Παρουσίαση Ερμής και (;), το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής

Συζήτηση με θέμα Ερμής και (;), το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής, που ξεκίνησε από Georgianna, στο Forum 'Παπαγάλοι Γενικά' του PetBirds, 27 Ιουλ 2014.

 1. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Προχθες, ανήμερα της Αγίας Παρασκευής (μεγάλη η χάρη Της), αποκτήσαμε το δεύτερο red rumped parakeet μας, θηλυκό αυτή τη φορά, για να γίνει, hopefully, το ταίρι του Ερμή μας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που η φτερωτή οικογένεια μεγαλώνει!

  Λίγα λόγια για τον καθένα:

  Ο Ερμής αγοράστηκε από εκτροφέα τον Μάιο, ύστερα από εκτεταμένη αναζήτηση. Προσαρμόστηκε αμέσως και μας έκανε τρομερή εντύπωση η δυνατή και μελωδική φωνή του. Είναι εμφανισιακά πολύ εντυπωσιακός, έχει όλα τα χρώματα της ίριδας επάνω του. Κυριαρχεί το πράσινο βεβαια, καθ' ότι αρχέγονο. Γενικά καλόβολο πουλάκι, αλλά δεν κατάφερα να το εκπαιδεύσω. Δε μας φοβάται πια βέβαια, αλλά δεν του αρέσει καθόλου να βάζω το χέρι μου στο κλουβί και φυσικά δεν τρώει από αυτό. Προτιμάει να περνάει το χρόνο του στο μπαλκόνι και δείχνει μεγάλη αδυναμία στο νερό.

  Λίγες φωτο για να τον γνωρίσετε:

  [​IMG]

  [​IMG]

  Στο καινούριο κλουβί

  [​IMG]

  [​IMG]

  Και το κοριτσάκι μας, το οποίο περνάει καραντίνα εκτός σπιτιού. Φαίνεται κάπως καλύτερα, πρέπει να έφαγε λίγα σποράκια και ψωμάκι και δεν φρικάρει πια μόλις με δει να πλησιάζω το κλουβί. Για πείτε κι εσείς μια γνώμη...

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Είμαστε σε αναζήτηση ονόματος!
   
 2. Paianas

  Paianas PB Known Member Article Writer

  Φιλομένα
   
 3. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Sorry, ξέχασα να αναφέρω τα υποψήφια ονόματα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

  Σελήνη

  Γλαύκη

  Νιόβη

  Γκριζέλντα

  Βιολέτα (επιμένει ο γιος μου)

  θα θυμηθώ και τα υπόλοιπα που είχα σκεφτεί...θέλω κάτι τρισύλλαβο το πολύ
   
 4. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Είναι κουκλάκια ζωγραφιστά και τα δύο, φτου φτου φτου !
  Να τα χαίρεστε.
  Κοίτα ο Ερμής ήταν μόνιμα ερωτευμένος με την Αφροδίτη. Επειδή όμως το όνομα στα ελληνικά είναι μεγάλο για παπαγαλίνα, μήπως να την ονομάζατε Venus;
   
 5. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε! Πώς σας φαίνεται η καινούρια; Υγιής; Εμένα αυτό είναι το άγχος μου. Τελικά την κατέβασα στο μπαλκόνι της πεθεράς μου, ακριβώς από κάτω. Ο άντρας μου επιμένει πως πρέπει να μπορεί να χαζεύει έξω και να βλέπει/ακούει τα άλλα πουλιά κι ότι το πλατύσκαλο δεν είναι απλά καραντίνα, αλλά λευκό κελί! :confused:o_O

  Δε θα μπορούν να το προφέρουν τα παιδιά...πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, βλέπεις! :rolleyes: Για το όνομα του Ερμή είχε γίνει μάχη!
   
 6. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Έξω όταν τα αφήνεις να προσέχετε τα αρπακτικά, το πρωί τις καρακάξες κυρίως και το βράδυ πολλά.
  Γι αυτό έξω μόνο όταν είστε σπίτι. Όταν φεύγετε μέσα τα πουλιά.
  Ό,τι διαλέξετε να σας ζήσει, πανέμορφη είναι!
   
