Ζεμπράκια ερωτοτροπούν αλλά δεν ζευγαρώνουν

Συζήτηση με θέμα Ζεμπράκια ερωτοτροπούν αλλά δεν ζευγαρώνουν, που ξεκίνησε από Eleanna, στο Forum 'Αναπαραγωγή Εξωτικών Πουλιών' του PetBirds, 6 Μαϊ 2016.

Καναρίνι4ever
Καλησπέρα! Να χαίρεσαι τα ζεμπράκια σου! Είναι πανέμορφα και τα δύο, ειδικά το άσπρο σου είναι ιδιαίτερο!!! Όσων αφορά το ζευγάρωμα τους...πολύ φοβάμαι... Ολόκληρο το Post
 1. Καλημέρα σας! Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα. Εδώ και δύο μήνες περίπου έχω ένα ζευγάρι ζεμπράκια. Τα πάνε καλά, είναι συνέχεια μαζί, ο αρσενικός όλο φουσκώνει και φωνάζει, τους πήρα μεγάλο διπλό κλουβί, ζευγαρώστρα (πλαστική κλειστή), νήμα, αλλά δεν!!! Ξέρω ότι είναι σχετικά εύκολα στο ζευγάρωμα. Καμία συμβουλή του τι μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ
   
 2. Best Answer:
  Post #323621 by Καναρίνι4ever, 6 Μαϊ 2016
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είναι σίγουρα ζευγάρι; Μήπως πρόκειται για κάποια μετάλλαξη που δεν ξεχωρίζεται εύκολα το φύλο τους;
   
 4. Σίγουρα είναι ζευγάρι, το Pet shop που τα πήρα το έχει φίλος, οπότε τον εμπιστεύομαι
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κι αυτός μπορεί να κάνει λάθος... χαλαρά.
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Ναι, συμφωνώ με τον Γιάννη, τα λάθη δεν τα κάνουμε από πρόθεση. Μπορεί να μπερδεύεται. Βάλε αν θέλεις φωτογραφίες, να σου πουν όσα παιδιά ασχολούνται με αυτά και έχουν εμπειρία, να κάνουν αναγνώριση. Τώρα άλλοι παράγοντες αν και εφόσον είναι ζευγάρι, ίσως η τοποθεσία του κλουβιού; η διατροφή; (μπορείς να την περιγράψεις αναλυτικά; μήπως τα μετακινείς; το είδος της φωλιάς; τι φωλιά τους έχεις βάλει; Ας δούμε τα πρακτικά.
  Υπάρχουν βέβαια και οι ελάχιστες εξαιρέσεις πουλιών με ορμονικά προβλήματα αλλά είναι σπάνιο και δεν νομίζω, οπότε ας μην το συζητήσουμε επί του παρόντος.
   
 7. Δεν ξέρω, πάντως παίζουν μεταξύ τους

  Μπορεί να έχετε δίκιο παιδιά, θα τραβήξω φωτογραφίες και θα σας τις στείλω μόλις πάω σπίτι. Όσον αφορά την τοποθεσία του κλουβιού, δέχομαι οποιαδήποτε συμβουλή γιατί δεν ξέρω. Τα έχω στο μπαλκόνι, αλλά αυτές τις μέρες με τα κρύα τα βάζω μέσα.
   
 8. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Για την τοποθεσία, άνοιξε το λινκ και διάβασε το άρθρο και ό,τι σκεφτείς το συζητάμε. Για να μπουν σε αναπαραγωγή, θέλουν σταθερό, ζεστό και ήσυχο μέρος. Όχι μετακινήσεις.
   
 9. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία, θα το διαβάσω και ότι απορία έχω θα σας στείλω!
   
 10. Dimitris.P

  Dimitris.P PB Active Member

  θα συμφωνήσω!! πριν 2 χρόνια..από petshop αγόρασα και πολύ ακριβά μάλιστα ένα καναρίνι για αρσενικό!
  και λίγους μήνες μετά..είδα το 1ο αυγό!!
   
 11. Συμβαίνουν και αυτά! :p
   
 12. Μπορείς να βάλεις μια φοτο για να τα δούμε???
   
 13. Μόλις πάω σπίτι, θα ανεβάσω, για να δείτε και την φωλιά που έβαλα. Οι γνώμες διίστανται για τις φωλιές.
   
 14. αυτά είναι τα ζεμπράκια μου! 13153412_1033097763424436_1295971237_n.jpg
   
 15. Ψήφοι: 1
  Καλησπέρα! Να χαίρεσαι τα ζεμπράκια σου! Είναι πανέμορφα και τα δύο, ειδικά το άσπρο σου είναι ιδιαίτερο!!!
  Όσων αφορά το ζευγάρωμα τους...πολύ φοβάμαι ότι...δεν είναι ζευγαρι. Το πουλί στα δεξιά είναι αρσενικό 100%. Όπως και το άσπρο. Το φύλο στα άσπρα ζεμπράκια το ξεχωρίζουμε από το χρώμα του ράμφους. Στα αρσενικά είναι κόκκινο, ενώ στα θηλυκά πορτοκαλί. Το δικό σου έχει κόκκινο ράμφος, επομένως είναι με μεγάλη πιθανότητα αρσενικό!
  Περίμενε βέβαια και τους πιο ειδικούς!!!
   
 16. Wind-sa

  Wind-sa PB Member

  Έλενα είναι δυο αρσενικά τα πουλάκια σου. Το λευκό είναι Clear Pied (όλο παρδαλό) και για αυτό το λόγο δεν φέρνει κανένα σημάδι στο σώμα του. Το δεύτερο είναι από τις αγαπημένες μου μεταλλάξεις που λέγεται Black Breasted (Μαύρο στήθος). Άλλαξε ένα από τα δυο ή πάρε τους 2 θηλυκά. Και όλα θα πάνε καλά! Καλους απογόνους.
   
 17. Καλησπέρα! Ε αυτό δεν περίμενα να το ακούσω! προσπαθούσα να ζευγαρώσω δύο αρσενικά χαχαχα Αύριο θα πάω κιόλας να πάρω δύο θηλυκιές! Τι τραβάμε! Σε ευχαριστώ πολύ! :p

  Καλησπέρα! Και η Πωλίνα αυτό μου είπε! Οπότε αύριο, ξεκινάω για αναζήτηση θηλυκών! Σε ευχαριστώ πολύ, δεν ήξερα τόσες λεπτομέρειες!:)
   
 18. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Τις έμαθες όμως...
  Να τις πεις και στο φίλο σου με το petshop
   
 19. Ναι, εδώ διαβάζω και μαθαίνω πολλά.... Θα του το πω σίγουρα. Ξέρω να ξεχωρίζω τα κοινά ζεμπράκια, γιατί απ' όσο γνωρίζω τα αρσενικά έχουν το πορτοκαλί στα μάγουλα. Τώρα για τα λευκά, δεν είχα ιδέα!
   
 20. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Με το μαλακό, μην προσβληθεί ο άνθρωπος :)
  Και στα καινούργια κανονικά πρέπει να τηρήσεις καραντίνα.
   
 21. Όχι, είναι φίλος, οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά! Όσο για την καραντίνα, το έχω ακούσει. Έχω έξτρα κλουβί για παν ενδεχόμενο, οπότε θα το χρησιμοποιήσω.
   
Φόρτωση...