Επιθετικό καναρινι

Συζήτηση με θέμα Επιθετικό καναρινι, που ξεκίνησε από Theodorap, στο Forum 'Γενικά για Καναρίνια' του PetBirds, 18 Ιουν 2016.

Dimitris.P
..πέρυσι,αγόρασα 1 αρσενικό GLOSTER CORONA από Αγγλία,πανέμορφος,αγέροχος,ο οποίος μου χάρισε μέχρι και σήμερα που μιλάμε τρομερά μικρά! Τον Σεπτέμβριο... Ολόκληρο το Post
 1. Καλησπέρα δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αλλά το καναρινι μου είναι αρκετά επιθετικό! Κάποιες φορές βλέπει αρσενικό και αρχίζει να φωναζει και να χτυπάει τα φτερά του! Το ίδιο κάνει και σε εμενα όταν είμαι μακριά αλλά όταν πλησιάζω το κλουβί π.χ. για να αλλάξω νερό κάνει σαν τρελό και πετάει πάνω κάτω!

  Το Λυπάμαι πολύ και δεν θέλω να με φοβάται τι να κάνω εκτός από το να το αφήσω στην ησυχία του ,πράγμα απίθανο δηλαδή αυτές τις μέρες με την ζέστη.!
   
 2. Best Answer:
  Post #335236 by Dimitris.P, 19 Ιουν 2016
 3. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Κάθε "κυρίαρχο" πλάσμα συμπεριφέρεται ακριβώς έτσι όπως περιγράφεις.
  Δηλαδή επιθετικά σε κάθε ον κυρίως του είδους του ... όταν αυτό θα πλησιάσει το ζωτικό χώρο το χώρο δηλαδή που εξουσιάζει.
  Θεωρητικά για τα αρσενικά καναρίνια αυτό δείχνει ευρωστία... αλλά μακροπρόθεσμα ίσως γίνει εμπόδιο.
  Η κοινωνικοποίησή του με τη συνύπαρξη κι άλλων πτηνών του είδους του κοντά ίσως τελικά να το βοηθήσει.
  Έχεις άλλο καναρίνι κοντά του?
   
 4. Ναι έχω δύο καναρινακια που τα ανέβασα για να του κάνουν πάρε πριν κανένα μήνα και ιδικά στην αρχή έκανε σαν τρελό και δεν τα ήθελε καθόλου!τώρα λίγο καλύτερα είναι αλλά κάποιες φορές είναι έτοιμος να ορμηξει! Ευτυχώς που δεν είναι στο ίδιο κλουβί!

  Γενικά αυτό το καναρινι από τα τέσσερα αυγά βγείτε μόνο αυτό και ένα ακόμα που επειδή βγήκε αργότερα είχε πρόβλημα με τα πόδια του από λάθος της καναρας που μάλλον το πάτησε και έμεινε μόνο αυτό!Επίσης τότε το είχαμε βάλει μόνο του από την στιγμή που άρχισε να τρώει μόνο του δηλαδή να πηγαίνει στις ταηστρες και να πίνει νερό χωρίς τους γονείς του!Λέτε να φταίει αυτό?
   
 5. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όχι κατά τη γνώμη μου.
   
 6. Τι ηλικίας είναι το καναρίνι σου; Εφόσον είναι αρσενικό, αν κατάλαβα καλά, που ούτως ή άλλως θα μένει σε ατομικό κλουβί, δεν θα έχεις πρόβλημα. Γιατί σε προβληματίζει τόσο η "επιθετικότητά" του; Εξάλλου καλό είναι τα αρσενικά να μην βλέπονται μεταξύ τους. Πιστεύω πως είναι ο χαρακτήρας του έτσι και πως δεν έχει σχέση το αν μεγάλωσε μόνο του ή με παρέα. Στα φετινά μου μικρά έχω ήδη εντοπίσει το κυρίαρχο αγόρι, που ρίχνει ξύλο στα δύο αγόρια, αλλά και στο κορίτσι της παρέας, που ζουν μαζί από τότε που γεννήθηκαν. Σκέψου ότι ενώ έχω βάλει 4 αυγοθήκες για το καθένα ξεχωριστά, αυτός εκτός από το δικό του μερίδιο, διεκδικεί και τα μερίδια των υπολοίπων......Αυτό το αγόρι θα το κρατήσω, γιατί γουστάρω τον τσαμπουκά του!
   
 7. maria p

  maria p PB Supporter PBCP Contributor

  Συμφωνώ με τον Στέφανο αν και δεν είμαι ειδική καναρινολόγος :) Αυτό το περιστατικό είναι ένα καλό παράδειγμα της διαφορετικής ψυχολογίας κάποιων πουλιών από τον άνθρωπο, που παρασυρμένοι από τα συναισθήματά μας, νομίζουμε ότι τα πουλιά θέλουν κοινωνικοποίηση και παρέα. Να που κάποια δεν θέλουν.
   
 8. Είναι επιθετικό και με το θηλυκό όχι μόνο με το αρσενικό!