 7. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Σε ευχαριστώ πολύ Μαρία. Η γνώμη όσων έχουν ωδικούς, έχει άλλη βαρύτητα! ;)

  Ναι, όταν λείπουμε και τα βράδια είναι πάντα μέσα.
   
 8. πολυ καλα κανεις να βαζεις καραντινα αλλα οχι στο λευκο κελι θα συμφωνησω με τον αντρα σου,δωστου καλη τρωφουλα χορταρακια φρουτα και αγαπη για να παρει γρηγορα τα πανω του ...και ευχη μου να γινει μια σωστη συντροφος του Ερμη σου;)
   
 9. Πολυ ομορφα να σου ζησουν!
   
 10. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Τελικά δεν ήταν γραφτό να μείνει μαζί μας η γαλανούλα..."έφυγε" σήμερα. :(

  Το πρωί που κατέβηκα να τη δω, ήταν στον πάτο του κλουβιού και δεν έδειχνε καλά. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον εκτροφέα κι όταν την είδε, μου είπε πως δε σώζεται, έχει ήδη βγάλει "μαχαίρι" στο στήθος και μάλλον το έπαθε από μελαγχολία λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος. Πράγματι, λίγη ώρα αργότερα, ξεψύχησε.

  Δε μπορώ να ηρεμήσω. Στέκει η εξήγηση του εκτροφέα ή ήταν άρρωστο το πουλί κι εκδηλώθηκε λόγω του στρες; Άλλα εξωτερικά συμπτώματα δεν είχε, οι κουτσουλιές της ήταν όπως του Ερμή, από κάτω καθαρή, το ίδιο και η κοιλιά και τα ρουθούνια της.

  Πάλι καλά που κράτησα καραντίνα...
   
 11. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κρίμα το πουλάκι.... Είναι σαφές πως ήταν άρρωστο. Αιφνίδιος θάνατος από στρες αλλαγής δεν δικαιολογείται. Εξάλλου η καρίνα στο στήθος, δείχνει αδύνατο πουλί και αυτό έπρεπε να το ελέγξει πριν στο δώσει.
  Υποθέτω θα σου δώσει άλλο χωρίς χρήματα; Φτάνει που περάσατε την ταραχή.
   
 12. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  A καρίνα ήταν αυτό στο στήθος; Νόμιζα πως η καρίνα εμφανίζεται στην κοιλιά. Τι να πω, είμαι στα μαύρα πανιά κι εγώ κι ο άντρας μου. Λέμε μήπως φταίμε εμείς, γιατί, αν θυμάσαι, μου ξέφυγε και την κυνήγησα για να τη βάλω στο κλουβί. Όμως δε χτύπησε πουθενά, απλά πετούσε από έπιπλο σε έπιπλο μέχρι που τη στρίμωξα σε μια γωνιά και την έπιασα απαλά με μια πετσέτα.

  Ο άντρας μου είναι έξω φρενών. Λέει πως αυτός είναι έμπορος κι όχι εκτροφέας. Ευτυχώς τα παιδιά δεν την είδαν και τους είπα πως ήρθε ο άνθρωπος και την πήρε, γιατί ήταν αλλιώς μαθημένη και στενοχωριόταν μόνη της.

  Είπε να πάμε να διαλέξουμε όποιο θέλουμε, αλλά έχω ξενερώσει τόσο πολύ...κρίμα στον Ερμάκο μου που θα μείνει μοναχούλης πάλι. Καλά που κράτησα καραντίνα, φρικάρω όταν σκέφτομαι πως μπορούσα να είχα διακινδυνεύσει την υγεία του, αν άκουγα τον εκτροφέα και την έβαζα απ' την αρχή στο κλουβί του. Με τι διάθεση να πάω να πάρω άλλο; Κι αν ξαναέχουμε τα ίδια; Πρέπει να γίνω κτηνίατρος μου φαίνεται για να τα ελέγχω εγώ πρώτα τα πουλιά. :mad:
   
