Εχουν αδύνατη μνήμη;

Συζήτηση με θέμα Εχουν αδύνατη μνήμη;, που ξεκίνησε από mgerom, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Οκτ 2008.

 1. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  -Διαβάζοντας τα παραπάνω απο την συγκεκριμένη καταπληκτική έρευνα Τι ακριβώς κάνει τα κατοικίδια πουλιά να τραγουδούν;
  μου έρχονται στο μυαλό οι διάφορες συζητήσεις για την
  αδύνατη μνήμη των καναρινιών μας.
  -Θα έχετε προσέξει ασφαλώς,το εκπληκτικό επίπεδο του τραγουδιού που φτάνουν τα αρσενικά μας λίγο πριν την επαφή τους με το θηλυκό.Αυτό το τραγούδι κρατά μέχρι την περίοδο της πτερόρροιας,οπότε και περιορίζεται ή σταματά τελείως.
  Θα έχετε επίσης αντιληφθεί οτι κατά την αμέσως επόμενη, της πτερόρροιας περιόδο,που αρχίζει πάλι να επανέρχεται η διάθεση
  του τραγουδιού,οτι τα πράγματα δεν αρχίζουν απο εκεί που έμειναν.
  Το τωρινό, τραγούδι μοιάζει περισότερο με το τραγούδι ενός νέου (σαλιάρισμα) παρά με το τραγούδι που ακούγαμε πριν μερικούς μήνες απο το ίδιο πουλί.Τί έγινε ,το ξέχασε ;
  Τώρα όμως εξηγούνται όλα.Το κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει
  το τραγούδι έχει περιορισθεί στο ελάχιστο,μιας και ουσιαστικά είναι άχρηστο.Αλλά θα αρχίσει να μεγαλώνει και θα φτάσει στο μάξιμουμ όσο πλησιάζουμε στην αναπαραγωγική περίοδο και αυτό, κατά την γνώμη μου, είναι πράγματι "ΜΑΓΙΚΟ".
   
 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Ορμόνες Μάκη. Αυτές καθορίζουν τη συμπεριφορά των ζώων, με τον τρόπο που επιβάλλει η φύση μέσα στη διάρκεια του χρόνου. Σε κάποιες πιο εξελιγμένες μορφές ζωής, εμπλέκεται στη διαδικασία το συναίσθημα καθώς επίσης και οι αισθήσεις - απόλαυση, ως κίνητρο.
   
 3. Δεν εχω κανενα λογω να αντιλογησω στα προαναφερθεντα , αντιθετως παρατηρω οτι ο μαγκας που κρατουσε τα σκηπτρα ( στο κελαηδισμα ) πριν την αναπαραγωγικη περιοδο εχει περασει καποια χαρακτηριστικα του ρεπερτοριου του ακομα και σε παλαιοτερα απο αυτον αρσενικα και αυτο φαινεται τωρα που ξαναρχισαν να λενε. Αυτα απο τους ''δικους'' μου και ρωτω μηπως τελικα ποτε δεν ειναι αργα για λιγη επιπλεον εκπαιδευση ?
  ΥΓ Λεω 'γω ετσι ? συζητηση κανουμε.
   
Φόρτωση...