Επιθετικό lovebird

Συζήτηση με θέμα Επιθετικό lovebird, που ξεκίνησε από cristina.lg, στο Forum 'Φροντίδα, Εκπαίδευση Παπαγάλων' του PetBirds, 1 Απρ 2014.

 1. cristina.lg

  cristina.lg PB New Member

  Καλησπέρα σας, έχω δύο Lovebird δυστυχώς και τα 2 αρσενικά, διότι ήρθαν μόνα τους στο μπαλκόνι μου. Το ένα εκ των δύο είναι από όταν το έχω πολύ επιθετικό. Δαγκώνει μόλις βάζω το χέρι μου κοντά στο κλουβί και μάλιστα προκειμένου να καταφέρει με δαγκώσει κάνει πως πάει να ξύσει τη μύτη του στο κλαρί ή το κάγκελο και επιτίθεται ύπουλα! έχει πολύ πλάκα... αλλά θα ήθελα να το εξημερώσω! επίσης δεν τρώει τίποτα από το χέρι μου μόνο το παίρνει στο στόμα του και το φτύνει κάτω! Με τι τρόπο θα μπορούσα να το ηρεμήσω? σχεδόν κάθε μέρα του μιλάω γλυκά για ώρα σήμερα το έπιασα και λίγο αλλά δεν θέλει με τίποτα!
   
 2. Ειναι λιγο δυσκολο γιατι ειναι 2 στο ιδιο κλουβι και εχει παρεα ποσο καιρο το εχεις?
   
 3. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Καλημέρα, δεν είναι εφικτό να εξημερωθούν όλα τα πουλιά, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε ηλικία και προηγούμενες εμπειρίες. Ακόμα και αν καταφέρεις να είναι κάπως "συνεργάσιμο" είναι ένα κέρδος στην σχέση σας. Στην περίπτωσή σου, θα έβαζα σε δύο διαφορετικά κλουβιά τα πουλάκια, γιατί πιθανόν και τα προβλήματα του άλλου, να οφείλονται σε ψυχολογικά που αποκτά από την επιθετικότητά του, αν όχι ότι το μαδάει ο επιθετικός .
   
 4. cristina.lg

  cristina.lg PB New Member

  τα έχω μαζί περίπου 3 χρόνια....
  Και εγώ αυτό σκέφτομαι πως μάλλον δεν ταιριάζουν... Αλλά φοβάμαι αν τα χωρίσω μην στεναχωρεθούν! Λυπάμαι να μείνουν μόνα...
   
 5. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Το κάνουμε όλοι να προβάλουμε την δική μας ψυχολογία στα ζώα. Δεν είναι όμως έτσι. Αν ο ένας καταπιέζει τον άλλον πρέπει να τα χωρίσεις. Σήμερα μαδάει από την κακή του ψυχολογία, αργότερα θα πάθει κάτι πολύ χειρότερο. Πρώτη κίνηση να τα χωρίσεις και να δώσεις βιταμίνες σ αυτό που μαδάει.
   
 6. Φοίβος

  Φοίβος PB Supporter Article Writer

  Γιατι δεν τους παιρνεις και 2 κοριτσια? :D Αφου δεν το τρωνε μαζι μην τους αναγκαζεις. Βαζοντας το χερι σου κι αρπαζοντας ενα αγριο πουλακι που δεν επιθυμει να το πιασεις δεν το ημερευεις, το μονο που πετυχαινεις ειναι να το στρεσαρεις παραπανω.
   
 7. cristina.lg

  cristina.lg PB New Member

  Μόνο 2 φορές έχω καταφέρει να το πιάσω και αυτό για να το βάλω στο κλουβί γιατί συνήθως δε μπαίνει μέσα μετά τη βόλτα του! Δε θέλω να τα τρομάζω... Θα τα χωρίσω λοιπόν..και ελπίζω το πρασινούλι μου να ξαναβγάλει φτερά :(
   
Φόρτωση...