 13. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Κοίτα, αφού διαπίστωσε ο ίδιος το πουλί καριναρισμένο, σημαίνει ότι κάτι είχε από καιρό και είχε αδυνατίσει. Είναι το ίδιο που συμβαίνει σ' εμάς όταν φαίνονται τα κόκκαλά μας.
  Εντάξει δεν θα πας για να τσακωθείς αλλά θα του πεις ευθέως ότι το πουλί κάτι είχε, που ίσως δεν το είχε καταλάβει και ο ίδιος και πρέπει να σου δώσει άλλο.
  Ο δικός σου χειρισμός, τι θα μπορούσε να του προκαλέσει; Μεγάλο τρόμο και καρδιακό επεισόδιο; Θα ήταν αυτομάτως στον πάτο, άτονο και με δυσκολία στην κίνηση.
  Αιμορραγία; Θα έβλεπες το αίμα.
  Όχι δεν έκανες κάτι. Ήταν άρρωστο και ναι η μεταφορά το στρεσσάρισε και κατέληξε. Κρίμα ήταν μια κούκλα :(
   
 14. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Όχι όχι Μαρία, ο ίδιος αμέσως προσφέρθηκε να μου δώσει άλλο χωρίς χρήματα. Δεν μπορώ να τον κατηγορήσω σε αυτό. Μου είπε και σήμερα αν ήθελα να πάω να διαλέξω όποιο θέλω. Απλά μου είπε πως δεν ήταν άρρωστο, ότι στρεσσαρίστηκε λόγω της αλλαγής, αλλά ότι δε φταίω εγώ γι' αυτό.

  Απλά είπα πως εγώ δεν έχω διάθεση να πάω να πάρω άλλο τώρα πια. Θα αναγκαστώ όμως, γιατί ποιος ακούει τα παιδιά...

  Δεν το ήξερα ότι αυτό θα πει "καρίνα". Έχω πολλά να μάθω. Μαύρισε η ψυχή μου, ήταν αλήθεια τόσο όμορφη...
   
 15. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Εντάξει, τότε είναι όντως εντάξει άνθρωπος.
  Τώρα η εξήγηση δεν πολυστέκει αλλά ας μην σταθούμε κι εμείς σ' αυτό, γιατί κι σ' αυτόν θα ήρθε κεραμίδα η εξέλιξη.
  Να πας σήμερα να πάρεις, πρώτα όμως πλύνε το κλουβί με ελαφρύ χλωρινόνερο, ξέβγαλέ το καλά καθώς και όλα τα σκεύη και στο τέλος πέρνα το με ένα ξύδι . Μέχρι να γυρίσεις θα έχει στεγνώσει να βάλεις το νέο πουλί, αν και αυτό από την ίδια κλούβα θα είναι. Δεν πειράζει, μην επηρεάζεσαι από αυτό.
  Με το καλό και να είναι τυχερό το νέο!
   
 16. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Μπα δεν πάω σήμερα. Έχουμε πένθος. Περιμένω να μου φτιάξει ο μάστορας το κλιματιστικό και θα χωθώ στο μπάνιο να χλωρινιάσω τα πάντα.

  Άσε που δεν έχει άλλη γαλάζια θηλυκιά, μόνο μια που κλωσσάει. Τα μόνα διαθέσιμα είναι πράσινα και κίτρινα. Τι να πάρω; Άλλος πονοκέφαλος...μήπως να περιμένω να μεγαλώσουν τα μωρά της γαλάζιας κλώσσας;
   
 17. Ισως να σε εκανε να νιωσεις καλυτερα εαν εγραφες κατι εδω Αποχαιρετισμοί Πουλιών ωστε να το αποχερετησουμε ολοι μαζι. Λυπαμαι πολυ οντως ηταν πολυ ομορφη.
   
 18. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Να ρωτήσω κάτι, η καρίνα είναι πιθανόν να εμφανιστεί από υποσιτισμό; Ο εκτροφέας αυτό είπε, πως το πουλί δεν έφαγε γιατί μελαγχόλησε/στρεσαρίστηκε. Υπήρχαν κάποια σποράκια και ψίχουλα στον πάτο, αλλά η αλήθεια είναι πως εγώ δεν την είδα ποτέ να τρώει.
   
 19. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλά εχθές δεν πήρες το πουλάκι και σήμερα το πρωί το βρήκες νεκρό;
  Πότε πρόλαβε να υποσιτιστεί, να αδυνατίσει και να κάνει καρίνα;
   
 20. Georgianna

  Georgianna PB New Member

  Όχι χθες, προχθές, το Σάββατο το μεσημέρι. Δίκιο έχεις...:(
   
Φόρτωση...