Ευλογιά ή κάτι άλλο;

Συζήτηση με θέμα Ευλογιά ή κάτι άλλο;, που ξεκίνησε από asprokanarini, στο Forum 'Ασθένειες Καναρινιών' του PetBirds, 16 Οκτ 2014.

 1. Χαίρομαι πολύ που σας ξαναβρίσκω :).
  Είχα ένα άσπρο καναρίνι, εξ΄ού και το όνομα στο φόρουμ, το οποίο συχωρέθηκε πριν 3 χρόνια περίπου. Αμέσως μετά μου χάρισαν αυτόν που βλέπετε αλλά ποτέ δεν κελάηδησε. Ωστόσο τον αγαπάμε, μας γνωρίζει και όποτε του μιλάω μου κάνει τσουρ.
  Εδώ και μερικές μέρες έβγαλε αυτόν τον όγκο στο πόδι, ο οποίος μεγάλωσε και άρχισε να αιμορραγεί λίγο, βρήκα τις πατήθρες με αίμα. Ζει στην κουζίνα αλλά το πρωί τον βγάζω έξω στο μπαλκόνι, πάνω σε ένα σκαμπώ.
  Διάβασα σχετικά ό,τι βρήκα στο φόρουμ και ξεκίνησα ήδη betadine. Έχω και epithol σπίτι.
  Κατά τα άλλα είναι ζωηρός ο καημένος και τρώει.
  Με τα πολλά, κατάφερα να τον πιάσω και να βγάλω μια φωτογραφία.
  Μετά προσπάθησα να κάνω αυτό που λέτε, έβρεξα τα δάχτυλα μου και προσπάθησα να παραμερίσω τα πούπουλα στην κοιλιά για να τον φωτογραφίσω αλλά δεν τα κατάφερα :( θα εξασκηθώ όμως :p και θα τα πάω καλύτερα στο μέλλον. Κουνιότανε πολύ, τον τρόμαξα τον καημένο, άσε που μου έμειναν ένα σωρό πούπουλα στα χέρια.
  Αγόρασα πριν λίγο μια φωλίτσα με χορταράκια για να ξεκουράζεται, κυλινδρικές πατήθρες τις οποίες απολύμανα με betadine και παράγγειλα συσκευασμένη τροφή.

  Έχετε καμιά ιδέα; Δηλαδή σίγουρα έχετε ....;)
  Ακούω :) αλλά άμα είναι να μου πεθάνει μη μου το πείτε απότομα :(
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 2. Stavros

  Stavros PB Administrator Staff Member

  Φαίνεται πως είναι ευλογιά. Το μόνο που μπορείς να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να το προστατέψεις από μόλυνσεις που μπορούν να προκύψουν από ανοιχτές πληγές και να περιμένεις να κάνει τον κύκλο της. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ Ο ιός της ευλογιάς στα πουλιά | PetBirds

  Το betadine μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή μολύνσεων.

  Για ποιο λόγο πήρες φωλια; Δεν το πατάει το πόδι του;
   
  Τελευταία επεξεργασία: 9 Ιουλ 2016
Φόρτωση...