Εφαρμόζουμε την καραντινα αν αγορασουμε 2 πουλια ταυτόχρονα;

Συζήτηση με θέμα Εφαρμόζουμε την καραντινα αν αγορασουμε 2 πουλια ταυτόχρονα;, που ξεκίνησε από -arianna-, στο Forum 'Φροντίδα Διαμονή Καναρινιών' του PetBirds, 28 Σεπ 2009.

 1. -arianna-

  -arianna- PB New Member

  Σε περίπτωση που πάρουμε δύο καναρίνια ταυτόχρονα από το ίδιο μαγαζί πρέπει πάλι να τα βάλουμε σε καραντίνα;
   
 2. Αυτα δε χρειαζονται καραντινα...εφόσον ήταν απο το ιδιο μαγαζι και ήταν και στο ιδιο κλουβι!Αν όμως θέλεις να τα ζευγαρώσεις πρεπει να προσέξεις να μην είναι αδερφια..γιατι θα έχεις προβληματα αιμομηξίας..
   
 3. -arianna-

  -arianna- PB New Member

  Ευχαριστώ πολύ!Μήπως ξέρετε αν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που βάλουμε δύο διαφορετικά είδη καναρινιών στο ίδιο κλουβί;
   
 4. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

  Εγω πάλι θα εφαρμοζα την καραντίνα σε ολα ανεξαιρετως τα πουλιά που θα αγοραζα απο το ιδιο μαγαζι. Γιατί δεν γνωριζοω ποσο καιρό τα είχε ο μαγαζάτορας στο ίδιο κλουβι και δεν μπορώ να είμαι σιγουρη για το τι ασθένειες μπορεί να κουβαλάει το κάθε πουλι ξεχωριστά:)

  Στο άλλο σου ερωτημα θα σου απαντήσω οτι τα καναρινια είναι μοναχικα πουλιά και δεν θέλουν αλλο πουλί στο κλουβι τους εκτός της περιοδου αναπαραγωγής. Αν ειναι δυο αρσενικά πρέπει να τα βαλεις χωριστα αφενώς για να σου τραγουδούν και αφετέρου γιατί το καθένα χρειάζεται τον δικό του προσωπικό χώρο τον οποίο και διεκδικεί και συχνα δημιουργούνται προβληματα με επιθετικη συμπεριφορά. Επίσης αν είναι ζευγαρι καλο ειναι να τα βάλεις μαζι στο ίδιο κλουβι , μονο την Ανοιξη που αρχιζει η αναπαραγωγή.

  Θα σου πρότεινα για αρχη αν δεν εχεις παρει αλλο πουλάκι και σκεφτεσαι να ξενικησεις τωρα και εχεις και προβλήματα μετακινησης -μεταφοράς όπως διάβασα σε άλλο ποστ, να πάρεις ενα μονο πουλάκι και μετα αποφασιζεις τι θα κανεις παραπέρα.

  Πρίν αποφασίσεις την αγορα οποιουδήποτε πουλιού καλο θα ήταν να ενημερωθεις απο αυτο Απόκτηση νέων πουλιών για να επιλεξεις το καλυτερο. Προσεχε μην αγοράσεις απο λυπη άρρωστο πουλι γιατι τοτε μόνο απογοήτευση θα σου προκαλέσει το ξεκινημα με το νεο σου χόμπυ.

  Επίσης επέιδή η αγορά πουλιου συνοδευεται απαραίτητα και απο την αγορά κλουβιου, διαβασε προσεχτικα και αυτο Κλουβιά για πουλιά, ποιο είναι το καταλληλότερο;
   
 5. Georgina

  Georgina PB Known Member PBCP Contributor

 6. -arianna-

  -arianna- PB New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ όλους!
   
Φόρτωση...