Ερώτηση για συστατικά συσκευασμένης τροφής

Συζήτηση με θέμα Ερώτηση για συστατικά συσκευασμένης τροφής, που ξεκίνησε από TheBigL, στο Forum 'Διατροφή Καναρινιών' του PetBirds, 23 Απρ 2015.

 1. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Καλησπέρα παιδιά.Στο καναρίνι μου είχα αγοράσει δυο τροφές για να δω ποιά προτιμάει.Την μία δεν την έδωσα μόνο δυο φορές και είδα ότι δεν τρελάθηκε.Αυτή είναι η manitoba canary best premium. Αυτή που δίνω κανονικά είναι πάλι της manitoba αλλά η platino.Επειδή η δεύτερη τελειώνει είπα ή να δώσω την πρώτη για να μην πάει χαμένη ή να αγοράσω πάλι platino για να μην αλλάξει την βασική του τροφή.Επίσης σκευτόμουνα να δοκιμάσω της Kings την color south europeκαι αυτό γιατί έχει περισσότερο αναλογία σε κέχρι καθώς ο φίλος μου είναι επιλεκτικός και προτιμάει τους λιπαρούς σπόρους.Εσείς τί προτείνεται?Κάτι τελευταίο.Πριν φύγω για δουλειά κοίταξα λίγο την premium στα συστατικά και είδα φευγαλέα ότι περιέχει ψευδάργυρο.Ίσως δεν είδα καλά αλλά δεν είναι κάπως περίεργο και σίγουρα όχι καλό για τα πουλιά?
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Οι αλλαγές στο μείγμα των σπόρων που δίνουμε στα πουλιά μας πρέπει να γίνονται ύστερα από πραγματικές ανάγκες...
  Δεν είναι δύσκολο να προσαρμοστούν στο νέο μείγμα αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα εύκολο...
  Και ειλικρινά δεν έχει να κάνει τόσο με την ποιότητα της κάθε τροφής, (μπορεί να είναι οι καλύτερη) όσο πιστεύω με την "τρέλα" των πουλιών να επιμένουν στα ίδια και να μην αποδέχονται ιδιαίτερα εύκολα τις αλλαγές.
  Υποθέτω πως το μείγμα που έχεις είναι κοντά στη σύσταση και στα ποσοστά σπόρων από το προηγούμενο ... και αν η ποσότητα είναι μεγάλη..... ίσως δεν πρέπει να πάει και χαμένο...
  Δοκίμασε... παρακολούθησε κι αν δεν το τρώνε μην πολυ-επιμένεις...
  ίσως η καλύτερη λύση είναι να βάζεις μικρό ποσοστό από το δεύτερο μέσα στο πρώτο...
  Έτσι άλλωστε κάνουμε ή καλύτερα πρέπει να κάνουμε και τις αλλαγές στα μείγματα τροφών όταν είναι απαραίτητο να γίνουν ή αλλάζουμε μείγματα ανάλογα με τις περιόδους των πουλιών.
  Δηλαδή λίγη ποσότητα από το νέο μείγμα στο παλιό για μια-δυο βδομάδες μέχρι να μπει ολοκληρωτικά το νέο μείγμα στο μενού τους.
   
 3. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Λάμπρο να μη σε στενοχωρήσω αλλά με το θέμα της τροφής τα έχω παρατήσει. Ανεξάρτητα εταιρίας εξακολουθεί και διαλέγει, τελευταίο αφήνει το κεχρί και δεν ακουμπάει μέχρι να του αλλάξω σπόρους. Του βάζω κεχρί μόνο, κοιτάει και φεύγει. Γυρίζω από δουλειά το απόγευμα και έχει φάει ελάχιστα. Συμπληρώνω λίγο κι έτσι κοροιδευόμαστε....
   
 4. TheBigL

  TheBigL PB Member

  Του το άφησα μια μέρα παραπάνω σκέτο κεχρί και δεν μπορώ να πω αναγκάστηκε και το έφαγε.Αλλά επειδή δεν μπορώ να ξέρω αν αυτά που λείπουνε τα τρώει ή τα πετάει γιατί το κλουβί το λερώνει πολύ με τροφή του συμπληρώνω συχνά.Τώρα το σκεύτηκα πολύ και θα δοκιμάσω της king την color south europe.Και για καλή μου τύχη ρώτησα σήμερα τον κύριο που πήρα το πτηνό και μου είπε ότι αυτή του έδινε.Άρα βλέπουμε :)

  Συμφωνώ και σε καταλαβαίνω.Απλά σε βάθος χρόνου μην καταντήσουμε να έχουμε παχύσαρκα καναρίνια.Αυτό με φοβίζει.Το καλό είναι ότι πετάει συχνά και είναι δραστήριο οπότε πιστεύω γυμνάζεται.
   
 5. BabisNL

  BabisNL PB New Member

  Δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Του έχω ένα μέτρο κλουβί και πετάει σαν τρελός. Το αντίθετο με φοβίζει, μην αδυνατίσει το πουλί. Θα τον κρατήσω προς το παρόν με Versele Laga Prestige Premium που τουλάχιστον είναι πιό πλούσια σε κεχρί και βλέπουμε από χειμώνα....
   
Φόρτωση...