Ευχάριστα τα νέα για Blue Throated Macaws

Συζήτηση με θέμα Ευχάριστα τα νέα για Blue Throated Macaws, που ξεκίνησε από jamieo, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 26 Αυγ 2008.

 1. jamieo

  jamieo PB Member

  Υπάρχει ένα άρθρο στο θέμα του Αυγούστου του "Parrots" περιοδικό από το Ηνωμένο Βασίλειο. Συζητά κάποια πρόοδο στην διατήρηση της Blue Throated Macaw.
  Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με το είδος αυτό, είναι κινδυνεύει άμεσα σε άγρια κατάσταση. Πρόσφατες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μόνο 300 πτηνά παραμένουν σε άγρια κατάσταση, αλλά αυτό είναι μια βελτίωση. Προηγούμενες εκτιμήσεις ήταν 30 έως 50 στα άγρια πτηνά

  Είναι αυτόχθονα να Boliva. Έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος του οικοτόπου σε βοοειδή κτηνοτροφική. Επίσης, ήταν παγιδευμένα σε μεγάλο βαθμό για το εμπόριο ζώων συντροφιάς. Η νέα αυτή έρευνα αυτή διεξάγεται σε μια περιοχή πάνω από 6000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

  Η βολιβιανή ΜΚΟ Asociacion Armonia και Loro Parque Ίδρυμα ξεκίνησε ένα πρόγραμμα συντήρησης, το 1995.

  Μια αμερικανική βάση, Bird Ενδυνάμωση, έχει βοηθήσει να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα nestbox να παρέχουν κατάλληλες για φωλιές των πτηνών αυτών στην αρχική τους ενδιαίτημα. Κατά την περίοδο 2007-2008, 4 νεοσσούς ώριμο από αυτές τις θέσεις.

  Με κάποια περισσότερη βοήθεια και περισσότερες προσπάθειες, αυτό παπαγάλος μπορεί να έρθει πίσω από το χείλος της εξαφάνισης.

  https://en.wikipedia.org/wiki/File:Ara_glaucogularis_-Cincinnati_Zoo-8.jpg
   
 2. Fotis_K

  Fotis_K PB Known Member

  ωραια τα νεα σου jamie!φανταστικος ο παπαγαλος!
   
 3. οντως ωραιος ο παπαγαλος.
   
 4. PETM2387

  PETM2387 PB New Member

  Eυτυχώς που μετά την καταστροφή του περιβάλλοντος τους προσπαθούν να το αποκαταστήσουν :-(
   
 5. νομιζω οοτι τελιξκα θα επικρατησει η λογικη και δεν θα αυτοκαταστραφουμε!
   
 6. Μακάρι...Ποτέ δεν είναι αργά. Για να μην φτάσουμε να βλέπουμε κάποια είδη πτηνών και ζώων μόνο σε μουσεία και σε εγκυκλοπαίδειες...
   
 7. aggel

  aggel PB New Member

  τουλαχιστον υπαρχουν καποιοι προσπαθουν και μπορει να γινει κατι θετικο εμεις στηροδο κατα στραθηκαμε καηκε το μοναδικο μεγαλο δασος και τωρα ουτε κατσικια ουτε ελαφια ουτε καρδερινες ουτε λουγαρα ουτε δεντρα κ.τ.λ.
   
Φόρτωση...