  Είναι 2 χρονών
   

 9. Δηλαδή κατά την αναπαραγωγή αν η θηλυκιά "του στηθεί" για ζευγάρωμα αντί να τη βατέψει θα της επιτεθεί;;;;;;
   
 10. Δεν είναι στο ίδιο κλουβί οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά αλλά αν βάλω δίπλα δίπλα τα κλουβιά και το μόνο που τα χωρίζει είναι τα σίδερα τότε αυτό οπότε το θηλυκό πάει κοντά είναι έτοιμο ν επιτεθεί κουνοντας τα φτερά του και φωναζοντας μέχρι να φύγει!Επίσης μια φορά έκανα την απόπειρα να τα βάλω μαζί στο κλουβί του θυληκου και το αρσενικό είχε γατζοθει στα κάγκελα ενώ το θηλυκό ήταν πολύ ήρεμα και το πήρε πολύ καλά!!!
   
 11. pyroferus

  pyroferus PB New Member

  Πιστεύω ότι είναι αυτό που λέμε τσαντίλας.
  Κάθε καναρίνι έχει και διαφορετικό χαρακτήρα.
  Όπως και οι άνθρωποι,δηλαδή.
   
 12. Χαχα μάλλον ενώ τα άλλα τα καναρίνια που έχω το αρσενικό και ο θηλυκό είναι αδερφάκι και είναι πολύ φιλόξενα και ήμερα δεν φοβούνται κανέναν και τίποτα και το αρσενικό μου όλη μέρα κελαηδάει!(είναι 10 μηνών και τα δυο)

  Αα και κάτι ακόμα αυτό το καναρινι παλιά προσπαθούσε να κελαηδησει αλλά τίποτα δεν έκανε ίσως ακούγαμε κάτι και τώρα τίποτα :(
   
 13. Πόσο δίκιο έχεις τελικά! Αν πάρω κάτι από το κλουβί του και το βάλω σε άλλο κλουβί δίπλα του και το δει τσατίζεται και φωνάζει στο καναρινι που το έβαλα αν πάλι δεν δει που το έβαλα κοιτάει εμένα και είναι έτοιμος να μου ορμηξει ! Όταν το βάλω πίσω στο κλουβί αμέσως ηρεμεί χαχαχα μα τι καναρινι είναι αυτό!!:p:rolleyes:
   
 14. Theodorap μπορείς να ανεβάσεις κανένα βίντεο; Θέλω πολύ να δω τον καναρίνο!
   
 15. Χαχα θα προσπαθήσω αν δεν βγει πολύ μεγάλο θα το ανεβάσω αλλιώς θα ανεβάσω καμιά φωτογραφία του!
   
 16. Να τος ο μάγκας μου!Αν και είναι αρκετά έως πολύ φοβιτσιαρης όταν τον πλησιάζεις
   

  Συνημμένα Αρχεία:

 17. Όμορφος κάναρος!!!!! Και φαίνεται και μεγαλόσωμος ε;
   
 18. Ναι είναι ο άτιμος για 2 χρονών!
   
 19. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Όμορφος.. αλλά αν δεν υπάρχει video δεν θα καταλάβουμε την συμπεριφορά του.
   
 20. Παλιά όταν τον πλησιαζα φαινόταν πάρα πολύ τρομαγμένος έτρεχε πάνω κάτω στο κλουβί και με κοιτούσε! Τώρα αν πλησιάσω πάλι φοβάται αρκετά άλλα όχι τόσο και όταν απομακρυνθω με κοιτάει με ανοιχτά φτερά και σαν να θέλει να επιτεθεί μέχρι να φύγω! Γενικά αυτό το κάνει σε όποιον πλησιάζει το κλουβί
   
 21. Dimitris.P

  Dimitris.P Daily Active Member

  Ψήφοι: 1
  ..πέρυσι,αγόρασα 1 αρσενικό GLOSTER CORONA από Αγγλία,πανέμορφος,αγέροχος,ο οποίος μου χάρισε μέχρι και σήμερα που μιλάμε τρομερά μικρά! Τον Σεπτέμβριο που πέρασε,όταν πήρα την απόφαση να κόψω τα νύχια όλων των πουλιών,καθώς πήγα να πιάσω τον εν λόγω ''κύριο'',τον έπιασα σχετικά άγαρμπα..η δουλειά μου βέβαια έγινε αλλά ορκίστηκε ''εχθρός'' μου.Κάθε πρωί που άλλαζα τροφή και νερό,στο κλαδί ο ''κύριος'' με τα φτερά ανοιχτά σαν γεράκι και να μου κράζει!!Τι έκανα;
  ένα μήνα μετά και επί μία εβδομάδα,καθόμουν απλά χωρίς να κάνω απολύτως τίποτε μπροστά του,απλά να με βλέπει και είτε του μιλούσα είτε του σφύριζα!!!
  ξέρω..κάποιοι σίγουρα γελάτε,εγώ όμως αυτό έκανα και..έπιασε! Σήμερα,ανοίγω την πόρτα της ζευγαρώστρας να βάλω την μπανιέρα για να δροσιστεί και ..κοιταζόμαστε στα μάτια,χωρίς κανείς μας και κυρίως εκείνος να φοβάται!!
  Θεοδώρα..κάνε το ίδιο!! αν το αγαπάς..μπορείς!!!
   
Φόρτωση...