Επιλογή κατάλληλου ζευγαριού

Συζήτηση με θέμα Επιλογή κατάλληλου ζευγαριού, που ξεκίνησε από Aster, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 16 Μαρ 2016.

mgerom
Best Answer mgerom, 16 Μαρ 2016
............. Πάντως αν κατάλαβα καλά η διάφορα των έντονων μαύρων κόκκινων με τα Ιζαμπέλ κόκκινα πχ είναι ποσο έντονη είναι η μελανίνη στο πτέρωμα... Ολόκληρο το Post
 1. Aster

  Aster PB New Member

  Καλησπέρα σας έχω ένα μαύρο κόκκινο έντονο αρσενικό δεν σκεφτόμουνα να τον ζευγαρώσουν φέτος αλλά αν τελικά το κανω η κατάλληλη θυληκια για αυτόν εκτός από μαύρες κόκκινες είναι και τα κόκκινα αχατες και ιζαμπελ; Γιατί η αλήθεια είναι εκτός από τα λιποχρωμικα που καταλαβαίνω αυτά που γράφεται στο φόρουμ με τα παρδαλα έχω μπερδευτεί λίγο.
   
 2. Best Answer:
  Post #312822 by mgerom, 16 Μαρ 2016
 3. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Αν θέλεις να συνεχίσεις τα ΜΑΥΡΑ ΚΟΚΚΙΝΑ, φυσικά θα χρειαστείς ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΙΟΝΕ θηλυκό ,όπως λές.
  Αν το βάλεις με Αχάτη Μαυροκόκκινο θα πάρεις Μαυροκόκκινα θηλυκά και ΜΑΥΡΟΚΟΚΚΙΝΑ φορείς ΑΧΑΤΗ αρσενικά.
  Μπορεί να συνδιαστεί και με ΚΑΦΕ κόκκινο Θηλυκό, αλλά και με Ιζαμπελ. Αν σε ενδιαφέρει και κάτι τέτοιο θα σου γράψω τα πιθανά αποτελέσματα των ζευγαρωμάτων . Βάλε μια φωτογραφία του αρσενικού σου.
   
 4. billoss1

  billoss1 PB New Member

  φιλε και εγω εφαγα τον κοσμο αλλα θυληκια black red δεν βρηκα πουθενα.....:p
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 5. Aster

  Aster PB New Member

  Αυτός ειναι . Δεν καίγομαι να τον ζευγαρωσο αλλά αν το κάνω θέλω να είναι όσο το δυνατόν το πιο σωστο. Εγώ απο εκεί που τον είχα πάρει είχε και καμια 20αρια θηλυκές όταν πέρασα μετα απο 2 μέρες τις είχαν σκουπιση όλες.

  Δυστηχως το κινητό μου δεν μου επιτρέπει να βγάλω καλύτερες φωτο. Πάντως αν κατάλαβα καλά η διάφορα των έντονων μαύρων κόκκινων με τα Ιζαμπέλ κόκκινα πχ είναι ποσο έντονη είναι η μελανίνη στο πτέρωμα τους και αν είναι συνεχόμενες η μαύρες γραμμές ή διακεκομμένες. Και στο ζευγάρωμα μεταξύ τους είναι περιπου σαν να βάζεις κίτρινο λιποχρωμικο με άσπρο.
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 6. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Ψήφοι: 1
  Mη κάνεις τέτοιες "αναλύσεις" ,διοτι δεν είναι τόσο απλό το θέμα χρώμα στα καναρίνια, αν σε ενδιαφέρει το σωστό. :)
  Το ένα πουλάκι είναι της ΜΑΥΡΗΣ σειράς , το άλλο της ΚΑΦΕ (το ιζαμπελ) .Οι διαφορές είναι πολλές και μεγάλες γι' αυτό το ζευγάρωμά τους γίνεται μόνον όταν εξυπηρετείται κάποιος σκοπός συγκεκρημένος και μόνον. Εσύ ζευγάρωσε το αρσενικό σου με κάποιο θηλυκό ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΙΟΝΕ και θα πάρεις αυτό που λές ...ΣΩΣΤΟΥΣ απογόνους της ποικιλίας. Αν θέλεις μπορώ να σου δώσω τηλέφωνο εκτροφέα να δείς αν μπορεί να σου δώσει κάποιο θηλυκούλι.
   
  mgerom, 16 Μαρ 2016
  Best Answer
  #5
 7. Aster

  Aster PB New Member

  Ναι ενα τηλεφωνακη και μια ερωτησουλα δεν βλαπτει και εχω σε ετοιμασια μονο 2 ζευγαρακια ακομα ενα ακομα αν βρω θυληκια θα μπορεσω να το διαχειριστω σας ευχαριστω πολυ!
   
 8. mgerom

  mgerom PB Supporter Article Writer

  Σου έστειλα Π.Μ .
   
 9. Aster

  Aster PB New Member

  Ευχαριστώ πολύ!
   
Φόρτωση...