Για να δούμε!
   
 8. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  12 Νοε πρωί 8o αυγό 20 ημέρες χωρίς αρσενικό, το απόγευμα έλειπαν 2 αυγά απο τη φωλιά το ένα ήταν στο πάτωμα του κλουβιού το άλλο εξαφανίσθηκε.. (μάλλον το έφαγε η η θηλυκή η το μικρό), τοποθέτησα πάλι στη φωλιά το αυγό απο το πάτωμα, το χώρισα με το μικρό του αλλα έβαλα τα δύο κλουβιά δίπλα δίπλα να έχουν κάποια επικοινωνία. Συνεχίζει να κλωσάει αδιάλειπτα
   
 9. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  Μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Σήμερα μετά απο 10 ημέρες κλώσσημα έκανα ωοσκόπηση σύμφωνα με τις οδηγίες που βρήκα στo forum και μάλλον δέν υπάρχει αποτέλεσμα.. θα περιμένω 2-3 μέρες ακόμη για την απίθανη περίπτωση να κάνω λάθος
   
 10. nickzaxi

  nickzaxi PB New Member

  xθες 24-11 παράτησε τη φωλιά οπότε αφαιρέθηκαν και τα αυγά πού ήταν όλα άσπορα
   

Μοιραστείτε

Φόρτωση...