Επιθετικός στο ζευγαρωμα ο αρσενικός

Συζήτηση με θέμα Επιθετικός στο ζευγαρωμα ο αρσενικός, που ξεκίνησε από stavrospap, στο Forum 'Αναπαραγωγή Καναρινιών' του PetBirds, 5 Απρ 2016.

 1. stavrospap

  stavrospap PB New Member

  καλησπέρα στην παρέα θα ήθελα να ρωτήσω την συμβουλή σας εχω έναν αρσενικό ο οποία βρίσκετε σε μια ζευγαρώστρα με μια θυλάκια ο αρσενικός άρχισε να ταΐζει την θυλάκια και να πηγαίνει στα κάγκελα έτοιμος να τα κατεδαφίσει όποτε πήρα την απόφαση να βγάλω το χώρισμα έβγαλα το χώρισμα ολα μοιάζανε καλά .... Δεν παρατήρησα βαρεμάρα η θηλυκιά άρχισε να ολοκληρώνει την φωλιά που ήδη είχε αρχίσει να φτιάχνει μετά απο μια μέρα την βρήκα χαλασμένη και έβλεπα τον αρσενικό να την χαλάει χωρίς να υπάρχουνε αυγά όμως αποφάσισα να τους ξανά χωρίσω έφτιαξε ξανά φωλιά η θηλυκιά το άφησα ξανά μέσα και χθες πάλι πήγαινε την ανάγκαζε να βγει απο την φωλιά όποτε και τους ξανά χώρισα η θηλυκιά απο χθες κάθεται μέσα στην φωλιά... Τι πρέπει να κάνω υπάρχει περίπτωση η θηλυκιά να κάνει αυγά ;;; Οςο Για το αν Την βατεψε δεν είμαι σίγουρος γιατί ελλειπα απο το σπίτι !! Πραγματικά πρώτη φορά μου τυχαίνει κάτι παρόμοιο σε σχέση με άλλες αναπαραγωγές που εχω κάνει χρειάζομαι την βοήθεια σας !!!!
   
 2. misalouris

  misalouris PB Supporter Article Writer

  Λίγο έως πολύ τα αρσενικά γίνονται επιθετικά με τα θηλυκά κατά την περίοδο του ζευγαρώματος. Και αυτό δεν γίνεται μόνο στα αρχικά στάδια ... Μπορεί άνετα να γίνει με νεοσσούς μέσα στο κλουβί τους.
  Η δική μου πεποίθηση είναι πως πρέπει να τα αφήσεις εντελώς ανενόχλητα να πραγματοποιήσουν όλα όσα η φύση τους προστάζει.
  Και πίστεψέ με... στατιστικά έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα μ' αυτόν τον τρόπο, παρά με κάποιον άλλο.
   
Φόρτωση...